Jeg tenkte at det kanskje kunne være greit å skrive litt om hovedlinjene i mitt liv. Både for dere venner som jeg ikke treffer så ofte, og for blogglesere som måtte finne det interessant.

 

Skolen

Har begynt å komme inn i studentlivet på Universitet i Stavanger. Jeg blir ikke helt enig med meg selv om det er herlig, eller stressende. Jeg tror det er rett å si at vi har mye fritid, og det gjør meg lat. Det er vanskelig å bestemme seg for å lese når man ikke .

Jeg pendler to timer hver vei, men det går helt fint. Skjønner ikke hva jeg skulle klage på når jeg har fri tirsdager, og er hjemme allerede kl 14.00. på mandag og torsdag! Mye bedre enn i fjord, og bussen er flott til soving, hekling og lesing.

 

Fritiden

Heller ikke den er fullt så travel som den var på videregående, og det er herlig. I fjord hadde jeg en organisert aktivitet etter skolen hver dag, og jeg rakk sjelden så mye mer enn akkurat det. Hadde også en del ansvar i menigheten i helgene, så det ble lite fri. Nå kan jeg velge litt mer hva jeg skal gjøre; det eneste som er fast er ungdomsstyret i menigheten, jesusgruppa jeg går i og jesusgruppa jeg er leder i, Ellers bruker jeg tida på lesing, kjæresten og venner. Men det må sies at jeg skjelden har en ledig stund, selv om jeg burde ha mere tid. Jeg gjør bare mer av andre ting nå!

 

Stikkord om ting jeg er opptatt av nå

Skulle ønske jeg fikk mer tid til bibellesning

Skulle også gjerne lest mer skjønnlitterært, men skolen tar opp all lese-tid jeg setter av…

Driver med litt håndarbeid, strikking og hekling, innimellom. Det er kos!

Skal snart i praksis som lærer! Det skal jeg på bryne, i sjette klasse. Blir spennende, gøy og skummelt! Skal blandt annet ha matte og tekstil, og det passer jo fint:)

Har fått en del venner på universitetet, men det er mange jeg kjenner litt, og ingen jeg kjenner skikkelig godt. Men det kommer nok etterhvert.

Samtidig driver jeg å prøve å holde kontakten med alle vennene som har flyttet i alle retninger. Ikke lett!

Koselig med kjærlighetsuke denne uka. Venter i spenning på om Gutten min har tenkt til å finne på noe romantisk…

Sitter på bussen nå, og ser en nydelig soloppgang igjennom tåka. Masse rosa og greier… Er snart fremme på skolen, så jeg gjør meg ferdig nå!

Ha en fin dag!

Dagen i dag har gått med til å besøke et godt vennepar i Sandnes med gutten min. Koste oss skikkelig! Har fri i morgen, og alt er bare vellstand! Tror jeg må vende tilbake til min nyeste avhengighet: The Sims 3!

(Fri)Dagen i går forsvant i sånne ting. Men til tross for all spillingen og latskapen fikk jeg gjort et par ting! Jeg jobbet noen timer med å selge roser og oppsatser på gamlehjemmet. De gamle var kjempeglade for de lille “markedet” på seniors dag. Dessuten laget jeg for første gang vårruller! Fikk det til og med til!! Nå gleder jeg meg til neste gang! Oppskriften fant jeg her.

Har du lagt merke til at du først ser stjernene skikkelig når du våger å gå inn i mørket?  Det er utrolig hvor mye vakrere naturen blir når en kommer seg litt bort i fra sivilisasjonen og det menneskeskapte. Et annet eksempel på det samme er hvor mye viktigere venner blir når en får det usosiale pc-spill-livet på avstand…

På samme måten kan det faktisk også være med Gud. Når vi får tingene i denne verden litt på avstand, er Gud mye nærere, større og mer fantastisk enn vi kunne drømt om. Noen ganger gjelder det bare å komme seg bort fra alt det blendende som tar oppmerksomheten for å se det som virkelig betyr noe…

 

Grunnen til at jeg begynte å filosofere over dette var at jeg hadde en herlig kveldstur med hunden i dag! Vi jogget en liten tur i stjerneskinnet. Tok oss en avstikker langs en vei helt uten gatelykter. Merket at det var litt uggent å gå inn i mørket på den måten. Inn i det ukjente. Men da jeg gikk inn i mørket forandret alt seg. Hver av stjernene ble mye lysere! Det var som om et helt nytt univers åpnet seg. Et nytt perspektiv. Det var en opplevelse som var utrolig mye bedre enn den begrensede verden som lyktestolpene viser. Naturen er utrolig skjønn! Anbefaler DEG å ta en tur ut for å sjekke stjerneskinnet snart!

