Det største syprosjektet til nå i år, var denne kjolen. Bare å teipe sammen mønsteret (på 115 ark) var et en-kvelds-prosjekt. Så kom tegning av mønster, klipping av stoff, og jeg satt igjen med 16 biter (bilde ovenfor) som skulle bli en helt nydelig barnekjole.

Fikk akkurat nok av det søte kaninstoffet til hele toppen i den minste størrelsen. Det eneste som var igjen ble akkurat nok til en matchende lue. Kjekt å få brukt opp alt av en type; selv om dette stoffet må sies å være et av mine favoritt barnestoffer.

Mønsteret er fra CKCpatterns. Jeg har tenkt til å beholde kjolen selv, selv om det sikkert er to år til baby kan bruke den. Men jeg er bare helt forelsket i stoffet og kjolen og hele pakken 🙂

En av sykveldene hadde jeg selskap av Hanna, som fikk sydd seg en nydelig genser fra et gratismønster hun fant på nett. Det gøyeste er å sy sammen med andre 🙂

 

Neste prosjekt blir nok å sy noe mer baby-lignende klær 🙂 Må jo ha noe som kan brukes med en gang, også! 

“Han konsentrerte seg om fisken igjen (…) “Jeg vet det er en liten tank,” sa han. “Og at du er fanget. Men her er du trygg.” Han lyttet til sine egne ord og håpet at det var nok.

"Mudderhund" av Inge Schilperoord

Boktittel: Mudderhund

Forfatter: Inge Schilperoord

Innhold: Jonathan har akkurat kommet ut fra fengsel. Han har fått en ny sjanse til livet, og går ivrig i gang med å hjelpe sin skrøpelige mor, samtidig som han er fast bestemt på at det aldri skal skje igjen.

Min mening: En skremmende, men god fortelling om de mørkeste typer mennesker. Som, når alt kommer til alt, bare er mennesker de også. Boka får deg til å føle empati når du ikke ønsker det, og til å bli usikker på hva du ønsker skal skje.

BildeKilde

Terningkast: 6. Anbefales ikke for de følsomme. Men denne slukte jeg, og den er virkelig godt skrevet. Men så har jeg en tendens til å like å lese om folk med syke sinn 😛

PS: Ikke les baksiden. Den røper for mye.

PPS: grunnen til at denne boka ble plukket opp, var ganske tilfeldig. Jeg har en liste med lesemål, og et av dem er å lese en bok av en forfatter med samme initialer som jeg. Dette ble den boka.

 

Siden jordmor var ganske enig med seg selv i at det måtte være en jente i magen, har jeg gått igang med å lage jenteklær. Et av de første prosjektene var denne søte heklede kjolen. Jeg har brukt merinoull, og oppskriften fant jeg gratis HER (men har heklet skjørtet med staver i stedet for fastmasker)

I tillegg har jeg en gjeng med syprosjekter på gang. Koser meg skikkelig med dette! 🙂

“Trond Egil merket at det gjorde godt å se at det fantes folk der ute som har dratt strikken litt lenger enn han selv. Geir var hakket galere enn han selv, det kunne det ikke være tvil om.”

"Vi kan ikke ta med oss alt dette hjem" av Frank Tønnesen

Boktittel: Vi kan ikke ta med oss alt dette hjem

Forfatter: Frank Tønnesen (Tønes)

Innhold: Denne boka er full av glimt. En mopedkjørende onkel som aldri tar av hjelmen. En hund som tusler rundt i gatene. Juletrær som blir behandlet på groveste vis, midt på natten. Og mange andre øyeblikk, personligheter og rariteter fra en småbygd på vestlandet.

Min mening: Forfatteren er fra hjembygda mi, så det er en del å kjenne seg igjen i, selv om det ikke er helt klart nøyaktig hvor handlingen foregår. Jeg synes boka var artig lesning som fikk meg til både å smile og å rynke pannen i vantro. Hvis du liker de noe spesielle, men samtidig treffende tekstene i sangene til Tønes, vil du antagelig like denne boka også.

BildeKilde

Terningkast: 4. Koselig, underholdende lesning. Tror mange kan synes denne er artig, men ikke forvent en voldsom handling fra A til Å. Dette er mer som mange små, rare glimt av en mye større, rotete helhet. Litt sånn som livet, på en måte 🙂

 

Min andre utprøving av gratismønsteret “Ulyssia” ble  mye mer vellykket. Jeg har lagt til litt i vidden, og en god del på lengden. Ganske sikker på at jeg kommer til å sy flere slike til meg selv (i andre stoffer) etter hvert 🙂

Stoffet kjøpte jeg på restebordet til stoff og stil. Fikk det dermed på 40%. Det ble også nok til et pannebånd, en babylue og en smikke. 

