Denne kjolen var et fellesprosjekt sammen med to venninner. Vi brukte mønsteret “Jerseykjole med swing” fra sting og ting. Stoffet var på tilbud på stoff og stil, jeg betalte 156 kr for 2 meter.  En nokså rimelig kjole! Den var veldig enkel å sy; et supert nybegynnerprosjekt. Det kan godt hende at det blir flere av denne kjolen! Bakdelen er at den krever nokså mye stoff. Fordelen er at den er superbehagelig, praktisk og sitter fint. 

Nå gleder jeg meg til det blir flere kjole-dager! Våren er i anmarsj, og jeg nyter det!!

Hver helg vil jeg prøve å legge ut fem tips. Det kan være tips om nesten hva som helst, og det vil variere fra uke til uke. Ukens tips er fem tips til å redusere plastforbruket. Plast er et materiale som tilsetter mer karbondioksid til atmosfæren vår. Plast blir brukt vanvittig mye, men er skadelig for dyr og naturen. 

* Bruk matboks i stedet for brødposer til lunsjen. Jeg har hatt en tendens til å bruke plastposer, men dette er egentlig bare unødvendig. 

* Unngå å kjøpe varer der det er brukt veldig mye plast til innpakningen. En del godteri har denne bakdelen. Et godt alternativ er kanskje smågodt – i papirpose, så klart! 

* Ta med poser når du handler, i stedet for å kjøpe. Du trenger ikke å kjøpe en stoffpose. De er ikke 100% gjenvinnbare de heller. Bruk heller noe du har allerede. 

* Gjenvinn! Mange kommuner gjenvinner plast. Følg opp dette gode tiltaket! Det betyr at mindre olje må pumpes opp for å lage nye plast-ting, og mindre Co2 blir sluppet ut i atmosfæren. 

* Delta på “ryddedagen” som kommer på torsdag (les mer her). Ta med en egen pose til plast, så det kan gjenvinnes! Og redd dyr fra å få magene fulle av plastbiter som ikke brytes ned. 

BildeKilde

Forrige helg var jeg som nevnt i Tyskland sammen med konfirmantene. Her har jeg samlet et lite knippe bilder fra turen. 

En av dagene var vi i Heide Park; en fornøyelsespark i Soltau. Det er veldig stas, og jeg kjedet meg ikke, selv om det er tredje gangen jeg er der… 

 

 

Vi hadde flere møter med herlig lovsang, inspirerende taler, og godt åndelig felleskap! 

 

Det var utrolig herlig å komme seg bort en helg og gjøre noe helt annet. Selv om det er litt stress med all reisingen, er det noe forfriskende med å bryte litt opp i rutinen… 

Vi var ufattelig heldige med været på turen! Det var godt over 20 grader og sol mesteparten av tiden. Og jeg ble til og med solbrent de dagen vi var i Heide Park. Det føltes som en liten forsmak på sommeren, og det var helt himmelsk! 

 

Jeg gleder meg masse til flere reiser i år. Nå er vi i prosessen med å kanskje bestille en lengre tur; jeg er kjempespent! 😀 

 

Her er hele gjengen med tentro-elever fra flere kommuner i nærområdet 🙂 Tentro er pinsemenighetens alternativ til konfirmasjon. Elevene deltar i trosopplæring, og får muligheter til å erfare Gud, og ta et bevisst og informert valg om å følge Jesus. 


Takk for turen 🙂 

Bilderesultat for the curious incident of the dog

“Prime numbers are what is left when you have taken all the patterns away. I think prime numbers are like life. They are very logical but you could never work out the rules, even if you spent all your time thinking about them.”

Boktittel: The curious incident of the dog in the night-time

Forfatter: Mark Haddon

Innhold:Boka starter med en død hund i hagen. Naboens hund Wellington, har blitt spiddet med en høygaffel! Christopher vil etterforske saken, og begynner å gjøre detektivarbeid i nabolaget…

Min mening: Hovedpersonen, som jeg først trodde måtte være en veslevoksen femåring, viser seg å være en autistisk femtenåring. Boka er full av logikk, kaos, forvirring, tanker, og et mysterie. Jeg elsket boka fra første stund! Hørte den som lydbok, og det er en av de bedre lydbøker jeg har hørt; stemmene og alt var veldig gjennomført. Handlingen og språket er helt ubetalelig. 

Terningkast: 6! Dette er morsom, trist, tankevekkende, og herlig lesning. 

Har du lest noe bra i det siste? 🙂

BildeKilde

1. For det første: Jeg har vært i Tyskland! 

Jeg fikk være med som leder på konfirmant-tur med 19 flotte ungdommer og et par ok+ ledere. Mer derfra kommer nok etterhvert, men det var herlig med ei helg borte; gjøre noe annet, og se litt nytt! Rett og slett forfriskende 🙂 

2. Jeg skal studere til høsten! Nå har jeg blitt godkjent av både kommunen og av utdanningsdirektoratet. Jeg venter enda på siste klarsignal (bekreftelse fra studiested), men hvis jeg har forstått det rett, er det nesten vanntett å komme inn. Jeg skal studere deltid på nettet mens jeg fortsetter i jobben på skolen. Faget jeg skal studere, er norsk som andrespråk. Det kommer nok til å bli veldig relevant for den jobben jeg gjør, og jeg tror jeg kommer til å lære masse! Dessuten er vi to som studerer sammen, og det blir nok også veldig kjekt 🙂 Eksamen skal vi ta i Bergen, og det er jo ikke feil med en liten utflukt heller. 🙂

