“Take your children to Narnia and introduce them to the heart of an amazingly powerful and enchanting creator.”

 

Boktittel: Finding God in the Land of Narnia

 

Forfatter: Kurt Bruner & Jim Ware

 

Innhold: Du har kanskje lagt merke til hvordan Aslans død og oppstandelse i “Løven, heksa og Klesskapet” har enkelte fellestrekk med Bibelens historie? Men har du tenkt over alt det andre som har blitt inspirert av Lewis’ tro? Denne boka har 26 korte kapitler som handler om Lewis’ paralleller til sin tro.

Min mening: Kjempespennende å se hvordan symbolene går sammen og skaper en forståelse for vanskelige “religiøse begreper.” Jeg koste meg med å lære mer om hva Narnia sier mellom linjene, og også litt mer om forfatteren.

 

Terningkast: 4. Veldig interessant, og godt skrevet. Jeg anbefaler boka til alle Narnia-elskere 🙂

 

 Nå (som jeg har symbolene i orden) har jeg begynt å lese Narnia-serien fra begynnelen. Og et barns undring, tro og facinasjon for nye verdener bobler opp i meg igjen. Herlig!
Hvis du liker Ringenes Herre, har de samme forfatterne skrevet en bok som heter “Finding God in The Lord of The Rings.”

BildeKilde

#Bok #bøker #litteratur #narnia #bibelen #bibel #tro #kristen #jesus 

Denne gangen er babynestet sydd til ei jente. Gøy å sy ting på bestilling; spesielt når folk blir fornøyde! Nå håper jeg at det blir enda mer tid til sying de neste dagene…


Mønsteret er fra Stoff og Stil, og stoffet har jeg kjøpt på Jysk (225kr for 5 meter!)

#hobby #DIY #babynest #baby #barn #sy #sying #stoff

Lesson Study er levert.  Muntlig eksamen bestått. Karakterene er gitt (og en meget bra sådan). Nå har den altoppslukende byrden lettet, og jeg puster hundre ganger lettere. Nå er det bare skriftlig eksamen i litteratur å bekymre seg for, og det trenger jeg strengt talt ikke å gjøre før til helga. UNDER EN UKE TIL JULEFERIE 🙂

 

Dagene flyr ellers av sted mixet sammen med kakao med krem, skolearbeid, juletanker, og hekling av Reddende Engler (LES).

Hvordan er dine dager? Nærmer ferien seg fort der også?

#eksamen #engelsk #skole #lærer #lærerstudent #student #kakao #kos

Nå er vinteren om hjørnet. Tidlig på morgenkvisten ser vi frosten på de falne høstbladene, sent på kvelden kjenner vi kulda bite, og midt på dagen ser vi mørket krype innpå. Men vi lar oss ikke holde innendørs (så lenge det er opphold, i det minste)! Så her kommer noen bilder fra en hyggelig vintertur med Bente…

 

 Et av mine nyttårsforsett 2013 er å lage 20 matretter som jeg aldri har prøvd før. Nå har jeg kommet til nummer 13 som er en Bakt Avokado. Jeg har i det siste blitt veldig glad i avokado, og var veldig spent på å smake denne stekte varianten. Resultatet var: Veldig enkelt, veldig sunt, og med bacon ble det smakfullt og fristende 🙂

For å få dette til, må man grave ut litt av avokadoen (litt mer enn jeg gjorde) slik at det blir plass til egget. Deretter fyller man på med egg, bacon, salt og pepper, og steker den i ovnen på 180 grader til egget er passe stekt.  Jeg koste meg med å gjøre noe annerledes i matveien!!

Oppskriften fant jeg på Pinterest HER.

#mat #oppskrift #matlaging #sunn #sunnhet #helse #kosthold

Innimellom alt stresset om dagene MÅ jeg presse inn litt tid til å gjøre ting jeg liker. Ellers går det bare ikke. Og en av disse tingene har vært å sy. Her er resultatet av det siste prosjektet til meg og Bente.

 

 

Gaveposene var enkle å lage, og godt forklart. Et flott nybegynnerprosjekt! Og de passer jo utmerket nå før jul. Det er også en flott måte å bli kvitt stoffrester på (selv om jeg ble overrasket over hvor mye stoff en liten pose trengte.) Oppskriften finner du HER. Og trenger du hjelp, er det bare å spørre 🙂
Vi laget den minste størrelsen. De passer fint til smykker og slikt, men man vil også få plass til litt større ting (Music Angel, små pynteting eller kanskje noe hjemmelaget godt?) 🙂

#DIY #hobby #sying #sy #tips #gave #gaver

 

 

Hver dag slåss jeg med engelsk-oppgaven min Lesson Study. Hver dag tenker jeg at det snart er over. (Det er nok derfor jeg har følt at jeg er i begynnelsen av desember i over en uke nå). Men nå nærmer tirsdag seg. To dager, så kan jeg dytte en enorm byrde av skuldrene, og inn i hukommelsen. Det blir ufattelig deilig. Og etter å ha gjennomført en Lesson Study på kun tre uker blir eksamen… Vel: Bare en eksamen.

