Den forrige veska jeg sydde har blitt brukt en stund nå, men det tok ikke lang tid før jeg fant ut at den var for liten. Jeg fikk nylig dette søte elefantastoffet i posten (kostet 30kr på ebay). Det andre stoffet hadde jeg allerede, jeg fikk det av grandtante for en stund siden, så det var greit å få brukt noe av det 🙂 

Hva synes du?

“Han var førtito år gammel, og kunne ikke se noe foran seg som han gledet seg til , og lite bak seg som han hadde lyst til å huske.”

 

Boktittel: Stoner

 

"Stoner" av John WilliamsForfatter: John Williams

 

Innhold: William Stoner kommer fra en familie av bønder, men velger å utdanne seg til lærer i stedet. Der finner han sin egen tilværelse, og et liv som antagelig ikke ble helt slik som han ønsket…

 

Min mening: Jeg ble anbefalt boka av ei på biblioteket, men det er vel sjelden jeg leser noe som er så fjernt fra mitt interessefelt. For meg var boka treig, langsom, langtekkelig, og uten mål og mening. Det er bare historien om en helt vanlig, helt ok mann, som har et litt mindre ok liv. 

Terningkast: 1. Sikkert altfor voksen for meg. Så hvis du føler deg gammel og tenksom; gi den et forsøk. Den har fått veldig gode anmeldelser på bokelskere. Men den gav meg veldig lite… 

BildeKilde

Bilderesultat for thailand

BildeKilde

 

Nå føles det utrolig lenge siden jeg har reist. Det er kanskje ikke helt sant. Jeg var på en fantastisk tur til Marokko for et år siden. Og etter det har jeg vært i London også. Jeg er nok litt bortskjemt. Men det er jo sånn at “mye vil ha mer.” Og jeg lengter etter å reise mer!

Det er ikke nok med en harrytur til sverige. Ikke en gang med tysklandsturen som venter meg i april. Jeg drømmer meg til Argentina. Til Thailand. Til Sri Lanka, eller kanskje Kenya! 

Nå har jeg fått med meg Thomas på drømmebølga – med googling av billetter og alt! Så hvem vet? Kanskje blir det en Thailandstur i høstferien??’ Bilderesultat for thailand

BildeKilde2

 

Boktittel: Hevnen

Forfatter: Vera Voss

 

Innhold:  Jenny Skoglund er forsvunnet, noen få dager etter at hun sendte et rop om hjelp til bloggeren “anonym girl” – Julie og de tre vennene hennes prøver å hjelpe, men saken viser seg fort å være vanskelig å løse. En historie om mobbing, selvbilde, og hevn. 

 

Min mening: Boka er spennende, og gir mange gode perspektiver på mobbing fra et ungdomsperspektiv. Jeg hørte boka på lydbok. 

Terningkast: 5. Les også den første boka i serien; Anonym

BildeKilde

Nå er det mange rundt meg som skal ha smått fremover, så jeg koser meg med å sy små gaver. Dette søte stoffet kjøpte jeg i Sverige i fjor, og har gledet meg til å sy i. På en kveld ble stoffet tryllet om til en søt body og lue til den nyfødte! 

Jeg har en følelse av at det blir en hel del sying i påskeferien! Så bare vent og se på hva som vil dukke opp i gaveboksen – og i klesskapet 😀 

Det er alltid kjekt med ideer til hva jeg kan bruke stoffrester til; hårstrikker, sløyfer (tutorial her), pannebånd, små klær osv. Og jeg har lagt merke til at mange syr barnetruser av restestoffene sine. Jeg har jo ingen barn, så jeg bestemte meg for å prøve meg på en truse til meg selv! Jeg brukte en truse jeg allerede har, til å tegne et mønster i tre deler. 

Den første trusa ble til! Den er veldig behagelig. Passer godt. Men fargekomboen ble jo ikke helt optimal. Jeg prøvde meg på to ulike “kante-måter”, men likte egentlig best den med blonden. Fikk ikke helt til FOE-strikken (den hvite). Jaja, det er jo en fin fargesammensetning til 17.mai, om ikke annet xD

Den andre trusa ble en god del finere. Her brukte jeg et blått restestoff (fikk akkurat nok!), og droppet de hvite strikkene til fordel for blonden. Jeg ble veldig fornøyd med trusa som ser kjøpt ut! Det eneste var at dette stoffet hadde litt mindre stretch, så den røde trusa er faktisk mer behagelig… 

 

Gøy å prøve noe nytt, og kjekt å bruke opp restene til noe fornuftig. Nå har jeg bestilt mer blonder fra ebay, så jeg kan matche bedre i fremtiden 🙂

Hver helg vil jeg prøve å legge ut fem tips. Det kan være tips om nesten hva som helst, og det vil variere fra uke til uke. Ukens tips er en inspirasjon til å nyte mars måned.

