Kanskje dere ikke synes det er så stas med sånne hagebilder? Jeg kan bare ikke la være å la meg facinere av alle de nydelige blomstermotivene! Og det er ekstra kjekt når det er “mine egne” blomster det er snakk om. 

Som for eksempel det majestetiske, lilla syrintreet, eller de bugnende rhododendronene. 

Eller åkerlappen jeg har gravd i frukthagen helt selv. Med løk, poteter, grønnkål og rosenkål…

Eller den lille, kjedelige løken som har blitt forvandlet til en flott, lilla blomsterball! Fin til å pynte med innendørs…

Eller prestekragene som står igjen fra forrige eiers stauder…

Eller akeleien jeg sådde i fjor som aldri kom opp. Men nå har den endelig begynt å blomstre! 

Eller Irisen som heller ikke ville blomstre i fjor. Nå er den min store stolthet, og rager høyt i en ellers ganske tuslete hage med sine seks svære blomster… Tror dette er en av mine nye favorittblomster! Så da jeg var innom planteskolen i går, kjøpte jeg tre (!) typer Iris til, og plantet i det nye staudebedet. Gleder meg til neste år ^^

Og de mindre, men også vakre strandirisene som jeg har en hel haug av. 

 

Hva synes du om hageinnlegg? Blir det for kjedelig?

Bør de inneholde f.eks. hagetips eller noe annet? 🙂

 

“Focus the Message–Multiply the Impact”

 

Boktittel: The Big Idea

"[ The Big Idea - Focus the Message--Multiply the Impact[ THE BIG IDEA" av Dave Ferguson

Forfatter: Dave Ferguson

 

Innhold: I dagens samfunn blir vi bombardert av store og små ideer fra vi står opp til vi legger oss. Informasjonsstrømmen er enorm! Når man skal forkynne fra talerstolen i en menighet, har mange den samme tendensen: vi vil si mest mulig på kortest mulig tid! Men Dave peker på at det er bedre å si en ting skikkelig, enn hundre ting som er glemt idet man går ut døra. 

Min mening: Boka var nyttig for meg både som LIFEgruppeleder og fordi jeg er med i talerteamet i menigheten. Det går mer og mer opp for meg hvor viktig det er å “keep it simple.” Noe er relevant, men jeg synes kanskje at boka var litt langdryg til tider. En del av prinsippene og eksemplene er nok aller mest tilpasset store meningheter, mens jeg er leder i et ungdomsarbeid på under hundre stk…

Terningkast: 4. Anbefales til deg som underviser eller forkynner. Spesielt i kristen sammenheng. 

 

BildeKilde

Jeg anbefaler enda mer Andy Stanleys bok om kommunikasjon: Communicating for a change. Den var knallbra!

Jeg liker veldig godt å sy. Jeg gjør det. Men det er en del sider ved syingen som er mindre-enn positivt ladet også. Først har du klipping og tråkling. Det er ikke akkurat gøy. Heller litt kjedelig og knotete. Men det som er hakket verre, er når man må sprette opp noe. Når du har gjort noe feil, og rett og slett må bruke 5 minutter til en halvtime: bare for å komme tilbake til start igjen… 

Men det aller, aller verste med å sy, er når man ødelegger noe når det nesten var heelt ferdig. Det blir som å miste en hel pose med salt i kakerøra rett før steking, eller som å søle oransje neonmaling på det nylagte gulvet, eller som når noen river ned sandslottet med balkong som du har brukt tre timer på å bygge… Grusomt!

Dette skjedde med meg på denne bodyen. Jeg hadde nesten lyst til å grine da jeg hadde satt i alle knappene, og ser at jeg har gjort noen feil, så plagget ikke kan brukes.

Den ser så søt og uskyldig ut, men den utløser et skred av sinne og bitterhet!  

Det eneste som kan reddes er ermene og ryggen. Men da må jeg sprette ALLE sømmene (som du kanskje husker, er dette det nest verste med sying). Så jeg har ikke bestemt meg om jeg skal gjøre det, eller om den ender opp i søpla…. Hva hadde du gjort?

 

Mine to siste skoledager var jeg på tur med 8. og 9.klasse. Det er flere år nå siden jeg har sovet ute (litt fordi Thomas ikke er så begeistret for det). Så det var kjekt å prøve det igjen! Jeg lånte meg en hengekøye for anledningen, så dette var også første gangen jeg har sovet i en hengekøye! 

Selve gårturen ut var helt nydelig. Været var fint, men ikke for varmt. Stemningen var god. Sekken var omtrent like tung som da jeg selv gikk i niende klasse (husker jeg holdt på å velte da jeg tok den på), og vi var klare for en über-norsk opplevelse.


Pauser er viktig!

Den norske naturen er nydelig, men vi glemmer så ofte å sette pris på den! 

