Og lite ante vi om at dette skulle bli en god del mer enn en vanlig barnedåp. 

Omtrent midt i gudstjenesten, forsvant dåpsbarnets mor (svigerinnen min, Janne) ut. Jeg tenkte ikke så mye over det akkurat da. Men ettersom tiden gikk, begynte jeg å lure på hvor hun ble av…

De sa hun hadde vært litt dårlig på morgenen. Og jeg begynte å lure på om det kunne være flere babyer på vei. Eller kanskje hun bare hadde skikkelig magetrøbbel. Gudstjenesten ble avsluttet, og presten gav oss beskjed om at vi måtte samle alle for et bilde. Så vi ventet og ventet, men Janne virket til å sitte fast på do. Det begynte å bli nokså pinlig. Så sier plutselig presten “Nå skal det skje noe her, så dere må sette dere ned.” Og musikken startet. 

Da forvirringen og de ivrige reaksjonene hadde lagt seg, fikk vi overvære et nydelig bryllup

Gratulerer så mye, Janne og Helge! 

Etterpå ble det dåpsfest. Bryllupsfesten spares til senere 🙂

De nygifte

Onkel Thomas og lille Isak. 

En utrolig gøy opplevelse å bli overrasket på denne måten! 

"Stormens søster" av Lucinda RileyBoktittel: Stormens Søster (bok 2 av de syv søstre-serien)

 

Forfatter: Lucinda Riley

 

Innhold: Ally er den andre søsteren i flokken. Hun var ute og seilte da hun fikk beskjeden om adoptivfarens død. Nå må hun bestemme seg for om hun vil oppsøke fortiden sin, og lete opp sine biologiske foreldre, eller om hun skal fokusere på fremtiden og den nye kjæresten sin. Valget virker lett helt til noe uventet skjer. 

 

Min mening: Jeg hørte boka som lydbok. Som den første boka i serien, var denne også helt ok. Godt skrevet, med flere interessante karakterer og historier. Men for meg er det ingen wow-faktor. 

 

Terningkast: 4. Er jo litt spennende. Men jeg tenker samtidig “er den ikke snart ferdig?”

Kommer nok til å lese resten av serien, men må ha noe med litt mer fart i først… 

BildeKilde

Ikke at jeg hater den. Men den ekle konsistensen har alltid ført til at jeg plukket den omhyggelig av pizzaen, og gav restene til hunden. Men nå i år, bestemte jeg meg for å gi sopp en ny sjanse. For det første har jeg jo aldri smakt noe særlig forskjellig sopp. Det var stort sett den varianten på frossenpizza, eller den fra hermetikkbokser. Dessuten synes jeg jo det er kjempegøy å plukke sopp! 

Og dermed var prosjekt begynne-å-like-sopp i gang. Jeg fant en gjeng med traktkantareller på tur med hunden, og googlet meg frem til hva jeg kunne lage. Den mest fristende oppskriften jeg fant, var Kantarell-toast (Oppskrift HER

Da jeg så på den, må jeg innrømme at jeg ikke helt hadde trua. Men det luktet i hvert fall godt… Og jammen meg så likte jeg det! Så nå må bare soppen passe seg! Nå er jeg virkelig på leting 🙂

Jeg kjøpte litt merinoull på nett for en stund siden. Og siden det er så dyrt, har jeg utsatt og utsatt å sy noe av det. Men nå bestemte jeg meg for at det var på tide. Og at jeg ville prøve å tjene tilbake noen penger på det. Så jeg sydde en haug med luer for salg. I verste fall kan jeg beholde noen selv, og gi resten i gaver…

Planen er å bruke Cameo kuttemaskinen vi fikk til jul til å lage personlige vinyltrykk på luene med f.eks. navn eller logoer.  

Har sydd enda en gang, som sikkert kommer på bloggen en av de neste dagene.. Men travle tider nå om dagene, med studier og alt! 

"House Rules" av Jodi PicoultBoktittel: House Rules

 

Forfatter: Jodi Picoult

 

Innhold: Jacob har asbergers. Han er uhyre intelligent. Han er sosialt utenfor. Og han er anklaget for drap. Uten de sosiale evnene til å forklare seg eller forsvare seg på en god måte, hevder Jacob at han “fulgte reglene.” Vi får høre historien fra Jacob, og menneskene nærmest ham, bl.a. hans overgitte mor, lillebroren Theo som har havnet litt på skråplanet, og den skremmende ferske advokaten Oliver. 

