Dette året har jeg blitt voksnere i matveien; jeg har begynt å like for eksempel pesto, avocado, creme fraishe, rømme, fetaost, kremost, løksuppe og sånne litt voksnere ting. Jeg har også lært meg å lage mye ny mat, på grunn av nyttårsforsettet mitt “lag 20 retter du aldri har prøvd før” (Du kan se hva jeg har lager Her.)

 

 I dag, på nyttårsaften, har jeg laget rett nummer 18, Panna Cotta med Safran. Det er ikke akkurat middag, men det er noe jeg har lyst til å prøve ganske lenge nå siden første gangen jeg smakte det. Skal smake i kveld, men det ser i hvert fall låvende ut! Og i tillegg til å være første gangen jeg har brukt en vaniljestang, er det også første gang jeg har brukt Safran, verdens dyreste krydder. 35 kroner ville de ha for 5 gram!!! Luksus på nyttårsaften…

De siste to rettene fikk jeg ikke tid til, men jeg synes egentlig at jeg gjorde det ganske godt allikevel! 18 nye retter er ikke så ille! Og hvis man teller med kaker, karameller og andre godsaker, så kommer jeg nok fort opp i 25 😉 Favoritten så langt er nok hjemmelaget lasagne(kanskje fordi jeg i utganspunktet elsker lasagne, og hjemmelaget var ekstra god)! Men det er mange av oppskriftene jeg kommer til å lage igjen.. Resten av forsøkene mine finner du i kategorien mat.

#mat #oppskrift #nyttår #nyttårsforsett #forsett #matlaging #middag #dessert #pannacotta #nam #digg #voksnere #godt #spise

For noen dager siden la jeg ut min store plan om å fullføre fire prosjekter på fire dager. Her er en liten oppdatering om hvordan det gikk:

Sy munkekapper til nyttårsaften var det viktigste prosjektet i romjula, og jeg klarte på en måte å fullføre. Fikk ikke tid til å feste alle endene så fint, men det haster eeegentlig ikke så mye, for det vil ikke synes fra scenen allikevel.

Jeg fikk ikke heklet alle englene, så de må jeg nok fortsette på et par dager over nyttår.

Bryllups-Bildeprosjektet ble ferdig. Nå skal det snart bestilles!

Sy-en nyttårskjole-prosjeketet ble for så vidt ferdig, men med litt juks. Det ble ikke tid til å sy den lilla kjolen jeg hadde tenkt til, men jeg fant en nydelig gammel kjole etter bestemor som jeg sydde om litt på. Nå sitter den som et skudd!

    
Har enda masse sy- og hobbyplaner. Men nå som jeg er hjemme igjen er det også masse annet å sette fingrene i, så vi får se hvor mye jeg får tid til…

Andre som har et prosjekt på gang?

#hobby #sy #symaskin #prosjekt #prosjekter #håndarbeid #diy #ferie

 

Jeg og Thomas er nok et par som passer veldig godt til å reise på roadtrip’er. For det første er Thomas veldig glad  å kjøre, Og jeg klarer alltid å aktivisere meg selv på forskjellige måter. Så jeg tenkte jeg kunne skrive et innlegg om hvordan man kan aktivisere seg selv eller andre på lange bilturer.

 

 

Tellekonkurranse.

Denne er spesielt god hvis du har barn i bilen (pappa brukte den på oss da vi var små). Hver person i bilen får i oppgave å telle en bil; det kan for eksempel være røde biler for en, og blåe biler for noen andre (eller bilmerkere hvis dere er såpass interessert i biler). Så streker alle ned hver gang de ser en bil i sin farge, og den som får flest på hele turen, vinner. Det går også an at hver får en liste over 20-30 ting som skal ses på turen, som brannbil, bjørk, sauer, elg, postkasse osv, og så skal alle krysse av det de har sett på lista (hvem blir først ferdig med lista?).. Dette er nok enda bedre til lengre turer.

 

 

Håndarbeid.

Dette er min favoritt, tror jeg. Har nesten alltid med meg heklesaker, strikkesaker eller noe annet kreativt. Det er nyttig og produktivt, og man slipper å kjede seg.

 

 

Bøker

Det er ikke alle som klarer å lese mens man kjører, men for meg er det en stor og viktig del av lange bilturer (til Thomas sin irritasjon). Men en litt mer sosial (og bilsykvennlig) variant er å sette på en lydbok på anlegget i bilen. Hvis ikke alle vil høre, kan man selvsagt høre en lydbok for seg selv også. Og du får “lest” uten å bli uvel på turen.

