Jeg kjenner at jeg noen ganger blir litt oppgitt over alle ting man skal gjøre. Alle ting man skal være. For det er liksom ikke nok å studere 100%, og jobbe en del på siden, holde kontakten med alle vennene, og dulle litt med mannen når det trengs. Nei man skal i tillegg spise sunt. Og man skal trene. Variert, så klart. Og så skal man ikke handle noe som ikke er fairtrade. Og man bør helst være vegetarianer (vil du at dyrene skal lide??). Nei stryk det; man bør være veganer. For melkekyrne lever også trangt. Dessuten er ikke laktose bra for deg. Eller fett eller sukker eller kunstig søtning eller kalorier.

For å ikke snakke om at man skal være omtenksom. Man skal spørre hvordan andre har det, og hvis de svarer frekt, skal man være forståelsesfull. Man skal møte hat med kjærlighet, og huske å holde kontakten med alle gamle venner fra ungdomsskolen – for de holder jo aldri kontakten med deg. Er du kristen? Da må du jo også huske å prioritere tid med Gud, og tid med andre kristne. Og tid med venner som ikke er kristne. Og hvis man har barn blir karusellen tjue ganger raskere; da må man passe på maten de får i seg, klærne de har på seg, vennene deres, vanene deres og fritidsaktivitetene deres. For ikke å snakke om skolen, og mye mye mer.

Poenget mitt er vel at verden har enormt mange ting som er viktige. Vi blir dradd mellom å kjøpe de perfekte julegavene, og å spare til fremtiden. Og jeg kjenner på hvor viktig det er å sette seg ned noen ganger, og bare bestemme seg for å sortere ut noen få ting som er viktige. For alt kan ikke være like viktig. Da drukner man i sine egne og alle andres forventninger. Og ikke misforstå meg; dette er gode ting. Men noen ganger må vi la enkelte ting ligge til fordel for noe annet.

Nå kjenner jeg at ting spisser seg til for meg. Jeg vil så gjerne hekle tre engler til dagen for å nå 10 000kr til veldedighet-målet mitt. Jeg vil så gjærne komme tilbake til gode kostholdsvaner (de er helt på bærtur for tida) og jeg vil så gjerne være en ok student, og en perfekt kone, venn, kristen, søster og datter. Men jammen kan det være vanskelig å vite hvilke kamper man skal velge å kjempe for noen ganger…

Hva er de viktigste prosjektene, eller målene dine for tida?

 

Fredag (for snart en uke siden) arrangerte vi Date Night i leiligheten. Vi hadde invitert fem par til å komme å ha fempeldate (?!) med oss. Kvelden startet elegant med tapas, som mennene (stort sett) hadde laget. Det var mange lekre retter, og mye gøy å smake på!

Da maten var ferdig hadde vi litt program i vente. Første punkt var en Quiz hvor parene innad konkurrerte om hvem som kjente den andre best. Til slutt talte vi sammen poengsummene i hvert par, og kåret et taper-par som fikk en super bok om kommunikasjon i forhold(les om boka her). Det gøyeste med quizen var nok bonus-spørsmålet der alle som ville kunne skrive et dikt til sin utkårede, og få ganske mange poeng dersom de andre likte diktet. Det ble utrolig mye latter og gøy ut av dette!

 

Var forresten litt skuffende da Thomas klarte å bomme med ett år på dagen vi ble sammen. Men ikke værst at han husket riktig dato, da 🙂

 

Neste underholdningsinnslag var en “kyssekonkurranse” hvor alle parene beskrev sitt mest kreative, kleine og romantiske kyss. Vi kåret en vinner i hver kategori som fikk diplom 🙂 Igjen: masse latter og kos!

Jeg var i hvert fall utrolig fornøyd med denne hyggelige og vellykkede kvelden som endte med at vi ble sittende å prate og kose oss med kake til langt på kveld 🙂

 Så herlige venner vi har!

 

Nå har jeg sydd enda en regnjakke, denne gangen til svigermor Bente!

Jeg synes det er utrolig gøy at jakken er såpass enkel å få til! Dette er faktisk noe DU kan klare. Bare klikk deg inn på bloggen SyDetSelv, så finner du en fremgangsmåte som er tusen ganger bedre(=enklere) enn det som står i mønsteret. Og jeg synes den røde fargen var herlig til en regnjakke.
Nå syr også venninna mi, Andrea, denne jakken. Hun mangler bare glidelåsen nå, og har aldri sydd før – det er enklere enn du tror 🙂

Mitt neste syprosjekt er en regnbukse. Men det har blitt en liten pause i sying, siden det skjer så mye for tida. Det er rett og slett ikke tid til sånt!