Er godt å komme bort fra internett, mobildekning, og plikter. Og bare ha en hel kveld uten noe program. Og se på linerlen som mater ungene sine, og grille pølser på bål, og gå på do i skogen. 

Hengekøye er veldig in for tiden. På mange måter forståelig. Men jeg må si at det er mange-mange hakk bedre som en avslapning på dagtid enn som “seng” om natten. Min erfaring var litt kald, litt utrygg, og litt ubehagelig, faktisk. 

Min hengekøye er den blåe i bakgrunnen. Jeg måtte flytte den litt, for jeg hadde hengt den opp skjevt (som du kanskje ser). Gøy å ha prøvd i hvert fall!

Noen var mer fancy i matveien enn andre. Jeg gikk for klassiske “pølse og brød” men hadde dristet meg til å ta med ketchup og sprøløk også, som den rutinerte turgåeren jeg er. Andre gjorde det enkelt med kylling, ris og bearnaise saus. Haha!

Når kvelden kom, ble den ganske mye mer knott i lufta. Vi smurte ansikt og hender godt, men jeg hadde ikke tenkt på å smøre beina (som var “trygt” gjemt under tett bukse). Så endte opp med en 10-12 stikk på ankler og lår. 

Ha det, da! 🙂 
 

En flott fredag i forrige uke var jeg på grilling/hageparty med mange av de internasjonale innbyggerne i byga. Det er alltid skikkelig koselig å treffe kjente og nye fra ulike kulturer, aldre og hjem. Vi kan lære så mye av hverandre, og det er så kjekt å være med på! 

Senere samme kvelden, var jeg og Thomas invitert på villsvinmiddag hos en kamerat! Og FOR en middag! Ikke bare var den selvskutt, men også tilberedt helt perfekt og med masse godt tilbehør! 

Et tredje høydepunkt jeg vil dele, er krabbekveld! Vi har hatt krabber flere ganger i det siste, og det er bare utroolig godt! Gleder meg til mange flere i sommer 🙂

 

Høydepunkt fire er grillparty med disse flotte jentene! Jeg og Thomas liker kjempegodt å invitere venner hjem. Men det har blitt lite i mai og juni. Men nå som ferien er i gang, begynner overskuddet å komme, så nå vil det nok bli masse besøk fremover!

(Hvis du får følelsen av at mange av mine høydepunkt handler om mat, har du helt rett.)

 

De glade vertene 🙂

Har du noen høydepunkt du vil dele fra de siste dagene?

En kort, men fin topptur i nærheten er turen til Hådyr. Det var mye søle og graps, og på toppen ventet den sterke vinden. Men tross slike små hindringer, hadde vi en super tur i godt selskap 🙂

“Ikke blås bort!”


Du, så takknemlig jeg er for vakker, norsk natur. For en fungerende kropp, og for sommeren. 
 

Denne shortsen har jeg sydd av noe gammelt stoff jeg fikk fra grandtante. Tidligere har jeg sydd noen toalettvesker av det samme stoffet, men det er enda mye igjen. Det eneste jeg har kjøpt, er strikken i livet. Så et budsjett på ca 10kr for denne, altså. Veldig enkel og grei… 

Kjekt å få sydd seg litt klær. Spesielt når man sparer penger på det! Jeg brukte et mønster fra bladet “Alt om Håndarbeide.” Med litt justeringer 🙂

Helsydd sommeroutfit! 

 

Nå er det allerede to uker siden Ruben og Lisa sa Ja til hverandre. Det var en nydelig vielse ute på Sogndalstrand. 

Det var faktisk første gangen jeg har vært i en vielse ute. Og det var akkurat så nydelig som jeg trodde det ville bli! Været spilte på lag, til tross for at det hadde regnet hele uka før… 

Men akkurat da de nygifte skulle kysse, smalt det en heftig salutt fra sidelinjen! En artig vri som overrasket oss alle. Ikke minst brudeparet 🙂 Presten ser direkte skremt ut!


Nydelig par, nydelig øyeblikk <3

Kjekt!
 

En topptur er aldri å forakte! Og på denne hadde jeg selskap av Bente og Felix! Bedre turvenner er ikke alltid lett å oppdrive! Også traff vi på noen artige “nye venner” på vår vei også…:

Felix: “Det regner på meg”

Litt tåkete, men fint å nå toppen uansett! 🙂

 

Kjekt å få brukt opp noe av dette fine blomstrete stoffet som jeg kjøpte for en del år siden i Oslo. Her har jeg klippet alle delene. Jeg pleier alltid å klippe alt før jeg starter å sy…

En slik bluse kan du for eksempel lage av gamle gardiner, et dynetrekk, eller noen store klær du finner på fretex. 

 

Det var enkelt å feste alle delene til hverandre, men så kom kantingen. Det var over snittet knotete etter min mening… Måtte tilkalle litt hjelp. Men det ble ferdig til slutt!


Hva synes du? 🙂