Hei!
Hei.
Har du ventet her lenge?
ja.
Smilet mitt blekner litt, og jeg bøyer hodet en tanke
beklager for at jeg ikke kom før…
Det gjør ingen ting. Du er her nå!
Han smiler til meg.
Det smilet som får meg til å føle meg helt fantastisk. 
Jeg kan ikke annet enn å smile tilbake.
Det er kaos alle steder. 
Her har jeg heldigvis et rolig sted hvor jeg kan ta et skritt tilbake å se livet mitt litt bedre.
Og så får jeg hjelp av Ham!
Ellers i hodet mitt flakser alt vilt mellom tusen tanker uten kontroll, 
men her er det ett fokus.
Jeg klarer å roe meg ned til slutt
og endelg sove.

Han gir den trette kraft, og den som ingen krefter har, gir han stor styrke.

Jesaja 40:29

Steinblokka

Det var en gang ei lita jente som hver dag gikk forbi et steinbrudd. Inne på steinbruddet sto en mann og hugget i en stor firkantet steinblokk. Hver gang jenta passerte, kikket hun på mannen med steinblokken som gradvis ble mindre. Én dag var steinblokken blitt til en fantastisk engel. Jenta hadde aldri sett noe nydeligere, og gikk inn på steinbruddet for å se nærmere. Steinhuggeren smilte og hilste på den lille jenta, som spurte nysgjerrig: "Hvordan visste du at den vakre engelen var inne i den firkantede steinblokken?" "Det er noe vakkert i alt. Vi må bare lære oss å se bak det alle andre ser."


Tok bildet i Heide Park, Tyskland, men har ikke skrevet historien selv:)

Homofili har vert et tabu-tema lenge, spesielt i kristne kretser, og er det mange steder enda.

Fremdeles er det også et Veldig vanskelig tema som ikke er så lett å påstå for mye om. Jeg vil ikke såre noen, men samtidig er det viktig å få frem hva som er rett og galt. 

Jeg dømmer Ingen, uansett hva de har gjort. HELDIGVIS er ikke min jobb å dømme.

Det er noe som ENORMT Mange kristne har misforstått! 


Kristne og Jesus:

Mange kristne har  gjort og sagt kjempemye dumt, og jeg støtter det ikke! Den jeg ser på som forbilde i alt, er ikke andre kristne ungdommer, pastorer, eller store evangelister, men Jesus. Han er den eneste personen som har gjort Alt rett, og heldigvis er mye av det han sa og gjorde skrevet ned slik at jeg kan vite hva som er rett.

Jesus dømte ingen av de som ikke trodde på Gud. Han tilgav dem! Han sa også i fra at det de gjorde var galt, slik at de kunne fikse på det. De han faktisk var litt mer krass mot var de skriftlerde, som fikk "kjeft" fordi de trodde at de var bedre enn andre.

Han elsker homo og hetro like mye!


Hva Bibelen sier

Det er ifølge bibelen synd med sex utenfor ekteskapet. BÅDE i homofile og i hetrofile forhold! Der alt krasjer er når Bibelen sier at homofile ikke kan gifte seg.

Det bibelen faktisk sier er:

 "Derfor skal mannen forlate sin far og sin mor og holde seg til sin hustru, og de to skal være ett." 

1 Mos 2,24

Omtrent det samme står i Matt. 19.4-6. denne gangen sagt av Jesus.

 

"Du skal ikke ligge med en mann slik som en ligger med en kvinne. Det er en styggedom."

3 Mos 18,22.

noe av det samme står også her: 3 Mos 20,13.

Derfor overgav Gud dem til vanærende lidenskaper. Kvinnene gav seg hen til unaturlig kjønnsliv istedenfor det naturlige. På samme måte sluttet mennene å ha naturlig samliv med kvinner og brente i begjær etter hverandre. Menn drev utukt med menn, og de måtte selv ta straffen for at de var kommet slik på avveier.

Rom 1,26-27.

I det siste verset står det om at mennene "brente i begjær etter hverandre" Det er altså ikke snakk om menn som utnytter gutter.


Kan man bli født homofil?

Det er mye uenighet om det er sant at en person kan være født homofil, les mer om det på en link til shammen sin blogg lenger nede.

