HVORDAN DET GIKK I JANUAR:

Målet mitt i januar var litt forsiktig og beskjedent, fordi jeg var mye syk, og måtte ha et mål jeg kunne klare. Målet var å trene fem ganger, og det klarte jeg. Trening gjelder som både styrketrening, eller jogging. Men jeg har prøvd å gjøre mest jogging, siden jeg trenger å få opp kondisjonen igjen. Så tar jeg heller noen styrkeøvelser mens jeg venter på at badekaret skal fylle seg. 

 

MÅL FOR FEBRUAR:

I februar vil jeg fortsette med å være mer i aktivitet. Februar har 28 dager, så målet mitt blir å gå til eller fra jobb, minst 28 ganger. Det betyr at jeg kan kjøre noen dager (dersom det er skikkelig dårlig vær, eller når jeg må rekke noe), men samtidig er planen å gå de fleste dagene. Det blir et stort fremskritt, for i januar har jeg blitt kjørt nesten hver dag (i hvert fall hver morgen). Jeg har kanskje gått hjem 4-6 ganger… Så dette vil hjelpe både på skritt-telleren, og samvittigheten. Og forhåpentligvis også på helsa 😉 


Håpet spirer 🙂
 

Ha en nydelig siste-tirsdag-i-januar! 🙂

Her har jeg samlet noen av mine ebay-kjøp fra den siste tiden, som jeg er fornøyd med. Det er moro å klikke inn en godbit eller tre i måneden. Spesielt når det er til en overkommelig pris! Under hvert bilde finner du en omtrentlig pris (inkl. frakt), og link til det jeg har kjøpt. 

Først ut er en baggy topp. Denne har jeg faktisk kjøpt to av! Kvaliteten er helt grei. Passformen er løs og behagelig. Den første jeg bestilte var grønn, og stemte godt med bildet. Denne gangen har jeg bestilt beige, og fikk lys rosa. Men synes ikke egentlig det gjorde noe. Jeg bestilte to størrelser større enn vanlig, og da passer den fint (skal jo være nokså baggy). 

Link 1Pris: ca 57kr

 

Nummer to er et tips til oss lærere (eller småbarnsforeldre?). Disse klistermerkene koster under en tier, og har over tusen små smilehoder der ALLE er glade, i ulike varianter. Perfekt til å lime på norskleksa, og elevene elsker det. De er nokså små, da. Men desto søtere 🙂

Link2 Pris: ca. 9kr

 

Disse kulepennene tror jeg at jeg har anbefalt før. De er rimelige, og funker godt til både fargelegging og skriving. Bruker dem mye, og har bestilt flere ganger. 

Link 3. Pris:ca 28kr

 

For dere strikkere, er dette et supert kjøp. Nå trenger jeg aldri å være redd for at jeg ikke skal ha den riktige rundpinnen. Jeg har kjøpt et sett med 40cm lengde, og et sett med 60cm. Da får man alle tykkelser! Og de er veldig gode å strikke med! 
Dersom du kjøper sokkepinner, bør du være obs på at de fleste selges i sett på 4 pinner (i Norge er vi mest vant til 5)

Link 4 Pris: ca 23kr

 

Jeg bestilte dette beltet i svart, og vurderer flere farger! Har stretch, er ikke for lite til meg som vanligvis bruker str. L, og setter virkelig prikken over i’en på mange av kjolene mine. 

Link 5 Pris: ca 25kr

 

Det samme gjelder dette beltet med stretch i. Jeg kjøpte det i gull, og kommer nok til å kjøpe sølv også. Det er behagelig, og ser veldig fint ut på. Klikk her for å se et bilde av beltet på meg.

Link 6 Pris: ca 19kr

Andre som har noen ebay-kjøp å anbefale? 

For det første la jeg meg litt senere enn vanlig på lørdagkvelden. For det andre begynte brannalarmen å lage leven i firetida om morgenen. Heldigvis tok Thomas seg av problemet. 

 

For det tredje ble jeg oppringt før klokka seks, og var ute av døra innen et kvarter for å hjelpe. Så da var den dagen i gang. Og det er ikke mer som skal til for at en dag har et særdeles dårlig utgangspunkt. Migrenen kommer smygende, øynene vil helst synke igjen. 