* Legg merke til vårtegnene! Se etter snøklokker, og kanskje til og med hestehov, om du bor på sørlandet. Legg merke til hvor tidlig sola står opp, og kjenn temperaturen stiger. Jeg får masse glede ut av disse små vårtegnene! 🙂 

* Gå på slalåmski! Tross alle småunnskyldninger du lager deg, og kom deg ut i bakken! Jeg gjorde det i år for første gang på sikkert fem år, og det var herlig! Gøy, god trening, og… gøy! 

* Årets første grilling! Ta gjerne med engangsgrill og pølser på tur! Pølser smaker aldri så godt som helt i begynnelsen av grillsesongen 🙂 

* Gå en topptur. Selv om det er bløtt og grapsete i heia, er det deilig temperatur å gå i, og supert å ha med seg varm kakao, og noe snacks! Hvis du gjør det i forbindelse med påske, kan du jo trille påskeegg, eller arrangere en påske-egg-skatte-jakt! Kjempegøy! 

* Sett deg ned og se på bilder. Det finnes dårlig vær i mars. Og da er det perfekt å sette seg ned med et album, eller bildemappa på pcen/mobilen, og bare mimre. Tenk på alle de gode stundene. Det aller beste er å gjøre dette sammen med venner, kjæresten, eller familie. 

 

Ha en nydelig mars måned videre 🙂

Hver vår pleier jeg å ta et tilbakeblikk på året før, plukke ut de 300 beste bildene, og bestille dem til et album. Så setter jeg inn alle bildene kronologisk, og skriver en liten kommentar i margen. Dette er en utrolig trivelig tradisjon! Jeg blir så takknemlig når jeg ser tilbake på et helt år under ett, og ser hvor mye positivt som har skjedd. Og det er så koselig å fordype seg i gode minner! 

Jeg liker så godt å ble i bildene i papirformat, i stedet for å bare ha tusenvis av dem på pcen… Kanskje er jeg gammeldags, men jeg liker det. 

 

Er det andre som enda printer ut bilder til album? 

Jeg mangler enda å skrive kommentarer på omtrent halve albumet… Men det er jo greit å ha noen prosjekter 🙂 

“Jeg kjøpte siste nummer av Boston Herald og så det på første side: Tjuefem år etter, ble jeg til slutt funnet død .”

 

Boktittel: Flukt

Bilderesultat for flukt lisa gardner

Forfatter: Lisa Gardner

 

Innhold:  Hele livet har hun flyktet fra en fiende hun ikke vet noe om. Annabelle Granger lever under falskt navn da hun plutselig får se sin egen dødsannonse i avisen. En grav med seks lik av unge jenter er funnet, og politiet tror at en av dem er henne. 

 

Min mening: Boka skuffet ikke. Det er en fengende krim/thriller som holder på interessen. 

Terningkast: 5. Men en svak femmer. Den mangler det lille ekstra som får den til å skille seg ut fra mengden av “kidnappingsthrillere”. 

BildeKilde

Jeg har alltid hatt en dragning mot det kreative – det vet dere jo. Men det er en ting jeg aldri føler at jeg har fått helt til. Og det er å male med vannmaling/akvarellmaling. Det blir så fort ødelagt, så jeg har liksom aldri fått heelt kjærligheten for det. Men etter denne malekvelden må jeg kanskje revurdere!

 

Hvert år etter nyttår, så tenker jeg jo litt på om det er noe jeg ønsker å bli bedre på. Gjerne sammen med venner. Det være seg matlaging, sying, strikking, trening, husarbeide, eller noe annet. Og en av tingene jeg tenkte på i år var nettopp akvarell. Så da spurte jeg like godt moren til en venninne om hun kunne tenke seg å vise meg litt. Og jammen var det mye kjekkere når vi var flere, og fikk litt veiledning! Se bare hva som ble resultatet:

Jeg ble så fornøyd, at jeg kan nesten ikke forstå at det er jeg som har malt dette bildet her…. 

Kjempemoro! 🙂