Nevnte for et par innlegg siden at både Dokka og Tanja skulle ha valper. Tanja har nå fått 5 stykker! Dokka var på røntgen, og skal få bare to… Her er noen bilder av Tanjas søte små!

Jeg, Monica, og Stine var på ridetur med Stines hest Dokka i dag.
Her er et bilde av øyet til Dokka…;)

Monica klarte fint å få kontrollen over Dokka etter hennes forsøk på å galoppere villmann i den glatte snøen:P Stakkars, hun er så ivrig etter at Stine har vert først skadet, og deretter i Thailand! Ryttere er ikke alltid lette å oppdrive:P godt at jeg å Monica kom til unsetning^^


Fint bilde! Stine som løper i bakgrunnen^^

På hytta måtte vi ty til Geni for å underholde oss selv. Pappa vant, selv om han ikke ble med før på slutten, og derfor hadde mye mindre sjanser enn oss… Anders gav seg, Jeg og Monica kjempet om andreplassen, og jeg vant!(andreplassen)

Hytta har strøm, og en nesten-innedo, men mangler innlagt vann. Ganske stor, og veldig koselig!

På hytta var det omtrent en meter dyp snø, og vi Koste oss! Hadde tenkt å bygge en hundeskulptur i snø, men den fantastisk kramme og flotte snøen var forvandlet til ikke-kram snø som bare smuldret opp… Det ble da med en snøkloss!
Vi gikk først en skitur for å få varmen(mens hytta ble fyrt opp), og neste morgen(Tirsdag) Tok jeg like godt en skitur før de fleste andre hadde stått opp! Pappa våknet av mine romsteringer eller av at jeg spurte ham om han kunne hjelpe meg å finne toalettsakene mine… Jeg gikk frem og tilbake rundt hytta, og nabohyttene. Problemene dukket opp da snøen kollapset, og til og med skiene sank en halvmeter til en meter nedover. Hvorenn jeg søkte støtte til å reise meg igjen, raste det… Jeg brukte flere minutter til å kare meg opp av den iskalde snøen som trengte seg inn overalt, og så komme meg inn til den varme peisen..
Den ordentlige skituren vi var på (som bildene under er i fra) gikk til hygga og tilbake, en ca 7 km. lang tur-akkurat passe for meg! Nydelig føre. Manglet litt sol, men det var like greit, ellers hadde jeg garantert blitt snøblind!


Pappa – en gammel, men god skiløper! sikkert hundre ganger raskere enn meg…
Dette bildet er av meg og Monica på Hygga, etter en god skitur!

-Lær hvordan du kan forme livet ditt akkurat slik du vil!
Det er iallefall et av de mange store løftene boka hemmeligheten av  Rhonda Byrne.
Boka handler om at du med hjelp av hva du tenker kan kontrollere hvordan livet ditt skal bli. Jeg er enig i noen av tingene som står i boka, men noen av påstandene virker for utrolige til at jeg klarer å ta dem seriøst. Det er sant at om du tenker positive tanker, så kan det gjøre hverdagen din mye lettere, men kan disse tankene skape ting? for eksempel en million kroner? Tvilsomt!
Jeg er kristen og vurderer ting jeg er usikker på opp mot bibelen. I denne boka er det faktisk brukt noen bibelvers, selv om ikke boka er kristen. Dette er jo vel og bra, men jeg er ganske sikker på at mye av det boka sier går imot bibelens ord. Noen som kan hjelpe meg her, for jeg vet så altfor lite!
For det første er det et veldig fokus på Meg, Mitt, Mine, osv.

“Tenk først på din egen glede. Folk er ansvarlige for sin egen glede.”
(s.119)

“mange har ofret seg for andre og tenkt at de blir gode mennesker av å ofre seg. Feil!”
(s.118)

Slike utsnitt blir selvfølgelig alltid tatt ut i fra en sammenheng, men de står like fullt skrevet i boka! Den nevner også gode ting som kjærlighet, tilgivelse, gavmildhet osv, men det blir fremdeles litt mye egosnakk for meg!

Begge disse utsnittene i fra hemmeligheten synes og være imot bibelens budskap. Noe av det som er værre(tror jeg) er dette:

“Når du gjør denne fantasien til virkelighet, havner du i en posisjon der du kan skape større og større fantasier, og det, min venn, er skapelsesprosessen.
“(s.53, sagt av bob Proctor).