Det er da jeg trenger å puste dypt, og minne meg selv på hva som er godt:

1. Migrenen forsvant litt over klokka 4, så har kvelden til rådighet.

2. Vi fikk middag hos svigers! Herlig med kalkunmiddag, selv om jeg var litt kvalm av migrene. 

3. Det er faktisk søndag; ikke jobb i dag. 

4. Thomas har vært veldig omtenksom og snill, selv om han er stressa av oppussing og alt som skal gjøres. 

5. Jeg var på et bra møte i mengiheten i dag tidlig (også litt preget av hodeverk, men fremdeles bra). 

6. Fant igjen kamera-laderen min, så nå blir det bedre bilder på bloggen fremover!

7.  Nå skal jeg ha meg en kopp te. Nei vent, den er pakket ned. Kakao? Nei, vi har ikke kjøkken… Chips? Ja! Vi får heller ta å gjøre noe med den usunne livsstilen senere 🙂 

 

Hva er bra med din søndag? 🙂

Jammen er det gøy å få brukt opp restestoff til noe fornuftig! Det er også utrolig gøy å bruke min nye overlock-maskin til å sy disse enkle luene. De er ferdige på en halvtime, inkludert klipping! 

Blir ikke mye tid til sying, men jeg presser det inn innimellom. Jeg har sydd desto mer på nettene; har hatt “mareritt” to ganger om hvor irriterende det er når jeg ikke klarer å sy i lommene med glidelås på kjolen min. Tror jeg snart må gjøre det, så jeg får fred 🙂 

Slik ser den ut på innsiden: 

Nå er det endelig helg. Det er godt å kjenne på at jeg er mindre sliten enn forrige fredag. Det er også utrolig herlig at jeg ikke har så mange planer. Huset går fremover. Nå er kjøkkenet anokmmet, vi er nesten ferdig med å gipse-og-pusse taket, og i dager begynner vi sånn smått på veggene. 

 

Jeg tar meg nesten aldri tid til å redigere bildene mine lenger. Jeg jobber mer for å få de fine med en gang. Men det er ikke til å stikke under en stol at så godt som ALLE bilder kan bli bedre etter en liten runde i photoshop. I går fikk jeg plutselig litt lyst til å prøve meg igjen; det er jo nokså gøy å forvandle bilder til det vakrere. 

Jeg plukket ut noen stemningsfulle bilder fra i sommer. Håpet er at jeg klarte å gjøre dem enda mer stemningsfulle…

 

FØR:

 

ETTER:

Bildet er mindre blått, og har mer realistiske farger. I tillegg er hunden gjort noe skarpere, og de utbrente søppelposene i forgrunnen er tonet noe ned. 

 

FØR:

ETTER:

Her har jeg fjernet noen unødvendige detaljer på begge sider av bildet, og lagt på litt ekstra tåkedis, samt forsterket fargene i naturen. 

 

Dersom du blogger, pleier du å redigere bildene? 

 

Kom ikke og si at naturen ikke er et under. Kom ikke og fortell meg at verden ikke er et eventyr. Den som ikke har innsett det, gjør det kanskje ikke før eventyret er i ferd med å ta slutt.‘”

"Appelsinpiken" av Jostein Gaarder

Boktittel: Appelsinpiken

 

Forfatter: Jostein Gaarder

 

Innhold: Georg er 15 år, og det er 11 år siden faren hans døde når han plutselig finner et brev fra faren som på mystisk vis dukker opp. I brevet blir kan kjent med appelsinpiken; et mysterium, og kanskje til og med seg selv.

Min mening: Jeg har sansen for Jostein Gaarder, men dette ble nok ikke en favoritt. Som liten elsket jeg kabalmysteriet (kanskje jeg må lese den om igjen?), og Sofies verden gav meg også ganske mye. Denne var bare helt ok. 

 

Terningkast: 3. Lettlest, litt mystisk, litt dyp, og ellers gjennomsnittlig bra 🙂

 

 

 

BildeKilde

Selvfølgelig måtte sygleden blomstre opp akkurat nå når jeg ikke har noe sted å sy. Jeg begynner faktisk å bli litt lei av å dra med meg den svære maskina til allskens venner for å sy. Men her hjemme er det rett og slett ingen egnet plass når stua ikke er i bruk. Så jeg har et lite dilemma. Men fakta er at det har blitt sydd en del i januar. Har ikke tatt bilder av alt enda, men her er noen av prosjektene…

 

Først ut er et hårbånd jeg sydde av restene til denne kjolen. Kjolen sydde jeg for to år siden som en del av FOUoppgaven min i K&H. Hårbåndet var en enkel og grei ting å gjøre med rester. Jeg fant den gratis oppskriften HER. Veldig kjapt og enkelt. Anbefales som nybegynnerprosjekt, eller resteprosjekt!