 

I dag skal forhåpentligvis eksamen ferdigstilles før jeg setter kursen mot Egersund, på besøk til lillebror i ettermiddag.

Tumler opp av senga, og idet jeg inntar loddrett posisjon faller et skrall av hodeverk på plass i skallen. Søndag morgen.

Jeg tusler inn i stua uten å gidde å kle meg, å kryper under et digert, mykt teppe. Ti minutter senere, når jeg egentlig ikke har rukket mye mer enn å klikke meg inn på de nyeste blogginnleggene på vennelista mi, eller plukke opp strikketøyet, kommer Thomas inn. “Go morgen kjære! I dag tenkte jeg at vi skulle besøke mamma og pappa, og svigers!. Er vi klar om en liten halvtime?” Jeg var omtrent på grensen til å slippe ut et lite stønn.

Dobbelhaka er på plass for anledningen

 

Det er merkelig med søndager, hvordan man blir helt utslitt når man endelig har fri, og anledning til å bare slappe litt av. Plutselig er det umulig å gjøre noe annet. Så det ble vel en time – minst –  Før vi kom i gang med besøksrunden som også ble utvidet til å gjelde bestemor. Og heldigvis våknet jeg litt til liv, og hodeverken forsvant utover dagen.

Etter det var vi bare supereffektive! Klokken ett var det øvelse med bandet, og så hjem å bake. Klokka fem kom et knippe vakre jenter på besøk på Mary Kay sminkeparty 🙂 Veldig koselig! Jeg fikk kjøpt meg et par småting også. Men den kvelden fortjener et eget innlegg. Til slutt vil jeg bare meddele at jeg skal ha eksamen de neste dagene. Torsdag skal jeg levere fem sider med undervisningsopplegg. Så det er vel bare å kaste seg i gang med det 🙂

Kameraet er dødt, tomt for batterier, men jeg sikter på dem med tomt magasin. Jente gjør seg til for kameraet, og jeg later som jeg filmer. Gloria er hjemme fra skolen, og jeg bare later som om jeg er der.”

"Yatzy" av Harald Rosenløw Eeg

Forfatter: Harald Rosenløw Eeg

 

Boktittel: Yatzy

 

Innhold: Boka handler om Dag Vidar som akkurat har flyttet i nytt fosterhjem. Men selv om han prøver å starte et nytt liv, blir han formet av sitt gamle, som han desperat prøver å grave ned. Boka er skrevet for ungdom.

 

Min mening: Det var herlig å lese noe lettlest igjen, så jeg slukte boka på to dager etter å ha plukket den opp helt tilfeldig, og deretter blitt nødt til å låne den på biblioteket for å fullføre. Lettlest, interessant, og morsom.

 

Terningkast: 4. En kjekk avkobling fra tyngre bøker. Jeg anbefaler den til deg som er ungdom, eller liker ungdomslitteratur 🙂

 

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

 

Forrige helg var vi på hyttetur på den lille hytta til Thomas sin familie, uten strøm og vann sammen med Andrea og Kim. For å komme til hytta, må man ro over et lite vann, men denne gangen bestemte vi jentene oss for å gå rundt. Naturen viste sin beste side, og vi kom frem idet guttene hadde tent bålet, klar for å grille…

Måtte ta bilde av denne søte potetkjelleren. Utrolig sjarm!

 

Plutselig kom en mus farende ut av et hull i hytta. Den spratt nervøst bort til det nytente bålet, og gjemte seg mellom gress, blader og steiner, kun en liten meter i fra oss.

 

Etterhvert ble den lille skogsmusa modigere, og hoppet rundt beina våre med plutselige, kjappe bevegelser. Vi nøyt underholdeningen (spesielt jeg og Andrea). Jeg var spesielt opptatt av å få det perfekte blinkskuddet av musa med kamera.

 

Til slutt bestemte musa seg for å gjøre ende på showet, og hoppet muntert nedover skråningen og forsvant. Vi tok det som et tegn på at vi måtte fikse resten av underholdningen for kvelden selv. Vi var begge (vi jentene) enige i at en mus var nok noe av den beste underholdningen man kan ha på hyttetur. Oppmerksomheten ble nå vendt tilbake til grillingen på bålet.

 

Mennene hadde full kontroll. Kyllingen stekte, og risen kokte, og mens vi ventet fikk vi grille oss noen grillpølser på pinne.

 

Når maten endelig var ferdig, flyttet vi inn i (den nå mørke) hytta, tente en haug med stearinlys og hadde et fantastisk måltid sammen.

