Etter at jeg bestemte meg for å bli bedre å lage fine kaker (i fjor) har jeg hatt et par forsøk. Men jeg skuffet meg selv litt med dette toårs-kakebordet. Men litt lite motiverende å bruke timevis til kakelaging når man ikke kan ha så mange gjester som man vil 🙂 Så slik ble det i hvert fall.

En ostekake med spiselig pynt fra hagen, og en sjokoladekake bakt av Thomas. Det var faktisk hans første 🙂

I år ble det hageselskap, og det var herlig å endelig kunne samle hele familien igjen! Siden en del av gjestene var vaksinerte, kunne vi få plass til alle 🙂

 

Svigerinnen min og familien sov i telt i hagen vår. Miriam storkoste seg med søskenbarna 🙂

Haha, som alltid ligger bloggingen min langt etter virkeligheten, så dette er omtrent en måned siden. Men bedre sent enn aldri.

 

Jeg har jo aldri tid til å sitte alene på pcen lenger! Så når jeg plutselig hadde det i dag, måtte jeg tenke meg litt om for å se hva som var annerledes. Og da gikk det opp for meg at jeg alltid jobber på lørdager(i planteskolen). Men i dag er Thomas opptatt, og når Miriam har luren sin på dagen, kan jeg få litt alenetid 🙂

Må benytte denne tiden godt, så bloggen blir nok ikke prioritert mer i dag heller 😉

 

Sommerferien står for døren, og for andre år på rad har vi lite ferieplaner. I sommer skal vi en tur til familien på østlandet, men ellers skal vi nok være hjemme. Men det er mye kjekt med å være hjemme nå som jeg har hus, hage og familie. Det er rart det der, hvordan jeg tidligere ville ha steilet for en sommer innenlands, mens det nå er helt naturlig, og egentlig både beleilig og praktisk.

Vi har planer om å lage en ønskebrønn i hagen, og kose oss masse hjemme i sommer. Peonene på bildet nedenfor står i knupp, og det er nok rett før de spretter (bildet er fra i fjor).

 

Jeg håper på en aktiv sommer med mange toppturer, mange treffpunkter med venner, og mye familietid med Miriam og Thomas!

Ønsker alle en nydelig ferie, uansett om den har begynt, om det er noen uker igjen, eller om du (som meg) starter i dag 😀

Det er mye som er gøy når man er to år (og 29), og dyr er absolutt høyt oppe på den lista! Så da vi fikk sjansen til å besøke et knippe griser som akkurat hadde kommet, var vi ikke vanskelige å be. 

 

Vi benyttet også anledningen til å besøke valpene til en kollega 🙂 De var i perfekt størrelse; store nok til å være gøy, og små nok til at de ikke bet for hardt. 

 

Veldig stas 🙂

 

Even var ikke så opptatt av valpene, men den “gule” valpen la sin elsk på ham, og fulgte etter ham overalt. 

 

Det er vel ikke mye som er herligere enn disse? 🙂

Det var noen flotte dager på miniferie i Grimstad og dyreparken. Her er litt høydepunkter fra to litt våte dager i parken.

 

Det viste seg at det hadde flere fordeler å reise til dyreparken litt utenom sesongen, og på dager med litt regn. For det første var det ikke mye folk (koronapluss!), og for det andre så vi mange flere av de ville dyrene (til tross for at vi ikke kunne gå inn i de fleste husene).

 

Det var greit å ha en tralle når ungene ble slitne – og litt kjeks 🙂

Flinke hjelpere 🙂

Miriam trives så godt med søskenbarna sine!

 

Tross været hadde vi det kjempefint  🙂

 

 

Nå er det en liten stund siden vi feiret bursdag, men bloggen har blitt litt glemt de siste ukene. Så her er en liten oppdatering om utviklingen, gleder og sånt fra småbarnslivet!