 

Min mening: Jeg hørte boka som lydbok, og likte den godt. Som alltid hadde Picoult en god twist mot slutten (selv om jeg skjønte det da det var ca to timer igjen). Likte boka mer og mer underveis. Den er absolutt verdt å lese/lytte til! 

 

Terningkast: 6. Jeg anbefaler også boka “the curious incident of the dog in the night time” – som også har en autist i hovedrollen. 

BildeKilde

De deilig fargene, for eksempel!

Naturen er fargerik og når vi bare får noen glimt av sol, ser alt fantastisk ut! 

De siste turene med Ninja har jeg prøvd å være flink til å ta med godbiter, og trene litt i skogen. Det gjør turene ekstra gøye for henne! 

For et vakkert sted å tilbringe noen minutter:

 

Det er jo også utrolig gøy med sopp på denne tiden. Jeg skulle bare ønske jeg visste mer om spiselige soppsorter 🙂 

Fotogene sorter, kjenner jeg derimot mange av! 

Ha en nydelig høst-dag 🙂

Det er deilig med helg. Her er noe av det som ligger i toppen av hodet akkurat nå:

* Studier. Jeg merker at det er kjekt å studere. Jeg har nedsatt stilling på jobb, noe som gir meg mer fritid. Og det er interessant å lære noe nytt. Men samtidig er det slitsomt. Helga er ikke helt fri, men må brukes til å lese pensum. 

* Besøk. Denne helga har vi Vilde på overnatting. Veldig koselig! Nå skal jeg snart mekke noe frokost, og vekke henne. 

 

* Ninja og jeg fikk en oppsving i trening-motivasjonen da vi var på agilitikurs. Så nå trener vi ofte litt når vi er ute og går tur. 
 

Hva ligger først i ditt hode denne helga? 

 

Det første vi lærte var tunellen. Det synes Ninja var kjempegøy! Så senere, hvis jeg ikke fulgte med, tok hun seg gjerne en runde i tunellen på egenhånd. 

Vi måtte friske opp litt lydighet også innimellom, og jeg merket at vi har vært litt sloppy i det siste… 

Hoppe hinder er jo kjempehgøy! Og vi begynte å øve på forskjellen av å hoppe, og så svinge venstre, og å svinge til høyer etter hopp. Det er ikke helt inne enda… 

Bukken gikk nokså greit. 

I hvert fall etter et par forsøk. 

Lengdehopp lærte hun med en gang. 

Den vanskeligste øvelsen å lære inn, er slalomen. Den startet vi bare litt på. Her er det veldig viktig at de går inn på riktig side, ellers får man feil. 

Vippa var ganske skummel…

Hjulet begynte å gå nokså bra mot slutten der…. 

 

Kjekt å lære noe nytt! Og jeg fikk jammen litt lyst til å bli med på en konkurranse en gang i fremtiden, hvis vi klarer å fortsette å trene… 

Vi fortalte ungene legenden om godteriskogen. Det er en skog hvor det vokser godteri!  Og jeg har hørt at den skal være i  nærheten. Så vi gikk ut for å lete… 

Uti skogen fant de både litt godteri (fruktkarameller til alle!) og et skattekart! 

 

Vi fulgte stien langs elva, forbi godteriskogens grenser, og mot de høye grantrærne; skattens skjulested. 

Der er granskogen!!

Så måtte vi lete en god stund før noen endelig fant skatten… 

Der var det enda noen karameller, og noen småleker til alle ungene. 

Man får ikke mer moro enn man lager selv. Og dette tok ikke mer enn et par timer å forberede. Premiene er billiggreier (har kjøpt litt leker på ebay og sånt). Men stor stas for ungene! 

Jeg sydde nylig en tunika av et fresh stoff jeg fant i tilbudskroken på S&S (se tunikaen HER). 

Det ble ikke så mye rester, men jeg fikk brukt de få restene godt til to småprosjekter:

En babybukse i str. Nyfødt

Og en lue i litt større størrelse. Dette mønsteret heter Norlin-lue, og er noe av det aller enkleste du kan sy. Det går veldig fort, og de sitter godt på de små ungene 🙂