 

Resten av kvelden var utrolig koselig, natten var ikke noe serlig (sov veldig hardt og dårlig). Neste morgen måtte vi skynde oss ned før uværet kom, og slapp unna med et tynt dryss duskregn på hjemturen. HERLIG med en hyttetur ^^

Vi har vært uten internet i noen dager, og det var kjekt å se at bloggen har hatt lesere allikevel. I mellomtiden har jeg brukt min nyvunne frihet til å hekle mer og å strikke mer. Har også tilbrakt et døgn i Sandnes hos ei i klassen, arrangert date-night (mer om den senere) og masse mer. Virkelig kost oss, har vi!

Nå er jeg godt og vel ferdig med de første 200 englene (som nevnt, er målet mitt å hekle 300 engler før jul, og selge til den nette sum av 10 000kr til inntekt for gategutter i kenya).

 

I kveld skal vi på ungdomsmøte i menigheten igjen. Det blir veldig stas! Jeg er veldig spent, for i kveld skal jeg være med både i lovsangen, og jeg skal holde en kort tale. Skummelt, men bra.

Håper dere alle får en fortreffelig helg 🙂

Jeg driver å brygger på en sårt etterlengtet, og dypt fryktet godteri-fri periode. Kanskje jeg skal starte på lørdag, og ha 60 godteri-og-brus-frie dager før jul? For å lykkes med noe slikt (for meg, som er vanvittig sukkeravhengig) må man ha klart en del ulike sunne snacks-typer. Så jeg tror kanskje at jeg skal starte med å legge ut noen av skattene som dukker opp innimellom.

Først ut er sunn chips laget av grønnkål. Jeg har laget dette flere ganger, men den mest vellykkede oppskriften har vært fra LindaStuhaug. Kort fortalt bruker du bare små biter av grønnkål blandet med olje og havsalt, og steker dem i ovnen på 160grader i ca 10 minutter. Dette blir en utrolig sprø og artig chips med mindre kalorier, og masse god næring!

I går prøvde jeg meg også på Bakekonas Gulrotchips.Den klarte jeg ikke å få til på første forsøk. Chipsene ble litt for myke. Men smaken var god, så jeg tror jeg vil prøve igjen 🙂

Grønnkålchipsen blir stående som favoritt her. Og det passer jo utmerket at jeg har masse grønnkål i blomsterkassen min enda. Grøss, det blir værre når vinteren kommer….

Har du noen gode snacks-tips? Og blir du kanskje med meg på godte-fritt før jul? 🙂

* I dag er jeg i godt humør. Jeg er enda litt i ekstase etter et veldig vellykket møte i menigheten. Det er så gøy å se hvordan Gud virker i ungdomsarbeidet, og hvordan det vokser – både i antall personer og i modenhet. Jeg er rett og slett bare fylt av takknemlighet for alle de herlige menneskene som jeg møter, det flinke lovsangsteamet som vokser frem, og bare for; alt!

* Det har vært en knallhelg! Hyttetur, ungdomsmøte, baking, kjærestekos, og god mat. Og etter en natt på hytta fra fredag til lørdag (hardt og ubehagelig) var det godt å sove i senga igjen neste natt. (Mer om hytteturen senere). Nå er jeg klar for en ny uke!

 

* Jeg har helt vilt mange hobbyprosjekter for tida. Hekler engler, strikker genser, syr regntøy…. og etter det må jeg ferdigstille singletten, snømannen, og mye mye mer. Pluss at det er på høy tid å starte med julepynt-prosjekter for fullt!

* På skolen skal vi tegne en dør hele uka. nedenfor ser du bildet jeg har valgt. Det skal nå tegnes mange ganger, på flere ulike måter.

* Livet er godt. Jeg kan nesten ikke vente til alt som skal skje fremover. Høst. Julestemning. Julekaker, julegaver, julesanger. Kakao. Tepper. Ferie. Ja, jeg bare gleder meg!

 

video:animasjon med skolen uis eventyrskogen

De to ukene før høstferien handlet om animasjonsfilm på skolen (jeg tar Kunst og Håndverk som en del av lærerutdanningen på UiS). I oppgaven tok vi utgangspunkt i et maleri av Edward Munch (Her: Eventyrskogen), og laget en historie med bakgrunn i bildet. Deretter skulle historien formidles gjennom en animasjon som vi laget på Ipad med programmene iStopMotion(animering), iMovie(redigering) og GarageBand (lyd og musikk).Vi arbeidet i grupper på to og to.

BildeKilde

Med kun to uker til å lære programmene, lage kulisser og dukker, samt filming, redigering og lyd, ble jo resultatet så som så. Men vi var veldig fornøyde, og synes at det var kjempeartig å arbeide med.

Har du noen gang prøvd å animere via iStopMotion? -Veldig kjekt sammen med barna!

Hva synes du om resultatet vårt?