 

 

Samtaler

En viktig del av en roadtrip (og gjerne alle lange bilturer) er samtalene du får med de andre i bilen. Så ikke vær beskjeden; spør noen spennende spørsmål som får i gang interessante samtaler. Jeg liker emer som reise, tro, dyr og mat. Og enkle spørsmål som får i gang en god samtale kan være:”hvor ville du ha reist om du fikk alt gratis?” “Tror du det finnes en Gud?” “hvilket dyr ville du ha vært om du kunne velge?” og “Hva er det beste måltidet du har laget?” De beste spørsmålene er gjerne de som krever litt tenkning, og som setter fantasien i sving. En god samtale gjør enorm forskjell på turen din, så ta ansvar for å få den i gang!

 

Et siste tips på roadtrip må være å alltid være forberedt på en uventet stopp. Du vet aldri hvilke spennende opplevelser du kan gå glipp av!

#reise #ferie #roadtrip #tips #bil #bilur #bilferie #håndarbeid

Siste dagen på østlandet allerede! Tiden flyr virkelig når man koser seg med gode slektninger, venner og kjæresten. Vi reiser grytidlig, og på veien hjem skal vi innom Charlottenberg og Oslo (Jeg skal handle mer kjolestoff!) og så er det allerede nyttårsaften i morgen. Heldigvis starter jeg ikke skolen før 6. januar…

Når vi snakker om nyttårsaften, kan jeg forøvrig anbefale dette innlegget med noen tips til hvordan du bestemmer deg for nyttårsforsett som du klarer å holde... Jeg driver enda å funderer på mine egne forsetter for 2014…

#reise #hjem #ferie #østlandet #bil #hest #sverie #oslo #shopping

Jeg tror det er første året det har vært så lite snø hos pappa i romjula og temperaturen (på dialekt) holder seg mellom “lunvøli” og “frysepunktet”, som forøvrig er mellom 5 og 0 grader. Jeg for min del er lykkelig for at termometeret kke synker ned til “styggkaldt”..

 

Første dagen på romjulsferie tok vi oss en spasertur i skogområdet i nærheten, bare for å finne ut at halve skogen var borte. Men været var upåklagelig, og humøret på topp. Så ingen klager her i gården!


 #tur #natur #vinter #jul #romjul #snø #kos #ferie #reise

Denne romjula har jeg, Thomas og Anders reist opp til Pappa på østlandet for å tilbringe noen dager. Siden jeg er så travel hjemme, har jeg tatt med meg noen prosjekter, og etter å ha begynt å endelig gjøre matten, har jeg regnet ut at jeg har fire prosjekter, og kun fire dager å gjennomføre dem på…

Det viktigste prosjektet erå sy seks (!) monkekapper, ala mønsteret under. Jeg har sydd en i går (den første av de fire dagene) Og det tok minst tre timer.

BildeKilde

Prosjekt nummer to er også et syprosjekt. Jeg har lyst til å sy meg en nyttårskjole av det lilla stoffet på bildet nedenfor. Rett og slett fordi jeg ikke vet helt hva jeg skal ha på meg på nyttår…  Slik det ser ut nå, vet jeg ikke om jeg får tid til å fullføre dette her…

Det tredje prosjektet er å hekle ferdig englene som er bestilt vekk. Jeg klarte med nød og neppe å få levert alle som skulle leveres før jul, men har veldig lyst til å bare bli helt ferdig nå. Mangler ca 9 nå, tror jeg. I hvert fall ikke veldig mange fler.Har forresten nå tjent over 3000 kroner til prosjektet Reddende Engler, og barna i slummen.

 

Det siste prosjektet jeg har tenkt til å få gjort i romjula er  forbindelse med bryllupet. Jeg vil se gjennom alle bildene mine fra 2008, og plukke ut dem med meg og Thomas på. Disse skal brukes til en artig bildevegg med gode minner i festlokale. Nå mangler jeg egentlig bare to og et halvt år, så jeg klarer nok å fullføre dette det minste.

Så da vet dere noen av planene mine de neste dagene. I tillegg har jeg jo tenkt til å tilbringe tid med familien på Østlandet, henge med Thomas, og så skal vi innom Oslo og Sverige også før nyåret.

#hobby #prosjekter #prosjekt #sying #symaskin #hekling #engler #kjæreste #forelsket #romantikk #romantisk #bryllup #ferie #travel #romjul

 

Et av mine nyttårsforsett 2013 er å lage 20 matretter som jeg aldri har prøvd før. Jeg har lenge hatt lyst til å lage lasagnen helt fra bunnen, fordi lasagne er noe av det beste jeg vet. Men må innrømme at jeg senket forventingen littegranne før denne hjemmelaga versjonen, i tilfelle den ikke var like god.