Noe annet som er ganske herlig er den nye pcen min! Koser meg med å skrive på de flotte knappene, lagre favoritter på den klare skjermen, og installere nye og gamle programmer…  Jeg har et sånn øyeblikk nå hvor alt føles perfekt! Tror jeg må lag en liste over positive ting:

*Ny PC*Herlig Tur*Tilbrakte dagen med Andrea*Er nydusjet etter joggeturen, og føler meg fresh*Skal snart sove*Har alt jeg trenger*Fri i morgen*

Livet er deilig! Hva er du glad for?

To av bloggverdens tilsynelatende mest populære overskrifts-ord i en overskrift! Utrolig kjedelig!

I går var jeg på tur med gutten min og Yvonne! Fikk handlet meg ny PC (Lykke!), og litt småtting. Var på Forus og Kvadrat, og på veien hjem tok vi en stopp på Jæren for å ta bilder!

Nå sitter jeg å skriver på min nye, herlig raske pc. Har tilbrakt dagen med Monica (og pc’en). Kos! Dessuten var i dag starten på Kjærlighetsuka her i Sokndal! Blir kos med rosenes dag, rød dag, osv. Alle dagene har sånne koselige tema.

Det kommer en del bilder senere, men propper ikke alt i ett innlegg…

Jeg har hatt en flott helg!

Hva har du brukt den til?

Først tenkte jeg at jeg skulle skrive litt generelt, og det kan jo være skummelt. Hvis noen er uenige, eller har innspill, er det bare å komme med dem i kommentarfeltet! (Hvis dette ble mye tekst for deg, er kanskje den nederste delen om “For Meg” Mest interessant;)  

 

 

Generelt 
Pinsemenigheten er en gren av den protestantiske kirken. Det vil si at den ligner ganske på den lutheranske kirka (den vanlige statskirka som de fleste kjenner litt til). Det vi tror på er en treenig Gud (Far, Sønnen og Den Hellige Ånd(DHÅ)). Pinsemenigheten er en kirke, akkurat som statskirka, og vi har blandt annet barnevelsignelse, dåp, bryllup og begravelser i menigheten. 

Det som skiller pinsemenigheten fra andre kirker er hovedsaklig synet på DHÅ. Ikke at Han er en helt annen, men at Han spiller en større rolle. Etter at Jesus ble tatt opp til himmelen for nesten 2000 år siden er det DHÅ vi har å forholde oss til; derfor er Han så viktig. På møtene praktiseres tungetale, profetiske ord, helbredelse, og andre gaver vi får av DHÅ. (Les mer: Åndens frukt eller Åndens Gaver.)

Annet som skiller seg (jeg går ut i fra statskirka, siden de fleste kjenner til den) er at vi har voksendåp, og full  neddynking i vann. Det vil si at når jeg døpte meg, gikk jeg ned i et basseng, og ble dukket helt under av pastoren mens han sa “Begravet med Kristus.” Idet jeg kom opp, sa han “Oppstått til et nytt liv med kristus.”

Ellers er mye likt som en annne kirke, men selve møtene er mye friere  satt opp (etter min mening). Man kan improvisere med en sang som man syntes passet, og noen ganger sier vi at “Den Hellige Ånd tok over kontrollen på møtet,” og planen endres underveis. Det er da det er utrolig spennende å være på møter i pinsemenigheten!!

 

For meg

 Er pinsemenigheten helt topp! Det betyr ikke at jeg mener at andre menighetssamfunn tar helt feil, men jeg tror vi trenger ulike kirker for ulike mennesker. Vi er rett og slett kanskje for forskjellige! For min del blir møtene i statskirka for kjedelige og forutsigbare, og de gir meg lite. Kanskje er det bare en vanesak?