Jeg avsluttet i dag refleksjonsdelen min med atThis has resulted in a compact, intense period that nonetheless has offered a significant amount of learning.”

Og nå gjenstår bare finpussing på alt det skrevne, og så må jeg forberede en muntlig presentasjon også til tirsdag.

Og så er det i gang med sying og julebakst for fullt!! Can’t wait! 😀

#skole #stress #jul #ferie #eksamen

Da jeg var i Brasil i februar i år brukte jeg mye av reisetiden på å hekle disse små, hvite englene. Vi var i to uker der og besøkte et misjonærpar som har flyttet til Brasil, og vier livet sitt til disse fattige barna fra slummen.

 

 

Etter turen hadde jeg en liten hærskare med slike engler, og allerede da hadde ideen slått meg; Kanskje jeg kunne bruke disse englene til å gjøre en forskjell for noen? Ideen ble lagt på is helt til nå i november. Da festet jeg trådene, laget en plakat, og postet den på facebook.

Jeg ville selge “Reddende Engler” til inntekt for barna “mine” i byen Mogi das Cruzes.

Se flere bilder fra Àrvore da Vida HER, og litt fra babyshower i slummen HER.


Etter at plakaten hadde ligget på facebook mindre enn to dager var alle englene solgt, og jeg startet å produsere flere. Har til nå tjent over tusen kroner på disse englene. Kanskje er det bare en dråpe i havet, men hva hadde havet vært uten vanndråper? Jeg lager enda engler på bestilling, så langt som jeg klarer å holde tritt med produksjonen. Det er vel ikke så dumt å kjøpe en julegave som gleder både mottakeren, og barna i Brasil?


Litt mer om prosjektet:

Barna må søke om å få komme inn, og de som har det værst får en plass på senteret. De kommer hit før/etter skolen, som en slags SFO og får litt undervisning, mat(!), og gode vaner som hygiene, ansvar og tro. Når barna er ferdige på skolen, får de også komme som tenåringer og får tilbud om ulike kurs som hjelper dem ut i jobb; så dette hjelper dem på sikt ut fra slummen også! Det var utrolig herlig å se hvordan disse barna fikk blomstre, elske og leke. Hverdagen er for mange helt annerledes “hjemme i slummen” hvor de kanskje sliter med utrygghet, vold og sykdom, men kanskje verst av alt; håpløshet.

Hvis du vil bestille engler, kan du sende en mail til [email protected].

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe!

#fattigdom #hjelp #nødhjelp #prosjekt #hekling #engler #engel #DIY

«I min nød kalte jeg på Herren,
jeg ropte til min Gud.
 Han hørte meg fra sitt tempel,
mitt rop nådde hans øre.
.
»
.”

2.Sam..22.7

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

Tittel: Andre Samuels Bok (10 av 66)

 

Forfatter: Usikkert

 

Datering: 931-722 f.kr.

 

Innhold: Denne boka er skrevet om Davids vei til tronen, og hans regjeringstid. Den inneholder kjente navn som Saul, Jonatan og Batseba, og en drøss med ukjente navn og merkelige historier.

 

Min Mening:  Mye spennende historier. Noen med god moral, andre bare historiske begivenheter. En bok som er vanskelig å få “kontroll” på, men som kan være spennende å lese. David er en spennende person å “bli kjent med,” blandt annet fordi han blir beskrevet som “en mann etter Guds hjerte.”

 BildeKilde

 

Visste du at hvis du leser i halvannen time i bibelen hver dag, så vil du være ferdig me den i løpet av tre måneder? (Dette kommer selvsagt an på farten du leser i. Jeg har også hørt om folk som leser den på 50-70 timer, og hvis man leser så fort, trenger man bare å lese en halvtime daglig for å komme gjennom på tre måneder.) Bibelen er altså ikke så uoverkommelig som mange tenker. Start med en bok, og fullfør den, så skal du se at det blir enklere etterhvert 🙂

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker

Her en dag kom jeg og Bente i gang med en impulsiv forening. Vi hadde funnet oss et prosjekt! I den anledning fant jeg frem litt av hvert av stoffer jeg hadde liggende i et fargerikt, herlig rot:

Før vi startet trengte vi litt i livet, og startet opp med en god kopp Sweet Chili Yogi Tea. De har koselige beskjeder på papiret. Søtt!

Og deretter fylte vi magene våre med spiralloff med skinke, rømme og ost. Nydelig 🙂

Omsider kom vi igang med syingen. Vi byttet på maskinen, og begge klarte å fullføre dette gøye prosjektet som vi aldri hadde prøvd før. Resultatet av syingen kommer i et eget innlegg om ikke så lenge.

#sy #symaskin #hobby #diy #forening #stoff #prosjekt