” ‘Ikke Dylan’. protesterte han sint. ‘Jeg heter ikke Dylan. Emma sank øyeblikkelig på kne foran sønnen og klemte hardt rundt de tynne armene hans. ‘Jo, det gjør du. Du heter Dylan Frost.'”

 

Boktittel: Skyggenes gate

Bilderesultat for skyggenes gate

Forfatter: Joy Fielding

 

Innhold: Emma er på flukt fra en fortid som hun alltid er redd vil innhente henne. Hva om mannen en gang finner henne? Kan hun klare å komme seg unna i tide? Jamie er drittlei sitt tragiske liv, men endelig ser det ut til å snu, idet hun treffer på drømmemannen som tar henne med på en spontan, romantisk roadtrip. De to jentene er i ferd med å møtes…

 

Min mening: Dette er den andre boka til Fielding jeg leser, og den imponerte akkurat like mye som den første. Fielding klarer å lure meg til å tro at jeg har forstått hva som vil skje – og så plutselig har jeg ikke det allikevel. Boka er spennende og nervepirrende. Jeg leste den ut på to dager. 

 

Terningkast: 5. Spennende, men noe brutal. Anbefales til deg som liker en thriller. 

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var den siste! 

Anbefaler også Joy Fieldings bok Løgner fra fortiden. 

 

BildeKilde

Ønsker alle et nydelig nytt år! Vi skal feire med gode venner hjemme hos oss i kveld.

Nå er det ganske lenge siden genseren ble ferdig, men det tok tid før jeg fikk tatt bilder, og blogget om det. Målet var å bli ferdig med den før jul, og det klarte jeg med god margin. Gøy å få til et så stort og skikkelig prosjekt. Føler meg som en “voksen” strikker nå. 

Oppskriften er fra drops, og jeg brukte Baby Merino som jeg kjøpte på salg. Jeg brukte fem farger, ikke ni som i oppskriften. Er veldig fornøyd med resultatet 🙂 Kjøpte garnet på salg på Garnius.no. 

Etterpå har det blitt mange små-prosjekter. Klarer ikke for mange store oppdrag rett etter hverandre…

 

“The promise of “arrival” and “rest” is still there for God’s people.Hebr.4.9.

Bilderesultat for hebrews

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig. Leser for tiden i The Message-oversettelsen. 

 

Tittel: Hebreerne (58 av 66

 

Forfatter: Ukjent.

 

Datering:  senest 70 år etter Kristus. 

 

 Innhold: Hebreerne setter fokus på det som er det viktigste i vår tro: Jesus! Den forklarer hvorfor Jesus måtte komme, og hvor vi står i dag, dersom vi følger ham. 

Min Mening: Fra forrige gang jeg leste, husker jeg hebreerbrevet som ei tung bok som jeg fikk lite ut av, men denne gangen var det en helt annen verden! Det har kanskje litt med å gjøre at jeg er litt eldre, men aller mest fordi jeg nå kun leser ett kapittel om dagen, og SOAPer det. Da får jeg med meg utrolig mye mer! Det finnes mange gullkorn her, og The Message-oversettelsen gjør det levende! Se for eksempel denne setningen: “God takes particularly pleasure in acts of worship(…) that take place in the kitchen and workplace and on the streets.” Hebr.13.16. 

BildeKilde

Tegnet denne for en stund siden, og ble ganske fornøyd. Passet veldig godt på veggen, i hvert fall nå i jula 🙂 Jeg begynte å lure på hvorfor jeg ikke tegner oftere, så jeg begynte på et lite ekorn. Da husket jeg hvorfor jeg ikke tegner oftere…

Ble ikke noe ekorn på veggen, for å si det sånn…

Men jeg er fornøyd med èn fin tegning i året, jeg 🙂

 

I 2012 hadde jeg et nyttårsforsett om å lære meg å sy. Jeg sa som Pippi at “det har jeg aldri gjort før, så det kan jeg helst sikkert!”, og utvidet målet til at jeg skulle sy julekjolen min selv. Etter det har det blitt en slags tradisjon å ha hjemmesydd kjole på julaften. I år blir det femte året med egensydd julekjole!

Alle er kanskje ikke super-julete, men jeg kan ikke akkurat sy rød kjole hvert år heller.
Hvilken av kjolene er din favoritt? 

 

Årets kjole kjøpte jeg stoff til i London i høstferien. Brukte vel kanskje 140kr til sammen på det, så det er akseptabel pris for en kjole. Har også igjen litt av stoffet jeg brukte til toppen (blir kanskje en topp til?). Skjørtet krevde mer stoff enn forventet. Det ble litt gjennomsiktig; så jeg måtte sy et underskjørt i tillegg.

Hva synes du? 
 

Julen er en tid som handler om å gi. Vi vet jo at det ikke skal handle om å få, men det kan lett komme i fokus allikevel. Jeg vil utfordre i dag, til å gi noe som ikke kan “returneres”. Gi noe som ingen kan betale tilbake. 

Vi feirer jul fordi Gud gav sin kjæreste sønn for oss. Jesus gav livet sitt for oss. Jeg startet juleferien min med å gi bort flere dager av min tid til å være flyttehjelp for min bror. Lillebror gav bort en mengde møbler til flyktning-familier i fra Eritrea. Julen er en tid for å gi; ikke glem det. De neste dagene har du enorme muligheter til å gi tid, kjærlighet og gode ord til dine nærmeste!

