“‘You’re hired, Mr.Bourne,’ I said, the beginning of the end.”

Forfatter: Jodi Picoult

Boktittel: Change of Heart

 

Innhold: June Nealon har blitt frastjålet en lykkelig fremtid idet hennes datter Elisabeth, og mannen Kurt blir brutalt drept. Det eneste hun har igjen er Claire – og den ufødte datteren gir sin mor en grunn til å leve. Men da Claire vokser opp med en alvorlig hjertesykdom, står utfordringene i kø for June. Vil hun la en morder hjelpe henne etter å ha tatt i fra henne alt? Boka har et religiøst bakteppe(, men er ikke en kristen bok), og tar opp tema som dødsstraff, tilgivelse og religion.

 

Min mening: Som alle Picoults bøker, får denne deg til å tenke på alvorlige problemstillinger. Den får deg til å se gråsonene som finnes i alle dilemmaer. Den får deg til å spørre deg selv om dødsstraff er riktig, og om Gud finnes. 

 

Terningkast: 5. Spennende, og tankevekkende. Jeg anbefaler den til deg som liker en roman med uventede vendinger.

 BildeKilde

Herlig å  lese noe som går av seg selv igjen 🙂 Nå har jeg enda en bok fra Picoult i vente. Gleder meg! I mens kan jo du ta en titt på mine anbefalinger av: Lone Wolf, Picture Perfect, Et siste ønske, og My sisters Keeper.

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Jeg slapp ikke unna, og er litt forkjølet nå. Har vært hjemme i fra skolen et par dager for å prøve å bli frisk fort – kan virkelig ikke være syk neste uke! Så rent utenom at jeg holder på å gå på veggene av kjedsommelighet, så har jeg brukt en del av tiden på å bake. Jeg skal nemlig feire bursdagen min i kveld! Med Rips-is, Kobrakake, Oreodessert, og Gulrotkake har jeg prøvd meg på hele to nye kaker (gulrot og kobra). Tror begge ble vellykket – så jeg gleder meg veldig! 

Før kvelden skal jeg ferdigstille kakene, rydde leiligheten, bake pizza, og lage middag til mannen kommer hjem. En nokså rolig dag, med andre ord. 🙂

 

#Mobilbilde Jeg tar altfor få skikkelige bilder om dagene… Vil ha nytt kamera :/

 

Det er utrolig koselig å gi hjemmelagede kort til folk når det kommer noen anledninger. Det har blitt mindre og mindre med årene at jeg setter meg ned for å lage kort – men det er veldig kjekt de gangene jeg faktisk får tid! Da har man også et lite lager når en bursdag kommer uventet på…

Denne gangen ville jeg prøve noe jeg så på et kort som Bestemor hadde fått til jul. Lage et tredimensjonalt kort som kan stå. Og jammenmeg fikk jeg det sånn tålig til også… Det er kanskje ikke så godt i se, men det ytterste laget står en cm lenger ut enn resten når kortet står oppreist.

¨

 

Slik ser kortene ut når de ligger sammenslått. Og det er plass til å skrive både på innsiden, og på baksiden om man ønsker det. 

Enkelt, og personlig. Hva synes du?

Pleier du å lage kortene dine selv?

Nå har jeg bakt min første gulrotkake, og laget noe rips-is som ligger klar i fryseren. Jeg har nemlig bursdag i dag! Feiringen  blir på fredag, men vi får nok litt familiebesøk i kveld.  

På skolen har vi startet med arkitektur, og vi har en gruppeoppgave om å designe hus. Min gruppe lager et åttekantet hus, faktisk. Neste uke skal jeg i praksis, så tempoet kommer til å være høyt fremover. 

Da er det kanskje litt upraktisk at jeg begynner å bli tett i hodet og vond i halsen? Usj. Det passer aldri godt med en forkjølelse…Men, Men. Nå bærer det på jobb. Og så er jeg nok klar for gjester i kveldinga igjen 🙂

“For det finnes ingen dårskap hos dyr som ikke overgås uendelig av menneskets vanvidd.”