Det er vanskelig å svare på dette spørsmålet. Er det i så fall slik at Gud har skapt noen homofile?Hvis dette er en "genfeil" har vel Gud også skapt folk med Downs, og anlegg for å få diabetes? 

Jeg tror at alt dette er en følge av syndefallet, på lik linje med at vi blir slitne, at det finnes krig, og at råvdyr spiser mindre dyr… 

Det var ikke Guds hensikt, men han mener nok alikevel at vi skal gjøre det beste ut av situasjonen vi er i. Om du har en dødelig sykdom vil Gud at du skal få max ut av livet ditt, inspirere andre, og hjelpe dem til å tro på Ham. Han vil at du skal tenke positivt, heller enn å grave deg ned i triste tanker. Om du aldri får et perfekt liv (hvis du f.eks. har kreft, er sliten, og har mye smerter) så vil du kunne ha mange gode øyeblikk i alle fall, og du kan bety en forskjell! Og hvis du i tillegg tror på Jesus, får du et mye bedre liv etterpå!

Noen ting kan man bare ikke leve ut. Hvis du har en tendens til å bli fort sint, til å slå, til å være sjalu, eller til å stjele, så er ikke det noe som du bør fortsette med. Det går både utover deg selv og andre, og derfor har Gud forbudt dette. Han vil at vi skal ha det best mulig. Det er det samme med homofili; så selvrealisering må av og til legges til side for ditt eget (og noen ganger andres) beste. Det er da bedre for deg å prøve å la være. Hvis du feiler har du altids muligheten til å spørre Gud om tilgivelse; og få det!


Det jeg mener

Jeg synder også, bare på andre måter. Forskjellen er bare at jeg vet at det jeg gjør er galt, og at jeg er tilgitt, mens du blir ikke tilgitt av å hevde at det ikke er noe galt i det du gjør.

Det er fullt mulig å være en god kristen selv om du er homofil. Det å være en kristen handler om å ha en relasjon til Jesus, og inneholder ikke et sett med regler du følge.

Det er heller ikke en synd å være homofil, bare homofil sex.

Hvis jeg ikke forteller noen (f.eks. en homofil) hva jeg synes er rett og galt, så synes jeg det er galt av meg. Fordi da tar jeg hans/hennes mulighet til å være rettferdige for Gud. De vet kanskje ikke at det er feil, og hva det kan koste dem. Derfor forteller jeg at det er galt å ha homofilt samleie; fordi det står det i bibelen, og fordi jeg bryr meg om de homofile!  Jeg stoler på at Gud har laget regler som får frem det beste i oss, og vil derfor følge dem.

Gud er for deg! Hvem kan da være mot deg?

Jeg er ikke sikkarpå at alt det jeg skriver er rett og riktig, men det er slik jeg har oppfattet ting. Er velldig åpen for Saklige diskusjoner og konstruktiv kritikk! Det er slik man lærer:)


Andre kristne sine tanker om homofili:

Jeg må nevne at jeg vet om mange homofile som, etter at de ble kristne, til sin store glede (og noen ganger overraskelse) har opplevd å få et virkelig godt sexliv innenfor rammene av et heterofilt ekteskap. Disse menneskene kan med hånden på hjertet si at de ikke driver med selvfornektelse eller fortrengning. De føler ikke at noen har presset dem til noe som helst, men at Gud har forvandlet dem som mennesker. For dem har en konsekvens av å bli født på nytt, vært et genuin endring i retningen på deres seksuelle legning.  

Forrige avsnitt er skrevet av Adrian Holloway. Resten av denne teksten hans ligger på bloggen desired.blogg.no. Der er det også et kjempebra innlegg om dette tema.

Shammen hadde et flott innlegg om homofili, som er mer omfattende enn mitt, så hvis dette er interessant besøk denne siden! Jeg har også brukt mye av dette som inspirasjon, som du kan se:)

hvis dette ser ut som SKREMMENDE STORE MENGDER TEKST, kan det være en fordel å besøke bloggen til Maria som har formidlet noe bra om dette tema på en KORT OG GREI måte.