“Du kan forandre livet itt, og du kan helbrede deg selv.”
(s.136. Michael Bernard Beckwith)

Den nevner også at leseren er skaperen, og at skaperen er i alt. Jeg tror dette burde ringe en alarmbjelle for oss kristne. Slike bøker forandrer gravis samfunnet. vi blir (tilsynelatende) mindre og mindre avhengig av en Gud. Er du ikke enig i at (hvis du kan tenke deg at Gud og helvete finnes) det er litt dumt å plutselig, for sent, finne ut at du ikke gav Gud sjansen…

Boka omtaler det, som gir deg alt du ønsker bare du ber om det, som “universet.”Universet gir deg dette på bakgrunn av en lov på lik linje med tyngdeloven, bare at denne loven er en som gjør tankene dine ekte! Den sier også at mange mennesker ser på dette “universet” forskjellig. Egentlig som du vil, litt ettersom hva du tror på. litt sånn “tilpass dette til din Gud/ditt livssyn.”

Hele poenget med dette innlegget er at jeg trenger hjelp til å finne ut om det er mulig å stole på ting som dette, og at både jeg, og dere skal bli mer kritiske til det dere leser! hemmeligheten er full av plussord som glede, harmonisk, lykke, overflod osv, men bare fordi denne boka har med noen bibelvers er den ikke nødvendigvis til å stole på. For meg er bibelen det eneste som er sikkert.
Ellers synes jeg boka er bra. Den har mange gode sitater, og poenger! Jeg valgte å trekke ut det negative for litt respons.

Har noen lest denne boka, eller har noen synspunkter bare ut i fra det jeg har skrevet nå?

Nå har jeg lagt ut ganske mange av disse "ordene" i bilder. Dette er innlegg nr. 7 av 100 i serien 100 Themes Challenge. Se reglene for utfordringen her.

Heart – Love – Light – Dark – Morning – Friend – Heaven – Sweet – Drive – City – Memory – Horse – Purple – Smile – Silence – Freedom – Blood – Rainbow – Gray – Red – Pink – Rain – Cat – No Time – Snow – Tears – Foreign – Sorrow – Happiness – FruitFlowers – Night – Expectations – Stars – Hold My Hand-Precious – Treasure – Eyes– Abandoned – Dream – Moonlight- Teamwork – Standing Still – Dying – Vampire – Illusion – Family – Creation – Childhood – Stripes – Fire – Sport – Keyboard – Keeping a Secret- Tower – Waiting – Clumsy – Underwear – Message – Queen – Rejection – King- Do Not Disturb – Evil – Horror – Traps – Cigarrette – Hero – Joy – No Color- Obsession – Ocean – Wind – Vulnerable – Mirror – Broken Pieces – Princess – Drink – Life – Words – Pen and Paper – No Way Out – Fairy Tale – Cold – Spiral – Magic- Food – Pain – Ice Cream – Forever – Reality – All That I Have – Give Up – Hope – Relationship – Fear – Holiday – Puzzle – Happy – Puppy

Bidet kom i fra en del eksperimentering med kamera, og lang lukkertid med Monica i går. Dumt de gikk tomt for strøm, men vi skal nok komme tilbake! Ble ikke helt fornøyd med redigeringen av blodet osv, men det får bare være.. har du noen tips når det gjelder å "tegne" blod i PS?

Overskriften beskriver stortsett dagen vår i går med unntak av en viktig ting: Brødrene Dal! Vi har sett en del episoder nå… Skikkelig morsomt! Noen andre som liker brødrene dal humor?

Bestemor og Bestefar har to hunder: Dokka og Tanja. Begge drektige(eller hva det nå kalles med hunder)

Monica og Tanja

Nå har det seg slik at Tanja får valper når som helst! Dokka skal også ha valper om et par uker…
Begge hundene er klare for noe godt å spise!

Så var det hester, da. Jeg og Monica var på en ridetur i går. Ikke serlig langt, og ikke fortere enn trav, men det var litt glatt, og greit med en easy start! Vi rir på Dokka, stine sin hest. I tillegg er både 2årige Åsa her, og 1.årige Jerva. De er begge føllene til Tora, men hun er ikke her. Hvis noen synes det er kjempeinteressant, så er hun drektig med et tredje føll som kommer ca i mai!
meg på Dokka

Monica på Dokka

Earth Hour er en time uten strøm for miljøet. Vi koste oss med kaker hos bestemor g bestefar i lyset fra stearinlys. Koselig!
Monica

Bestefar, Bestemor, pappa…

-For å gjøre ende på vinteren, og nå må jeg igjennom det hele En Gang Til! Grunnen er at jeg er på påskeferie hos min kjære far i hedmark! Jeg, Anders, og Monica tok fly i fra sola til gardermoen lørdag…
Fin utsikt i fra flyet!