Forfatter: Herman Melville

Boktittel: Moby dick, eller Hvalen

 

Innhold: Boka har mange, korte kapitler, og ca 300 sider. En del av kapitlene skildrer jakten på kaptein Akabs hevn mot den hvite hvalen Moby Dick, gjennom Ismael som jobber på skipet. En del av kapitlene er også bare generelle faktaopplysninger om hvaler og hvalfangst. Som for eksempel et kapittel om linen, og et kapittel om hvalens hale. 

 

Min mening: Jeg likte vel historien litt. Men den druknet i faktaopplysninger. Jeg vet at boka er gammel, men for meg ble den veldig overvurdert. Greit å ha lest en klassiker, men jeg kommer nok ikke til å lese den igjen. 

 

Terningkast: 2. Gledet meg til å bli ferdig gjennom mesteparten av boka. Jeg anbefaler den til deg som elsker hvaler, og/eller er veldig interessert i hvalfangst eller klassikere. 

 BildeKilde

Kjøpte boka billig på salg. Men nå blir det herlig å lese noe “lettere.” Hvis du vil prøve en klassiker, start heller med The secret Garden. Men så er kanskje jeg litt vel glad i at litteratur skal “flyte” – ikke at man skal telle sider til den endelig er ferdig 😛 

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 Har du lest Moby Dick? Synes du også at den ble litt i tyngste laget?

 

For ei helg!! 

Denne helga har vi virkelig kost oss! Det startet med at vi fikk tak i gratisbiletter til swingkurs. Siden vi allikevel skulle til Stavanger, pakket vi med oss de gratis kinobillettene jeg vant på universitetet i fjor. Så den eneste utgiften ble hotell og mat. Swingkurset var på to bolker på 2 timer. På fredagskvelden var vi ganske slitne etter dansinga, og nøyt det å slappe av med Taken 3 på kino (den var forresten veldig bra).

 

Lørdag morgen kl 04.00 gikk brannalarmen på hotellet. Og vi ut, i full forvirring. Vi var derfor enda litt mer slitne når vi ankom dansekurset utpå dagen. Jeg kjente meg helt kaputt!  Men danse gjorde vi, og gøy var det! 

Vi tok  også turen innom Ikea, da vi allerede var på bytur. Fant oss noen fine luktelys og greier, som alltid! Men slitne som vi var, brukte vi mest tid på å prøvesitte disse fine utestolene 🙂

 

Lørdag kveld måtte vi hjem igjen (måtte takke nei til gratis danseaften på kvelden – hadde ikke orket uansett) fordi vi skulle på ungdomsmøte og lede i lovsang. Vi kom hjem akkurat litt for seint, dusjet i rekordfart, og var på øvelsen akkurat litt over tida. Resten av kvelden ble kjempebra, som ting alltid blir når du er omgitt av fantastiske folk som er vennene dine 🙂

Også er vi kommet til søndag. Søndag var vi litt slappe. Jeg og Thomas ble sittende og scrappe (mer om det senere), men tuslet allikevel en liten tur med Chessie, hunden, før vi var invitert på middag (eller inviterte oss selv?) hos Andrea og Kim. Og hvem kan vel ha dårlig samvittighet når de får servert noe sånt som dette?? #Godenaboer

 

Etterpå bar det i bursdagsselskap til tante og onkel i Egersund. De har bursdag med en dags mellomrom. Vi spiste kaker, og lekte gjemsel (vi søskenbarna). På bildet under har Malin og Mariell bygget seg hytte i sofaen 🙂

Lille Loppa (Bianca) stjal mesteparten av showet 🙂

Jeg sier det bare igjen: For ei herlig helg, og for en fin avslutning på vinterferien 🙂

Jeg har mange gode ting i vente nå fremover! Men jeg får fortelle mer om dem senere. Dette innlegget handler om helga, som plutselig fikk noen kjekke planer, helt uventet! For der planen egentlig var en vanlig fredagspizza-lørdagsmøte-søndagsbandøvelse-plan, ble den nå gjort om til en plan som innebærer gratis swingkurs, gratis kino, hotellopphold, og kjekke planer sammen med Thomas (mannen min) og Andrea og Kim (vennepar, som vi leier hos). I  tillegg kommer så klart de nevnte planene – med unntak av fredagspizzaen. Den må dessverre droppes denne uka. 