Det trengte jeg imidlertid ikke å bekymre meg for. Lasagnen ble dobbelt så god som pakke-lasagnen. Helt nydelig!

 

 

Siden jeg ikke hadde, og ikke fikk tak i vanlige lasagneplater (hva skjer med verden??) brukte jeg bare noe farfalle vi hadde liggende i skapet. Så det ble vel mer en lasagnette enn lasagne. Å lage lasagne er egentlig mye enklere enn man tenker. Det er egentlig bare en nokså vanlig kjøttdeigsaus, og så må man i tillegg lage en ostesaus (som faktisk ikke er noe vanskelig det heller). Deretter legger man det lagvis i formen, ganske likt som ferdigpakken, bare med tre lag i stedet for to. Og ost på toppen, selvsagt.

 

Jeg serverte herligheten sammen med kinakål og avocado (jeg er så hekta på avocado for tiden at det passer til alt). Heelt nydelig! Try it!

 Egentlig ligger jeg litt dårlig an med matlagingen nå. Jeg har jo reist på ferie, og kommer hjem lille nyttårsaften. Tviler egentlig på at jeg får laget de tre siste rettene her. Jeg kunne jo telle de nye kakene og godteriet jeg har laget, men jeg føler det er litt juks også. Pikekyss, delfiakake, vepsebol og karameller hjelper ikke så voldsomt med å utvide min kulinariske horisont… :/

#mat #oppskrift #middag #salat #sunt #sunnhet #nyttårsforsett #nyttår #lasagne #favoritt

 

Jeg bestilte for en liten stund siden et deksel til mobilen min (etter at kjæresten gav meg Iphone i julegave litt for tidlig), og etter å ha betalt, og fått bekreftelse på at den var sendt og alt, fikk jeg plutselig pengene tilbake. Da jeg mailet for å spørre hvorfor, fikk jeg beskjed om at det var en gave.

Må si jeg var litt overrasket da dekselet faktisk kom i posten og var kjempefint. Så dette innlegget er rett og slett litt “takknemlighetsreklame” for DHGate, hvor jeg har handlet flere ganger før, og alltid vært fornøyd 🙂

Og SE det søte dekselet mitt med skinn, plass til kort eller penger inni, og blomster på. Cute!

 

Når dette innlegget blir publisert, er jeg forresten “on the road” med forlovede Thomas og lillebror Anders. Vi skal til pappa på Nes på romjuls-ferie. Skal kjøre hjem til nyttår, og blandt annet gå innom Oslo og Charlottenberg i Sverige. Så første juledag blir tilbrakt med pakking, og kjøring. Men heldigvis sammen med kjekke folk 🙂

#netthandel #mobil #deksel #iphone #gratis #tilbud #gave #presang #overraskelse #gøy

For første gang skulle jeg i år feire jul sammen med min kjære forlovede. Og vi hadde bestemt oss for å feire hos hans familie det første året. Dagen startet halv ett, da vi spiste julegrøt hos tanta hans. Og tror du ikke gubben stakk av med mandelen, og en pose med jule-sjokolade! 

Etter en kjapp tur hjem hadde jeg hentet posevis med pakker og kledd meg i finstasen, en hjemmesydd kjole for andre året på rad  (se fjordårets julekjole her) Svigers’ hus var nyydelig pyntet med nisser og rødt på alle kanter!

 

 

Det ble masse venting før maten, og jeg ble skrubbsulten! Lukten av nystekt ribbe og himmelsk tilbehør sivet ut fra kjøkkenet til (kommende svigerfar) Eivind.
Og omtrent klokka halv sju var ribba klar til å hives innpå! Thomas og broren spiste for to elefanter, mens jeg nøyet meg med å spise for en flodhest. Stakkars (tantungen min) Vilde klarte nesten ikke å få ned noe, for hun var syk og hadde masse feber.
Thomas og jeg ble sittende en stund å vente på pakkene. Heeele oppvasken skal tas først.
Heldigvis kviknet syke Vilde litt til når vi åpnet gavene, og hun løp frem og tilbake å leste opp navnet på presangene. Janne, Bente og Vilde ble kjempefornøyde da de alle tre fikk ski og skisko.
Eivind, på sin side, fikk den største pakken av alle. Den inneholdt en eske som inneholdt en eske, som inneholdt en drill!

For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herredømmet er på hans skulder, og han skal få navnet Under, Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far, Fredsfyrste. Jesaja 9:6

 
 
God Romjul til dere alle!