Jeg, som pinsevenn har et ganske normalt liv. Ofte er folk veldig interessert i hva jeg ikke kan gjøre, men det er egentlig ikke så mye. Jeg følger jo bibelen, og der står det en god del gode retningslinjer. For meg er det nettopp retningslinjer som er der til mitt beste, og ikke regler som hemmer meg. Paulus sier at “Jeg har lov til alt, men ikke alt gagner1 Kor 6:12  Sånne ting som jeg prøver å ikke gjøre, fordi jeg mener at de ikke gagner, er for eksempel å banne, snakke negativt om folk, drikke meg full, ha sex utenom ekteskapet osv.

For meg er det ikke så interessant med det jeg ikke “kan” gjøre… 

Jeg synes imidlertid at Det Spennende med å være kristen (og pinsevenn) er alt det jeg Kan Gjøre! Jeg har en mening med livet, jeg kan se mennesker få hjelp og bli forandret til det bedre! Jeg er til og med så priveligert at jeg noen ganger kan få være med å være grunnen til at et menneske blir forandret på denne måten. Jeg opplever Gud sin store kjærlighet i mitt liv, og jeg kan får se mirakler og undere som mange aldri en gang tror på. Jeg kan gjøre en forskjell for andre mennesker, og jeg kan være meg selv. Jeg kan rett og slett få være Guds Datter!

 Puttet bare inn noen bilder fra de siste dagene;)

Var på musikal forrige helg! Musikal Arena var en blanding av flere kjente musikaler som We will Rock you, Mamma Mia, og Le Miserable, dessuten hadde den en lokal vri. Grunnen til at jeg endte opp der, var egentlig fordi to gode venner var med å sang! De er så utrolig flinke, og det var kjempemorro å høre dem! Du kan se John-Kenneth på det første bildet, og han sammen med kona Sølvi-Oline på det tredje bildet…

Morro å gjøre noe annerledes en gang i blandt! 

Bildene er fra en tur jeg og Yvonne var på for en stund tilbake. Tittelen er ment for bygningen på bildene, selvsagt ikke for jenta, som blomstrer som aldri før:)

Har fått gjort mye bra i dag! Lest lekser. Truffet venninne i Sandes (jobber med Mission Impossible: holde kontakten med alle venner). Tilbrakt kvelden med Gutten Min (Som så smått har begynt å blogge igjen). I morgen er det klart for å reise på handletur, og kanskje endelig få meg en ny pc.

 

Tilslutt bare en Anti-Anbefaling!

Jeg og kjæresten bestillte Mac fra Eplehuset (stavanger). Nå, etter over 5 uker har det endt med at jeg endelig har fått pengene tilbake. Ingen mac, og mange telefonsamtaler fattigere. (For å gjøre en lang historie kort) De var dessuten usedvanlig dårlige på å kommunisere med oss: Fikk ingen som helst mailer med bekreftelser, eller kvittering eller noenting. Ikke noe beskjed om at kjøpet ikke var godkjent (men pengene forsvant), og vi måtte ringe mange ganger før de endelig fikk sagt at vi ikke kom til å få noenting… 

 Jeg har tenkt mye på dette med forlovelse og ekteskap. Det kan faktisk ikke unngå når halvparten av vennene mine skal gifte seg snart, og 90% spør om ikke jeg skal det!? For at du skal ha litt av forhistorien, så har jeg vert sammen med Thomas i to og et halvt år nå. 

 

Ekteskap

For å ta ekteskapet først. Jeg er ikke klar til å gifte meg. Det virker nesten ikke som om det er lov lenger? Det har liksom blitt så in å gifte seg tidlig. Jeg er av den oppfatning at man skal gifte seg for å leve sammen med noen for resten av livet! Da er det ikke en bestemmelse jeg tar lett på. Man gifter seg rett og slett ikke bare for gøy, man skal være sikker! Når det er sagt, så er det selvsagt ikke alle som er like tidlige i gang, men jeg setter mitt intrykk litt på spissen her. Det kan ikke nektes for at mange har spurt om det ikke snart er på tide for meg å tenke på å bli gift! 