I dag er det duskregn her.
Det har det ikke vert før.
Tusenvis av små, lette dråper faller tett i tett i Hagen Vår.
På de store bladene glir de sammen i en større dråpe før de plasker i bakken
som tårer.
været er nok min feil, Det kommer av min sinnstemning
men det gjør ingen ting fordi
Noen ganger har jeg bare lyst til å fortsette å være trist.
Det er nesten som det bibelverset… noe med at det finnes en tid for å sørge..


 en tid til å gråte, en til å le,
  en tid til å sørge, en til å danse
fork.3.4.

Takket være deg vet jeg alltid at den tiden en gang vil renne ut.
Vinteren blir til vår.
Regnet blir brutt av solstråler
Tårene blir druknet av latter

Håret ditt drypper
Dråpen renner i fra de mørke krøllene, ned i det halvlange skjegget og så ned på dørstokken vår.
Jeg følger den med blikket, så ser jeg på deg igjen.
Du smiler til meg
og gir meg en klem som varer.

Har ikke tatt noen av disse bildene selv;)


På tur me Monica å hunden Dennis

Thomas sin nabo hadde noen steiner i hagen, og jeg oppdaget plutselig at den ene var en Hjertestein!

Himmelen er fantastisk nydelig! ET MIRAKEL!:)

En trestubbe utenfor betania. Synes den var så fin:)

Noen bilder som Thomas har tatt og jeg har redigert en del på:

Litt gøy resultat, eller hva? Selv om jeg ikke gjorde alt så nøye at det gjorde noe… rett og slett fordi det uansett ikke skulle brukes til noe fornuftig…

Nå skal jeg på Henteleken med Bil og så en slags Jentekveld! Gleder meg! blogger muligens om det senere:)

Si noe fint til noen du kjenner!

Og Nyt resten av Helga!

Hvis man studerer søppelplassen til Urdals Planteskole, kan man finne flere gjemte skatter! Tenkte jeg skulle dele bilder av noen av skattene derfra:

Krokusene har kommet litt for langt nå…

Dette er jo rene hagen!

Snøklokkene står fremdeles!

Små blå!

Disse har ikke sprunget ut enda, men jeg gjetter at det er påskeliljer, eller pinseliljer! (går for det siste siden det høres mest logisk ut på denne tida…)


Takk for at du alltid er her når jeg kommer.
For at du alltid venter meg
og har tid til meg.
Her kan vi få tid til å snakke og til å tenke.

Husker du når vi satt her på Dørstokken og så på stjernene blinke?
Et stjerneskudd fløy forbi
gresshoppene sang beroligende i det bølgende gresset.
Ildfluene fløy dovent rundt
En ansamling med lyspunkter som blir forvirrende hvis du ser på det samme stedet lenge
Men hvis du følger en, begynner du å undre deg.
De flyr uten mål og mening, samtidig er alt så meningsfylt!
De virker større her.
Sammen med Deg
Sammen betraktet vi naturens symfonier med ekte undring
og glede 
over hvor fantastisk verden er skapt.

Har tatt bildet selv, og bare redigert litt på fargene:)
Forresten, så har Thomas lagt ut noen bilder han tok av meg i går, så du kan jo ta turen innom å se;)

There is a Place inside of me. I love this it more than any other Place, even though I just descovered it. The Garden is scattered with colorful flowers and fresh fragnants, animals in all sizes, all og them friendly og course. There is a Garden with a doorstep where You are waiting. Here i find peace.

Har ikke tatt bildene selv; fant dem på google;)

Min (eller Vår) Hage ser ikke akkurat slik ut, for den er det bare jeg som kjenner til, men jeg skal kansje male den en dag….

Skrev dette på bussen her i går. Da var det på norsk, men noen ganger er det lettere å utrykke seg på engelsk! Så jeg gjorde et forsøk på nettopp det. Må jo gjøre noe for å holde engelsken vedlike, nå som jeg ikke har det på skolen.

Lager en egen kategori for dette innlegget, fordi jeg tror at jeg vil skrive mer om dette stedet senere…

Er nå ferdig med Tentamensoppgaven "Design et Spillkort" som du kan lese om lenger nede på siden min

.. Resulatet ble:
Fremside:

Og Bakside:

Tror du jeg kan få en god karakter på dette?

Les dette innlegget, hvis du har lyst:)

http://rejoice.bloggbyen.com/en-enorm-glede/

og denne filmen bør du se:

Jeg fant den forresten på www.desired.blogg.no-ta gjerne en tur innom der også!