Jeg har så enormt mange ting jeg vil gjøre for jeg dør. Dette livet er fullt av muligheter og opplevelser! Noen få av mine drømmer og ønsker finner du her; men  jeg har mange flere. Noen har jeg allerede oppfylt som for eksempel:

Det gjorde jeg i Latvia i 2011.

 

Har jeg gjort i hvertfall to år, og vil gjøre det resten av livet om jeg kan 🙂

 

Andre ting er noe jeg ønsker skal gå igjen i hele livet mitt, eller som jeg jobber mot nå. Dette er ting som:

Planlagt i Juni 2014

 

Prøver i hvertfall alltid.

 

Det er jeg stortsett!

I en alder av 21 har jeg nå vært i 21 land 🙂

 

Til slutt har jeg bare samlet noen få av tingene jeg har lyst til å gjøre i fremtiden.

Uten telt. Sammen med noen jeg er glad i.

Med Thomas 🙂

I tillegg til det nevnte vil jeg også se nordlys, bygge en mur, rive et bygg, sy en barokk-kjole med mange-mange lag, hoppe i fallskjerm, være en god kone, ikke ta ting for gitt, være inspirasjon for andre, reise til alle verdensdeler, ri på en kamel i Egypt, være grunnen til at en venn blir kjent med Jesus og Leve… Fullt Ut!

 

Ingen av disse bildene er tatt av meg. Har funnet dem mange forskjellige steder. De fleste ved å søke på “bucket list” på google.

I det siste har jeg fått en favoritt i matveien. Så når jeg skal kose meg og være sunn på en gang, så vet jeg hva jeg skal ha til middag. Grov ris, Kyllingfilet og Wok-grønnsaker. Da koser jeg meg skikkelig. Noen ganger bytter jeg ut risen med stekte potetbåter eller kyllingen med stekt laks. Når det gjelder grønnsakene har jeg fått skikkelig dilla på sånne vannkastanjer. De er utrolig gøy å spise! MmMmm 🙂

Er dette noe du kunne like? 🙂

Fremdeles er det strålende sol her på Haua. Selv om det er kaldt på nettene, er det ganske god temperatur når sola skinner. Første halvdel av påskeuka har jeg brukt til å jobbe i blomsterbutikk. I går var det imidlertid fridag, og da koste jeg meg med kjæresten hele dagen. Vi gikk en nokså lang tur og så nokså mye film. I dag er planen å gå i to fødselsdager. Søskenbarnet mitt blir fire år i dag og tanta til Thomas feirer også med kaker og kaffe. Så vi får nok en del kalorier i oss i dag 🙂
Men for å motvirke dette tenkte jeg at jeg skulle ut på en solfylt joggetur nå fra morgenen. Tschüss!

På La Victoria måtte man ikke bare kjempe mot skitten, ensomheten og den råtne fengselskulturen, man måtte også kjempe for livet sitt, for du visste aldri om du kom til å være i live neste dag. Vet du hva fengselet kalles på folkemunne der i landet? De levendes kirkegård. Det het seg at man hadde to valg der: du kunne bli spist selv, eller du kunne spise andre. Det var enten-eller. ”


Boktittel: Latino King

 

Forfatter: Bibi Dumon Tak og Castel

 

Innhold:Boka er basert på en sann historie om en nederlender som smuglet stoff, og ble satt i karibiens farligste fengsel. Han finner fort ut at hvis han klarer å holde seg i live må han velge enten å rømme eller å gå fra forstanden.

 

Min mening:I begynnelsen ble jeg litt satt ut av alt det stygge fengselspråket (når jeg kom til ordforklaringen bak viste det seg at jeg bare hadde forstått halvparten av de stygge ordene også, siden noen var på spansk). Men jeg likte boka bedre og bedre. For en historie! Kan ikke si noe annet enn at jeg likte boka kjempegodt, og at den ble utlest på to dager..

 

Jeg gir boka karakteren 5. Den forteller en bra historie på en god måte. Anbefales til alle som liker action og realistiske bøker.

 

BildeKilde

Dette innlegget er en del av bokbloggturneen. Det betyr at jeg har fått denne boka gratis for å skrive hva jeg synes om den. Bloggeren før meg som har skrevet om den samme boka er Leneee og før det igjen: lesesug. Dette er siste innlegget om denne boka. Den neste boka på turneen er “Lykkefinneren.” Den skal jeg blogge om om litt over en uke.

Her nyter vi strålende sol og blå himmel så langt øynene kan se. Det har resultert i flere grillturer i det siste. Her er bilder fra en tur til “Løgevig” på søndag. Det er nokså kort å gå fra bilen før vi pakket ut det ene og det andre.

 

På bålet grillet vi hamburgere, pølser og marshmallows. Hadde også masse annet digg til å kose oss med på turen.


Her er et bilde av alle sammen som koser seg i sola. Det eneste som er dumt er at alle jakkene mine begynner å lukte sur bårøyk etterpå :/

Andre som har tatt turen ut i finværet?