Andrea fikk altså tak i gratisbiletter til Swingkurs. Og jeg hadde allerede fire kinobiletter som jeg vant på UiS. Så nå skal halve helga tilbringes i Stavanger. KOS! Men først skal jeg en tur på jobb, da. (Noe som kommer godt med. For hotellopphold er dyre fornøyelser, og vi hadde nettopp et slikt et i London…) 


Hva er dine helgeplaner? 🙂

Nå er vi kommet vel ut i midten av vinterferien, og foreløpig vurdering er: Dette trengte jeg! Etter en stressende skolehverdag, en stressende Londontur, og en stressende eksamen var det fantastisk å ha en uke til å bare jobbe og slappe av. 

Jeg har forresten begynt et nytt og sunnere liv. Etter en stor skuffelse på vekta har jeg nå motivasjonen jeg trenger til planen jeg la for noen dager siden. Så jeg skal faste i fra godteri helt til påske. Det blir en svak etterligning av den katolske fasten som var/er i fra fastlavn til påske. Men jeg trenger virkelig å bli mindre avhengig. I tillegg er jeg allerede godt igang med trening nå. En til to ganger i uka går jeg på FitClub – en super trening for hele kroppen. Det føles kjempegodt (etterpå). Så jeg håper virkelig dette vil dra med seg resultater. 

 

Ellers har jeg hatt litt besøk av tantejenta, Vilde, nå i ferien. Vi har hatt husmøte hos oss, og kveldsmat hos et vennepar. Dagene er med andre ord ganske fulle av kjekke ting. Og det kan jeg like 🙂

Forresten. Når det gjelder avhengigheter, må jeg inrømme at det finnes et spill. Et teit mobilspill. Og det vil liksom ikke gi slipp. Jeg er ikke helt klar til å slutte å spille enda. Så hvis du trenger en irriterende tidstyv, prøv appen The Tribez.

 

Hva er dine avhengigheter, eller dårlige vaner? 🙂

Jeg satt å surfet på Pinterest en dag, da jeg kom over et bitte-ør-lite heklet reinsdyr. Og slik oppdaget jeg mikrohekling. Mikrohekling er akkurat som vanlig hekling, bare med sytråd, og veldig liten heklenål. Så klart måtte jeg gi det et forsøk!

 

 

Det var litt vanskelig å komme i gang med den bittelille nåla (0,5, tror jeg det var), og den syltynne tråden. Men jammenmeg gikk det lettere og lettere. Ugla jeg heklet har jeg heklet mange ganger før i normal størrelse. Men denne gangen ble den omtrent en centimeter bred. Oppskriften finner du HER. Jeg kommer nok ikke til å lage masse med denne teknikken, for det krevde en enorm konsentrasjon. Men det er gøy å ha prøvd litt forskjellig 🙂

Vil du prøve mikrohekling?

Jeg har vært i vår-modus helt siden starten av Januar, og det er utrolig herlig når også naturen begynner å henge litt med. Selv om vi har hatt snøklokker lenge, har de andre vårtegnene latt vente på seg. Men på lørdag var været upåklagelig skjønt. Da var det på tide å komme seg ut på en heidundrande tur igjen!

 

Jeg elsker jo å gå tur, men det blir betydelig mindre på vinterhalvåret. Da er det kanskje ekstra herlig når vi får det til. Jeg nøyt dagen sammen med Bente og Caroline. Vi tusslet opp på knutsknuten, og deretter tok vi en god runde rundt kalveskaret og lindland før vi kom tilbake til bilen. Lovely!

Her er vi på toppen….