 

Selv om jeg er nokså sikker på at jeg og Thomas alltid vil være sammen (kan ikke forestille meg noe annet!) er jeg ikke klar til å gifte meg. Det er et stort skritt, og det er andre faktorer enn vår kjærlighet som bør være til stede, etter min mening. For eksempel vil jeg at vi skal tjene penger, så vi kan flytte for oss selv, og ha et skikkelig bryllup og en skikkelig bryllupsreise. Dessuten må jeg jo lære å lage mat når jeg skal bli kone!?

Også vil jeg bare si litt om å allerede være gift: Som sagt er ekteskapet ment å være for alltid! Da skal man ikke vurdere å skille seg! (med mindre det er vold e.l. i hjemmet, kanskje). Selv om Han aldri sier noe hyggelig, men bare grynter. Selv om Hun bare lager mat til seg selv, og krangler i stedet for å respektere ham. Husk at du lovet I gode og onde dager 

Anbefaler forresten filmen Fireproof

 

Forlovelse

Jeg synes ikke  forlovelse skal være “et skritt videre i forholdet.” Tenk bare på måten man frir på: “Vil du gifte deg med meg?” Da skal man mene det! Jeg vil faktisk gå så langt som å si at man bør begynne å planlegge bryllupet ganske snart etter at man forlover seg. 

 

Mener du altså at man ikke bør gifte seg tidlig? 

Nei. Jeg mener at man skal være klar for det. At man skal ha bestemt seg. Om du er 17 kan det sikkert funke helt ypperlig, men jeg er ikke klar for å bli kone som 19åring. Alle er individer, og har forskjellige syn. Det er viktig å presisere at alle er forskjellige, og for noen er det riktig å gifte seg så tidlig. Jeg mener bare at man skal være klar for at dette påvirker resten av livet! Om du er 18 eller 35 er ikke min sak…

Les gjerne om mitt syn på parforhold her.

 

Jeg våknet som vanlig av alarmen klokka 05.00. Slumret den 10 minutter, og da jeg våknet igjen skrudde jeg på lyset, og tok på brillene før jeg skrudde av alarmen (en sikkerhetsregel jeg har for meg selv, så jeg ikke sovner igjen). Rett etterpå åpnet jeg Pc-en for å sjekke rommen vi skulle være i. Da jeg var ferdig, og tenkte å stå opp gled blikket tilfeldigvis ned mot klokka som viste 05.55. 

Vet du når bussen går? Det er 05.55, det. Jeg kunne ikke forstå det! Jeg hadde jo vert våken! Når hadde jeg sovet 30 minutter ekstra??

Etter en del gjennomtenking har jeg endelig forstått hva som virkelig skjedde! (men det tok litt tid). Jeg må ha skrudd av alarmen i stedet for å slumre den. Jeg har en alarm som ringer kl 05.40 (den betyr at jeg må gå). Det var nok denne som vekket meg opp den siste gangen i dag. Menmen. Da får jeg bruke dagen med å kome ajour med skolearbeidet (hvem lurer jeg? -Jeg klarer ikke det på en dag!!) 

Litt Random Bilde?

 

Som nevnt har det regnet litt i det siste. Bildene under er et jorde. Ikke en innsjø.(Tatt gjennom bussvindu, so don’t mind the poor quality) (Det nederste er tatt i en hage)…

 

Men det var ikke dette som var så viktig.

Det jeg ville fortelle dere alle er at jeg aldri har lest så mye i bibelen som jeg gjør nå.  

Ikke at det er himmla mye, men det er mer enn jeg gjorde før. Det øker liksom bare på! Dette reulterer i at jeg også er mer sikker i troen enn jeg noensinne har vert. Jeg vet Hva jeg tror på, og Hvorfor. Jeg kan svare på spørsmål, og reflektere over ting selv. Jeg opplever at Gud bruker meg, gjennom bibelen rett som det er! Eksempler i bibelen er flotte å følge, og man finner jo svaret på det meste! Mitt råd er: Les mer i bibelen!