Det er lenge siden jeg startet på min siste gjennomlesing av bibelen, og skrev om hver bok ettersom den var ferdiglest. Jeg leser saktere og nøyere nå, men jeg har visst ikke skrevet om bøkene siden jeg ble ferdig med Gamle Testamentet. Så jeg skal skrive noen ord om de bøkene jeg har lest siden den gang. Først ut er de fire evangeliene, som var grunnen til at jeg stoppet (med skrivingen). Jeg tenkte å skrive et innlegg når jeg var ferdig med alle fire, siden de har så mye felles, men et gikk i glemmeboka. De andre innleggene om bibelbøker finner du HER.

Bilderesultat for the bible series

Tittel: Matteus, Markus, Lukas, Johannes (40, 41, 42, og 43 av 66) 

Forfattere: Bøkene er henholdsvis skrevet av fire disipler med samme navn som bøkene. Den mest usikre er Matteus. 

Datering: år 50-85 etter Kristus.

Innhold: Disse fire bøkene, eller evangeliene, har som hovedmål å fortelle de gode nyhetene om Jesus, vår frelser. De inneholder fortellinger om Jesu liv og hva han underviste. Her finner du Jesu fødsel og død, lignelsene hans, bergprekenen, og massevis av mirakler som Jesus gjorde. Mange av historiene går igjen i flere av evangeliene, men alle fire har sine særpreg.

 

Min Mening: Jeg elsker å lese evangeliene, og får alltid noe nytt ut av dem! Det er sikkert der jeg har lest mest i bibelen, og der jeg får mest ut av å lese.  Noen av de historiene som festet seg ekstra godt på denne gjennomlesningen, var historien om Marta og Maria. Fiske-historien i Joh.21, og hele historien til Peter. Jeg har fått utrolig mye ut av å lese om disse personene, og lære av dem. 

 

Hvis du ikke vet hvor du skal begynne i bibelen, vil jeg anbefale evangeliene! For eksempel Lukas 🙂

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom

 

Denne uka er godt i gang. Og plutselig gikk det opp for meg at det bare er en uke til før vi skal reise til London! Tenk det! Det er så utrolig lenge siden vi bestilte, at det virker helt merkelig at vi skal reise snart. Men det blir utrolig deilig å ha litt tid alene sammen med mannen, og å oppleve masse nytt i fantastiske London! 

Jeg er kjempegira på shopping, så det passer egentlig veldig dårlig at vi tømte sparekontoen da vi kjøpte bil i begynnelsen av måneden… Jeg drømte helt seriøst om shopping for to netter siden! Det var en herlig drøm som innehold masse godteri, masse fine ting, og en frigjørende  “jeg tenker på konsekvensene senere”-mentalitet. Dessverre kan jeg ikke ha den samme holdningen i virkeligheten. I hvert fall ikke helt. 

Ellers benytter jeg dagene til bok-lesing og strikking. Strikkeprosjektet går stadig framover. Jeg får også tid til å treffe litt venner, og gå tur med hunden. Husarbeid og trening blir nedprioritert. 

 

Etter at Thomas begynte å jobbe skift, har det blitt mye mindre tid sammen. Annenhver uke ser vi nesten ikke hverandre før fredagen. Og til og med den andre uka er det mye som skjer, og det blir ofte “litt for seint” til å gjøre det vi hadde planlagt. Så legger vi oss kanskje tidlig (siden han står opp klokka 04.00!). Men noen ganger klarer vi da å sette av litt kjæreste-tid. Slik vi gjorde til denne lille kvelds-fototuren… 

 

Vi trives godt i hverandres selskap, og spesielt når vi kommer oss bittelitt bort fra husarbeid og hverdag, og bare kan ta livet helt med ro i Guds frie natur.  Andre kvelder blir det film sammen, noe jeg også liker. Det er stort sett bare i helgene (ikke hver helg, da) at vi slår på stortromma, og går på en skikkelig date 🙂 

Hva pleier du å gjøre med kjæresten/ektefellen din? 
 

Jeg går gjennom skogen, og plutselig bare åpner det seg en helt magisk verden der alt er glitrende og skinnende. En verden av vann og lys, varme og liv. En verden der spindelsvev blir vakkert, og humøret stiger fortløpende. 

Chessie var selvsagt med på morgentur 🙂

Fikk såvidt noen (dårlige) bilder av en hvit hegre som er på besøk i området. Den er visstnok ganske sjelden 🙂

 

” We don’t choose who we’re related to.”

 

Boktittel: Harry Potter and the cursed child

 

Forfatter: J. K. Rowling, John Tiffany, og Jack Thorne. 

"Harry Potter and the cursed child - parts I & II" av J.K. Rowling

Innhold: Denne 8. boka i Harry Potter-serien er skrevet 19 år senere. Harry har nå fått seg familie, og sliter med vanlige foreldre-utfordringer helt til det plutselig begynner å være tegn på at mørke krefter er i emning. Finnes det enda en bit av Voldemort som kan komme tilbake? Boka er originalt skrevet som en teateroppsetning i London, så det var litt uvant å lese i begynnelsen, men jeg vennet meg kjapt til sjangeren. 