Jeg har også begynt å sy en ny kjole. Denne er litt mer avansert enn mye av det jeg har sydd før, derfor tar det også mer tid. Dessuten er det litt mer skummelt, for jeg er så redd for å ødelegge… Men det begynner å komme seg. Toppen mangler bare armer og pyntestikinger. Skjørtet mangler fremdeles de søte (fryktede) glidelåslommene. Elsker stoffet som er fra stoff og stil. Det kostet 119kr pr meter. Jeg kjøpte to meter, og har ganske mye stoff igjen til andre prosjekter 🙂

I tillegg har jeg sydd meg et forkle (til å bruke på det nye kjøkkenet!), og luer til både barn og voksen…Bilder kommer 🙂

 

På dette har vi lært kjærligheten å kjenne, at Han gav sitt liv for oss.1.Joh.3.16

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig. Leser for tiden i The Message-oversettelsen. 

Bilderesultat for 1. john bible

Tittel: Johannes’ første, andre, og tredje brev (62, 63, og 64 av 66

 

Forfatter: Johannes (disippelen)

 

Datering:  ca 90 ekr. 

 Innhold: Innholdet minner litt om det vi finner i Johannes evangelium så det er ikke rart at de har konkludert med at det må være samme forfatter. For meg handlet disse bøkene aller mest om kjærlighet. Guds uendelige kjærlighet mot menneskene, og hvordan det kan påvirke våre liv. Her finnes mange gode grunnsannheter som er viktige å minne seg selv om 🙂

Min Mening: De to siste Johannesbrevene er veldig korte, men det første inneholder MYE bra(selv om det også bare er på 5 kapitler) Her er det mye grunnleggende for kristendomen som blir forklart på en vakker måte. Absolutt noen bøker i bibelen som er verdt en tur innom 🙂 

BildeKilde

 

Skogen er grå og mosekledd, men det er akkurat som om noe er i emning. Et mildere drag i lufta. Et glimt av sol….

Yess, det er faktisk våren som sniker seg innpå litt før tida 🙂

Hvis noen har lagt merke til at bildekvaliteten har blitt drastisk redusert i det siste, så kan det forklares med at kameraladeren min for øyeblikket er savnet. Den ble sist sett i stua før vi pakket alt ned i esker. Bestilte en ny på ebay, og er spent på om den kommer fram før jeg klarer å finne igjen den gamle… 🙂
 

Denne uka har virkelig tatt på. Men kveldene planlagt hver kveld, lange dager på jobb, oppussings-kaos i stue og kjøkken, og generelt mye å gjøre, har jeg såvidt klart å holde hode over vannet. Men i helga skal jeg nok få fotfeste igjen, får vi tro. Nå ligger jeg ikke like langt etter på jobb i hvert fall, og jeg har ikke like mange planer neste uke. Hodet mitt svirrer med alle slags tanker. Her er et forsøk på å rydde opp i noen av dem:

* I dag blir vi ferdige med å isolere taket, så nå skal det gipses i helga. Kjøkkenet kommer allerede på onsdag!! Tenk, så spennende!!

* Jeg skal til Marrakech i vinterferien! I AFRIKA! Jeg gleder meg utrolig mye, og googler daglig etter reisetips, bilder og kart. Stakkars Thomas er kjempelei av å høre om venninneturen min allerede, så nå begynner jeg å ta det ut over bloggen… 

* Jobb har som sagt vært travelt. Man kan jo aldri gå så veldig i detalj, men det er i hvertfall mye arbeid med trøsting, konsekvenser, tilpassede lekseplaner og vurdering av reklameanalyser og -plakater. 

* LIFEgruppene er noe som gir meg mye glede når det funker, men det kan også frustrere veldig når det ikke funker så godt som jeg skulle ønske. en LIFEgruppe skal være et sted hvor man kan få åndelig påfyll, så vel som kristent fellesskap, Det store problemet er vel mest av alt at så mange ikke har tid til å prioritere det hver gang. 

* Ensomhet. Skal jeg være helt enig, er jeg litt ensom enkelte dager. Jeg har mistet mange venner det siste året. Utallige meldinger og forsøk på kontakt, blir ikke besvart. Invitasjoner blir muligens satt pris på, men sjelden returnert. Men samtidig så skal jeg ikke klage. Jeg har flere gode venner. Problemet er kanskje bare at de har så travle liv, at det er veldig vanskelig å få tid sammen. 

* Trening. Jeg klarte treningsmålet mitt i forrige uke, men denne uka har jeg bare ikke hatt tid. Jeg har stupt rett i seng hver kveld etter dagens planer. Så jeg må klare å skvise inn to økter i helga. Planen er å ta den første i dag, så jeg har lørdagen i mellom. Tar enda en dag eller to å komme seg, for jeg har ikke blitt helt vant med å trene igjen enda 😛 


Hva sviver rundt i ditt hode? Håper det ikke er så kaotisk som mitt. Ønsker dere alle en kjempegod helg 🙂