 

 

I fjor begynte å jeg å strikke bestikksokker, men det ble egentlig bare èn. Så i år tok jeg opp stafettpinnen, og strikket fem til, så vi kan dekke på til seks personer (har ikke flere kjøkkenstoler uansett). Disse er utrolig søte å dekke på med, og de er enkle og raske å strikke. Klarer fint å strikke en sokk på en kveld, så jeg tok strikketøyet med meg på møter og filmkvelder, og vips så har man utnyttet tiden mye bedre 🙂

Oppskriften finner du HER, eller bruk DIY-knappen til høyre på bloggen – der har jeg linket til flere av mine oppskrifter. 

Sukkerstangen er heklet. Jeg har linket til oppskrift HER


 

Jeg har så mange ting jeg har lyst til å sy, men tiden og motivasjonen strekker ikke alltid til. Men her en dag fikk jeg gjort både det ene og det andre på symaskinen! 
Første oppdrag var fra ei venninne, som ville jeg skulle endre litt på kjolen hennes. Den var alt for tett i halsen, så jeg klippet opp, og sydde inn en “splitt” i utringningen. Er ganske fornøyd med at jeg faktisk fikk det til uten at det ser helt noob ut 🙂 

Prosjekt nummer to var ei bukse fra ei annen venninne. Den hadde sprukket på et litt uheldig sted, så jeg gjorde mitt beste for å redde det som var igjen…

Det tredje jeg fikk tid til denne kvelden, var å sy ferdig ei T-skjorte med eget trykk, som jeg har sydd til mamma. Stoffet kjøpte jeg på loppemarked, så denne er både økonomisk, og miljømessig positiv. Synes også det er veldig artig å eksperimentere med tekstiltrykk, så nå har jeg kjøpt meg flere farger. Det blir nok enda flere ananaser neste år, vil jeg tro 🙂 

Til sist jobbet jeg litt med julekjolen min! Jeg kjøpte stoffene i London i høstferien. Bilder av den ferdige kjolen kommer etterhvert. 

Kjekt å få gjort litt sånne ting som ligger og er nesten-ferdige! 

Nå kan jeg begynne på nye prosjekter igjen 🙂 Og noe sier meg at det kan bli en hel del sying i romjula (håper jeg!). 

 

Disse dagene er så verdifulle! De siste dagene med jobb: hvor det gjelder å feste alle løse tråder, og avslutte med kos og god stemning med alle de ulike elevene mine, De første dagene av ferien, når jeg må bestemme hvordan jeg best kan utnytte de ekstra 8 timene med fritid som plutselig stables opp som en fantastisk julegave foran meg! For ikke å snakke om de hyggelige kveldene sammen med mannen, hvor jeg kan synke ned i sofaen med en god julefilm og garn og pinner i hendene. 

Jeg nyter det hver gang jeg tenner i peisen, 

Jeg kjenner gleden komme strømmende hver gang jeg åpner dagens gave i pakkekalenderen,

Jeg smiler hver gang jeg ser på juletreet som er pyntet med mye hjemmelaget pynt.

Jeg er så takknemlig hver gang jeg tenker på morgendagen,

Jeg gleder meg når jeg treffer venninner, og serverer hjemmelagde julekaker og godteri,

Jeg koser meg til og med når jeg hjelper lillebror med å flytte,

og jeg blir fylt av glede over en kopp kakao, et smil på gata, noen å spille pokemon go med, en ekstra julegave, milde morgener, og reiseplaner med min beste venninne. Det er sikkert tusen flere ting, men poenget mitt er at jeg har utrolig mye å være takknemlig for!

 

“Thus we have two tasks: First, to find out what the text originally meant; this task is called exegesis. Second, we must learn to hear that same meaning in the variety of new or different contexts of our own day; we call this second task hermeneutics.”

"How to Read the Bible for All Its Worth" av Gordon D. Fee

Boktittel: How to read the bible for all its worth

 

 

Forfatter: Gordon Fee o Douglas Stuart

 

Innhold: Boka er en guide i hvordan man kan lese bibelen. Bibelen er Guds ord til mennesket, men det betyr ikke nødvendigvis at hver setning i bibelen er gode retningslinjer for hva du bør gjøre. Bibelen kan lett misforstås og feiltolkes, blant annet fordi kulturen er så forskjellig fra bibelske tider. Fee og Stuart gir oss gode tips til hvordan bibelen skal leses, forstås, og applikeres i eget liv. 
Boka er delt inn i kapitler som “evangeliene” eller “apostlenes gjerninger,” så du kan fint lese kun det kapittelet som du holder på med i bibelen for tida.

 

Min mening: Jeg har brukt lang tid på denne boka. Den er nokså tung i forhold til det jeg vanligvis leser, i tillegg til at den er på engelsk. Men jeg må si at den har vært veldig nyttig også! Jeg har fått svar på flere ting jeg har lurt på om de “vanskelige” og “merkelige” delene av bibelen. Jeg har også fått litt mer forståelse for de ulike sjangre vi finner i bibelen, og hvordan de best bør leses. 

 

Terningkast: 4.Nyttig, men tung å lese. Anbefales til bibelstudenter, og deg som har lyst til å komme litt i dybden på bibelen. 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 49.

En fin ting med denne boka, var at jeg fant den gratis i PDF-format på nettet. Det er bare å søke på google 🙂