For meg som er kristen har påsken et budskap. Det handler om en mann som gav sitt liv for andre. Det handler om helt utrolig kjærlighet.

En vennegjeng er samlet for å spise påskekos sammen. Lederen i gjengen sier at han kommer til å dø snart og så stå opp igjen. En av vennene hans hadde allerede sviktet Ham. Solgt ham for noen mynter. En annen kamerat kommer snart til å nekte for at han har kjent Ham i det hele tatt. Tenk deg følelsene deres når han faktisk kom tilbake igjen etter at de hadde sett Jesus dø på korset. 

Jeg synes egentlig nesten det er rart at de kunne tvile på Jesus etter alt de hadde opplevd sammen med ham. Han sa jo på forhånd hva som ville skje, allikevel er disiplene veldig overasket når han står opp fra de døde. Men vet ikke hvordan jeg hadde reagert.

Nå prater jeg meg bort. Jeg ville egentlig bare dele at påskebudskapet; At Gud gav sitt liv for at vi skulle få muligheten til å bli frelst. Joda, det er helt sant. Vi får evig liv fordi Jesus tok skylden for våre feil og mangler. Det eneste vi trenger å gjøre, er å tro på Jesus som Herre og Frelser. Tror du?

BildeKilde

Dette innlegget ble delvis inspirert av Gatepresten. Han har skrevet dette om påskefortellingen:

“Påsken er svik, redsel, hat, feighet, mobbing, drap, sorg, berusende glede, overraskelser, sjokk. Fortellingen sprenger grensene for hva vi vet er mulig. Fortellingen inviterer oss til å tro på det utrolige.”

 

 

De første dagene i påsken har, som overskriften antyder, blitt brukt til jobbing i hagesenteret og samlinger med gode venner på kveldene. Kjenner at jeg blir sliten av så mye uvandt arbeid. Mye tunge løft og mye gåing. Men jeg trenger virkelig å tjene penger (det er bare i underkant av tre uker til York!). I går hadde vi forening med jentene. Jeg fortsatte å sy på den blåe finkjolen min (som blir helt topp!), og de andre koste seg med strikking, tegning, maling og te-drikking. MegaKos! Og litt rot også, som du kanskje ser på bildet ovenfor. Her er et bilde av Amy og meg 🙂

I Menigheten vår er det en gjeng med intiativrike mennesker som har satt i gang en påskevandring. I fjord var jeg eselpasser i påskespillet, men i år var jeg bare tilskuer sammen med kjæresten. Tanken bak er at barn og voksne skal få oppleve påskebudskapet gjennom å se, høre, lukte, smake og føle. Vandringen inneholder bland annet et ordentlig nattverdsmåltid, et israelsk marked fra gamle dager med eksotisk frukt og levende dyr, noen skuespillere, sangere, teknikere og masse gøy.

Forestillingene ble holdt for de eldste i barnehagene og skoleelever opp til sjette klasse samt tre forestillinger for voksne. De flinke skuespillerne var der i 12 timer og fremførte omtrent seks ganger. Imponerende i og med at de fleste er barn!!

Jeg hadde ikke med kamera, så lånte bildene fra bloggen til Kjersti; MinHviteVilla.

Han sluntrer inn i rommet og skrur på TVen. Sier ikke hei en gang. Det er lenge siden han har sagt noen gode ord. Det er liksom bare det praktiske “hva skal vi ha til middag.” Når hun spør hva de skal finne på i kveld har han ingen forslag, og sier nei til alle hennes. Hva skjedde med alle smilene, blomstene og “jeg elsker deg?”

Det er så lett å legge merke til de irriterende tingene med partneren din. Hvordan han aldri skrur av TVen etter seg, eller aldri husker å sende meldinger. Men jeg vil oppmuntre deg til å se etter de positive tingene som du tar for gitt. En kjæreste gjør alltid noe positivt. Gir gaver, setter av tid til deg, tar ut søpla eller maserer deg. Virkelig legg deg i selen for å finne ut de tingene som du tar for gitt. Det har jeg gjort, og kommet opp med denne lista om Thomas:

-Han kjører meg alltid hjem uten å klage, selv om det er sent på kvelden og kaldt ute.

-Han er flink til å si at han elsker meg, både på meldinger, når vi treffes og når vi krangler.

-Han er utrolig flink til å be om unnskyldning når han har gjort noe galt og jeg er sur.

-Han stiller opp og hjelper meg når jeg trenger det. Spesielt med sånne “handyman-ting” som jeg ikke får til.

– Han elsker meg og gjør sitt beste for å vise det 🙂

Jeg har en “uvane” med å kjøpte te. De ser liksom så spennende og gode ut i butikkene, og så sitter jeg igjen med en hel haug med forskjellige tebokser og liker bare noen få av dem. Jeg kommer sjelden på å drikke te når jeg ikke har besøk. Men det er jammen godt 🙂

Her er et bilde av de ulike tesortene jeg har nå:


Andre som er litt hekta på te? 🙂