Uten de altdekkende skyene ser det slik ut:

Her er solnedgangen sett ovenifra:

Her er flyet vi flydde – en behagelig og morsomm flytur med en underholdene flyvert!

Og så var vi nede på bakken igjen…

Var somsagt hos Thomas i går, og på slutten kjente jeg at jeg begynte å bli litt syk. Halsen ble mer og mer umedgjørlig, som om en slags hårete frukt( kanskje en mini-kiwi) satt fast der nede. Thomas ba for meg. Ingen ting skjedde, men han ba en gang til. Etter noen sekunder kjentes det lettere å puste. Var det innbilning? Jeg ventet litt med å si noe, men så var det sikkert! Det var ikke lenger noen mini-kiwi i halsen! Dessuten var nesen, som hadde snytt ut x antall meter dopapir med snørr, helt åpen! Ikke tett i det hele tatt lenger. For en lettelse:)

I dag er det jo faktisk slik at du kan være med å skape et mirakel! Støtt miljøet i Eath Hour kl 20.30. i kveld! Skru av all strøm i en time. Som Bruce Noland i filmen "Bruce almighty" sier:

BE THE MIRACLE!

Det finnes enormt mange fine dråpebilder, og nå som jeg har hatt skikkelig kamera en stund skulle det bare mangle om jeg ikke skulle prøve jeg også! Så jeg og Thomas tok masse bilder. Må forresten fortelle dere om i går!

I dag skal jeg reise til pappa i hedmark sammen med Monica og broren min Anders, så i går var jeg sammen med Thomas hele kvelden, og det var kjempekoselig! Vi spiste pizza som Bente hadde laget, og hadde begge ideer til bilder som skulle tas. Resultatet var at vi eksperimenterte med kameraene våre i timesvis- og jeg fant endelig ut hvordan live-view funksjonen funker på kamera mitt! (har ikke fått til å skru den på før) Har allerede lagt ut noen av bildene jeg tok, og du kan se flere på Thomas sin blogg(http://fotothomas.blogg.no/). 

Dråpebilder er utrolig frustrerende å ta! Det fungerer slik at du drypper en dråpe i et glass/ en bolle med vann, og tar bilde akkurat idet den treffer vannet. For det første må du treffe bildet akkurat til rett tid(og vann faller ganske fort!) og for det andre skal dråpen helst være i fokus også! Etter masse om og menn fikk jeg faktisk noen bilder jeg er fornøyd med, og jeg har lært enormt masse på den kvelden! Er kjempegøy å eksperimentere med hva som gir best resultater med lukkertid, blenderåpning, hvitbalanse, manuell og automatisk fokus, ogsåvidereogsåvidere…

Her er noen av dråpebildene jeg ble mest fornøyd med:

Her er et jjeg ikke har redigert noenting. Bare beskjært litt;o)

 

Innlegget er en del av utfordringen 100 Themes Challenge. Du kan finne reglene og andre bidrag i kategorimenyen til høyre.

 

Heart – Love – Light – Dark – Morning – Friend – Heaven – Sweet – Drive – City – Memory – Horse – Purple – Smile – Silence – Freedom – Blood – Rainbow – Gray – Red – Pink – Rain – Cat – No Time – Snow – Tears – Foreign – Sorrow – Happiness – FruitFlowers – Night – Expectations – Stars – Hold My Hand-Precious – Treasure – Eyes– Abandoned – Dream – Moonlight- Teamwork – Standing Still – Dying – Vampire – Illusion – Family – Creation – Childhood – Stripes – Fire – Sport – Keyboard – Keeping a Secret- Tower – Waiting – Clumsy – Underwear – Message – Queen – Rejection – King- Do Not Disturb – Evil – Horror – Traps – Cigarrette – Hero – Joy – No Color- Obsession – Ocean – Wind – Vulnerable – Mirror – Broken Pieces – Princess – Drink – Life – Words – Pen and Paper – No Way Out – Fairy Tale – Cold – Spiral – Magic- Food – Pain – Ice Cream – Forever – Reality – All That I Have – Give Up – Hope – Relationship – Fear – Holiday – Puzzle – Happy – Puppy

Ble inspirert av noen bilder på bloggen til karoline.

(http://karofoto.blogg.no/1264024708_an_apple_a_day.html)

Måtte prøve selv, så jeg og Thomas satte i gang, og fikk flere spennende bilderesultater:)

Tips: Litt matolje i vannet gjør dråpene "fastere" og mer sammenhengende. (lettere å ta fine bilder av)