Smikka har jeg fòret med fleece, så den ikke skal bli så fort gjennomvåt. Det er mykt og behagelig mot huden. 

Er mye sying i vente her på bloggen enda. Gleder meg til alt jeg skal sy fremover! Det mangler i hvert fall ikke på ideene…

Jeg har vært litt på utkikk etter et mønster som dette. Jeg synes twisten på midten er veldig kledelig. Så da jeg kom over gratismønsteret Ulyssia, måtte jeg prøve å sy det!
Men det skulle vise seg å bli litt vanskelig å få til den siste twisten, siden det ikke er med syveiledning. Spurte flere erfarne syfolk, før jeg heldigvis fikk hjelp på sykurset med Stina Smith!  Hvis du vil sy denne, bør du være obs på at størrelsene er litt små (franske), så vurder å gå opp en eller to. Jeg la også til en del i lengden da jeg laget nr. 2.

Hvis noen ønsker en syveiledning, kan jeg legge ut etterhvert… Måtte filme fremgangsmåten på hvordan twisten skal sys, så jeg ikke glemmer det senere. Noen interesse for det? 

Denne ble jo litt for liten, så jeg startet med en gang på nummer to. Resultatet kommer på bloggen etterhvert 🙂

“Mockingbirds don’t do one thing but make music for us to enjoy. They don’t eat up people’s gardens, don’t nest in the corncribs, they don’t do one thing but sing their hearts out for us. That’s why it’s a sin to kill a mockingbird”

"To Kill a Mockingbird (Modern Classics)" av Harper LeeBoktittel: To kill a mockingbird

Forfatter: Harper Lee

Innhold: Scout bor i en liten sørstats-landsby på 30-tallet. Faren hennes er advokat, og skal forsvare en svart mann for å ha voldtatt en hvit pike. Dette rører opp sterke følelser i mange mennesker i nabolaget, noe som fører til at Scout og storebroren Jim må bli voksne litt fortere.

Min mening: Jeg hørte denne boka som lydbok. Den har mange interessante betraktninger angående rasisme. Hovedpersonen og familien hennes er lett å bli glad i.

BildeKilde

Terningkast: 4. En sterk firer. Boka minnet meg egentlig litt om Huckleberry Finn, som du bør lese om du ikke har fått gjort det enda. Den var pensum på engelsk-studiet, og en av de bøkene jeg nøyt mest.

 

Forrige helg var jeg på sykurs i Stavanger, og for å slippe timevis med kjøring hver dag, fikk jeg overnatte hos Monica! Der ble jeg omgitt av kosete hunder på alle kanter – de har hele fire stykker!

Skikkelig koselig 🙂 

Sykurset var et kurs med Stina Smith med fokus på design og mønsterkonstruksjon.

Vi lærte å tegne mønstre etter egne mål, flytte på innsnitt, og endre designet slik vi ønsker. Det ble ikke så veldig mye sying, men vi sydde et par tester for å sjekke at det vi tegnet var på riktig spor. Veldig lærerikt! 

Men det var jo godt å komme hjem igjen også, til de to som savnet meg ^^ 

“We lead worship by being the first to worship.”

Boktittel: Extravagant worship

"Extravagant Worship - Holy, Holy, Holy is the Lord God Almighty Who Was and Is, and Is to Come…" av Darlene Zschech

Forfatter: Darlene Zschech

Innhold: Darlene Zschech har vært lovsangsleder i Hillsong Church i mange år, og er en lovsanger i hjertet. Hun skriver her om ulike ting som relaterer til lovsang, og til å lede i lovsang.

Min mening: Jeg lyttet til denne sammen med Thomas, og derfor brukte vi nokså lang tid. Følte kanskje at jeg mistet litt av sammenhengen da. Men Darlene skriver personlig og godt, og har mange verdifulle erfaringer og innsikter i alt som har med tilbedelse å gjøre.

BildeKilde

Terningkast: 5. Anbefales for alle som leder i lovsang, eller brenner for tilbedelse.

I samme slengen vil jeg gjerne anbefale Matt Redmans The heart of worship. Jeg likte også godt Zschech’s bok: The art of mentoring.