 

Min mening: Jeg likte boka, og synes den sluttet alt for fort. Det var artig å treffe igjen gamle kjente karakterer, og noen nye. Boka glir elegant inn i serien, selv om den også er litt utenom. Må leses for alle Harry Potter-fans!

 

Terningkast: 5.  Fikk meg til å ha lyst å lese de andre bøkene om igjen. 

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 38. Og den bringer meg direkte inn i tids-skjema igjen idet vi snart bikker over i uke 39. 

 

BildeKilde

Noen hobbyer går litt opp og ned. Egentlig alle hobbyer, når det gjelder meg. Og strikking er intet unntak. Men nå når jeg har funnet meg et inspirerende nytt prosjekt, forstår jeg plutselig hvorfor det ikke har vært så gøy med håndarbeid på en stund! 

Jeg hadde rett og slett falt for “fristelsen” om å bare lage ting jeg har laget før. Men å lage mange av det samme, er veldig lite inspirerende, og blir fort kjedelig. Det kan være vanskelig å hele tiden lete etter nye ting også, men jammen meg økte motivasjonen femti hakk når jeg plutselig hadde et nytt prosjekt, som er av en vanskelighetsgrad jeg ikke har prøvd meg på før. Jeg forstår at jeg trenger å utfordre meg selv for å holde på motivasjonen. Jeg trenger å utforske noe nytt for å ikke stagnere. Så nå blir det ikke flere grytekluter på en stund, for å si det sånn…

Etter tips fra en strikkeglad venninne kjøpte jeg garn på tilbud til en genser til meg selv. Garnet er supermykt og herlig, og fargene er veldig meg. Så jeg gleder meg til å se hvordan dette blir! Jeg hadde faktisk ikke mer enn åpnet eska før jeg var i gang med å strikke. Og da jeg på dag 2 kunne begynne å strikke mønster (noe som er mye gøyere, for da ser man fremgangen), fikk jeg blod på tann. Oppskriften på genseren finner du HER. Slik skal genseren bli, bare i mine farger:

Det begynner å bli mange tråder å forholde seg til, men jammen er det gøy å se at arbeidet vokser! Så hvis jeg skal gi et få-tilbake-strikke-inspirasjonen-tips, så er det: kjøp garn til et prosjekt som utfordrer deg, og som du kan bruke til noe etterpå. Målet mitt er å få den ferdig til jul. Her er resultatet etter strikkedag nr. 2:

Hva har du på pinnene for tida?

 

Ingen hemmelighet at morgentur er noe av det beste jeg vet. Så uten å ødelegge bildene med for mange ord: Her er noen blinkskudd 🙂

 

 

 

I går var en slitsom dag, og det kjenner jeg i dag. Jeg fikk gjort ustyrtelig mye, med tanke på hvor dårlig jeg var da migrenen slo inn for fullt! (lå på sofaen og vrei meg i smerte) Men jeg fikk være på jobb, truffet Monica, gått på foreldremøte (var tolk), og traff Miriam. Altså omtrent like mye som jeg hadde planlagt.  Nå trenger jeg en litt roligere dag til å komme meg. I dag er det heldigvis ikke planlagt noe mer enn jobb. Det blir godt 🙂

Hvordan har din dag vært?
 

” When you reveal a purpose statement, you will take away the mystery of your ministry.”

 

Boktittel: Purpose Driven Youth Ministry (målrettet ungdomsarbeid)

"Purpose Driven Youth Ministry - 9 Essential Foundations for Healthy Growth (Youth Specialties)" av Doug Fields

Forfatter: Doug Fields

 

Innhold: Boka handler om kristent ungdomsarbeid, og hvordan det bør ledes best mulig. Den er full av gode ideer, praktiske eksempler, og viktige diskusjonstemaer for ungdomsarbeidere. Den snakker om hvordan man takler foreldre, vanskelige ungdommer, og hvordan man kan nå flere ungdommer, og virkelig få dem til å vokse. 

 

Min mening: Jeg har allerede brukt boka i flere sammenhenger; både som LIFEgruppeleder og som medlem i ungdomsstyret. Jeg likte den godt, og anbefaler den for alle som er ansatt i ungdomsarbeid, eller bruker mesteparten av fritiden sin der. 

 

Terningkast: 5.  Veldig nyttig om man tjener i et kristent ungdomsarbeid. 

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 37.  (Det skulle ikke mer enn èn fagbok til for å gå fra “to uker før skjema” til “en uke etter.” Men det gjør ikke noe. Den var verdt tiden den tok å lese!

 

BildeKilde

 

Noe av det fine med helg, er at man kan være spontan. Selv om man kommer hjem litt halvseint, så er det ingen som kan si at man ikke kan ta en spasertur sammen i måneskinnet. 

Det var ikke en lang tur, men det skal ikke alltid så mye til å bryte rutinen litt, få inn litt hverdagsromantikk, og skape et godt minne sammen. 

Nå er jeg klar for en ny uke med nye opplevelser! Denne uka er “mannefri” (han jobber kveld), så jeg skal ha LIFEgruppe, treffe venninner, og prøve å holde orden på huset 🙂 Kanskje smeller jeg til med en forening også 🙂