 

Fysisk

Miriam elsker å være ute, og til toårsdagen fikk hun trampoline! Veldig stas, og hun er veldig flink. Klarer allerede å hoppe på rompa 🙂 Hun klarer også å gå mer og mer selv, men vi har enda vanligvis med vogna på tur – siden å gå selv bringer mange omveier og utsettelser inn i tur-ruta. Hun har øvd seg litt på balansesykkel, men har ikke fått helt teken på det enda. Klatrer også mye på lekeplassen, men har heldigvis ikke kommet på at hun skal klatre ut av sprinkelsenga enda…

 

Rytme og lek

Miriam er i barnehagen hver dag, og vi kuttet nettopp ned sovetiden til 1 time i stedet for 2 på dagtid. Da sover hun ca 10 timer på natta (eller litt mindre når hun bruker lang tid på å sovne). Hun er lett å legge, men ligger ofte halvannen time i senga og synger/nynner før hun sovner. Når vi kommer hjem  fra barnehagen og har fått spist middag, prøver vi ofte å finne på noe. Enten gå en tur, besøke noen, eller bare leke i hagen (med trampolinen, rutsjebanen eller aller best: lete etter insekter!). En storfavoritt er å gå på lekeplassen. Hjemme har hun fått helt dilla på puslespill, og liker også å perle med store perler som hun fikk til bursdagen, eller trille ball.

 

Kommunikasjon

Praten går bedre og bedre! Hun snakker mye i setninger, og sier mye morsomt og søtt. For eksempel sier hun “jeg gå langbeint” når hun vil gå barbeint. Og “i Lillehagen” til barnehagen. Hun er opptatt av følelser (e mamma leie seg?), og blåmerker eller sår (eg skrapte meg!*1 uke etter at hun skrapte seg*) og hva som er “mitt” (Den pappa sin? Eg låna den?!)

 Vi gleder oss til de neste årene hvor vi kan bli enda mer kjent med jenta vår. Til nå har det vært en glede som bare blir større og kjekkere for hver dag som går!

Her kommer anmeldelsene fra bøker lest i mai. Det ble 7 bøker.

  1. When I Close my eyes – Elizabeth Musser. En leiemorder blir leid inn for å drepe Josephine, en romanforfatter. Men han mislykkes, og Josephine havner i koma. Som alle Mussers bøker er den godt skrevet, meningsfull, og interessant på flere nivå. Men jeg synes allikevel denne var litt mer treig enn de forrige. Kanskje litt fordi jeg hørte den som lydbok..  Karakter: 5
  2. Mio, min Mio – Astrid Lindgren. En barnebok om en ensom, uønsket gutt som oppdager en verden hvor han er sønn til kongen, og utvalg til å utfordre den onde Ridder Cato.  Karakter: 4
  3. Forsoningsbarnet – Francine Rivers. Dina blir voldtatt i en park, og traumene gjør at hun begynner å stille spørsmål ved troen sin og Gud som hun har stolt på fra barndommen av. Når hun oppdager at hun er gravid, har hun også et stort valg å ta, med mye press fra familien. Rivers tematiserer abort, skyld og skam fra et bibelsk perspektiv på en god måte, synes jeg. Men for meg blir nok bok litt for “kristensk,” til tider. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men det er noen tankerekker jeg tror hadde vært litt annerledes i virkeligheten, kanskje. Karakter: 4. 
  4. Harpa – Audhild Solberg. En thriller/fantasy-roman for ungdom med creepy stemning. Ganske lettlest og ganske bra. Karakter: 4. 
  5. Skriv genialt! – Eldrid Johansen. En bok for ungdom om å skrive gode tekster. Full av tips og triks for forfatterspirer. Karakter: 5. 
  6. Arvingen – Anne Gunn Halvorsen. Lena har en hemmelighet hun helst vil holde skjult da hun starter et nytt liv på en ny skole med selveste Kronprins Karl Johan og tvillingsøsteren Prinsesse Margrethe i klassen. Jeg storkoste meg med denne boka, som virkelig er noe utenom det vanlige, men også lett å kjenne seg igjen i! Karakter: 6. 
  7. Giftstrøm – Eystein Hansen. Den andre boka om kriminalbetjent Elli Rathke var litt langdryg og kjedelig. Mistet lysten til å fortsette på serien, egentlig. Den var ikke dårlig heller, men det var liksom ingenting som fenget meg skikkelig…  Karakter: 3.

 

Det ble ikke like mange bøker denne måneden som de forrige, men noen av dem var litt lengre eller tyngre å komme gjennom. Jeg ligger uansett veldig godt an til å klare lesemålet mitt (80 bøker i år), så jeg bare koser meg med bøkene for tida. Kommer til å fortsette litt med barne- og ungdomsbøker.