 

3. Et lite syprosjekt som ikke fortjente sitt eget innlegg, men som er ganske ok allikevel. Dette er en bitering som er fin til en ekstra-gave til noen som nettopp har fått barn (jeg opplever et rush for tiden!) Se hvordan du syr dem HER

4. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har en del flerkulturelle venner! Det er utrolig kjekt å bli kjent med nye folk, spennende kulturer, og mye deilig mat. Her var jeg i barselselskap til en syrisk familie. Utrolig kjekt med masse mat, dans, og moro 🙂 

Så her er det mange jern i ilden nå om dagene! Plutselig har det blitt vår, og sommeren er innen rekkevidde. Tiden fremover går alltid veldig fort, og jeg gleder meg masse til alt som ligger foran. 

Kom over et herlig, fargerikt stoff sist jeg var på stoff og stil. Det har veldig mye stretch, er veldig behagelig, og puster godt. 

Nå er det jo år og dag siden jeg har gjort noe som minner om trening, da… Men jeg har en følelse av at kanskje lysten kommer nå som dagene er lengre, og livet ser litt lysere ut 😀 

“12 daily practices to guarantee tomorrow’s success.”

"Today Matters - 12 daily practices to guarantee tomorrow's success" av Max Lucado

Boktittel: Today Matters

 

Forfatter: John C. Maxwell

 

Innhold: Boka er delt inn i 12 deler som er 12 gode vaner, eller områder, som man bør bruke tid på hver dag. Den er relevant til hverdagslivet, og passer for de fleste som er opptatt av å utnytte sitt potensiale som menneske. 

 

Min mening: Jeg synes boka har mange gode påminnelser, og mye å komme med. Det er en bok jeg tenker at jeg kunne ha nytte av å lese en gang til. 

Terningkast: 4.  Nyttig og god bok. Anbefales for deg som er opptatt av personlig vekst. En annen bok i samme kategori som jeg anbefaler (enda mer) er The 7 habits of highly effective people. 

BildeKilde

Hver helg vil jeg prøve å legge ut fem tips. Det kan være tips om nesten hva som helst, og det vil variere fra uke til uke. Ukens tips er fem tips til å nyte april måned; en måned der våren får tak, været blir varmere, og alle lader opp til en travel mai måned.

* Nyt sola! Endelig kan vi kjenne sola virkelig varme, og i mer enn fem minutter om dagen! Jeg har hatt min første t-skjortedag, og håper å få enda flere. 

* Besøk en klatrepark.  Jeg vet ikke om jeg får gjort dette i april, men det står på wish-to-do-listen min! Høyt og lavt har mange kjekke klatreparker mange steder i Norge. (ikke reklame, bare en anbefaling). 

Fjellvåken zipline

BildeKilde

* Gå en topptur. Beklager visst jeg sier dette hver måned. Men april er virkelig en perle når det kommer til tur, altså! Frisk luft, enda så kaldt at det er digg med kakao… 

* Og når du først er ute, prøv Geocaching! Det er en lek/sport/spill/aktivitet som får deg ut av sofakroken, til steder du aldri hadde funnet. En salig blanding av skattejakt, pokemon go og orientering! Les mer og se filmen på geocaching.com. 

* Og til slutt: Så noen frø! Det er utrolig gøy å gro noe selv, og se det vokse. Jeg har sådd en del sommerblomster i år. Petunia, Alyssum og noen store, rosa greier… Gleder meg til å se hvordan det blir 😉 Etterhvert skal jeg nok plante grønnsaker og sånt også, men det får komme litt etterhvert.  

Hva skal du gjøre for å nyte april måned? 🙂 

Da jeg fant et billig og mykt stoff som minnet meg om bikinistoff, tenkte jeg at tiden er inne for å prøve seg! Det er ikke enkelt å finne den perfekte bikinien, og jeg liker egentlig ingen av de jeg har selv for øyeblikket. Så det passer bra med en ny en. Mitt første forsøk ser du nedenfor her. Jeg startet med trusa, siden det er den enkleste biten. Denne er vrangsydd med mye hjelp fra youtube. Jeg ble egentlig veldig fornøyd, men passformen er ikke helt optimal, så jeg skal prøve meg en gang til før jeg lager toppen… 

Det er litt moro at jeg nå kan sy mange av klesplaggene jeg bruker til vanlig, selv! Mye er billigere enn i butikken, og i tillegg får jeg det akkurat slik jeg vil, personlig og unikt! 🙂 

Hva synes du? Kunne du gått i en hjemmelaget bikini? 

“Dead people can be our heroes because they can’t disappoint us later; they only improve over time, as we forget more and more about them.”

"Four - A Divergent Collection (Divergent Series)" av Veronica Roth

Boktittel: Four (the transfer, the initiate, the son og the traitor)

 

Forfatter: Veronica Roth

 

Innhold: Four består av fore korte bøker. De handler om Four før han møter Trice. I en verden som er fraktert og delt opp, og hvor mye er i ferd med å endre seg i lederskapet, prøver Four å finne sin plass i systemet, bare for å oppdage at systemet er pill rottent. 

 

Min mening: Det er en stund siden jeg leste Divergent-trilologien, og når jeg fant bøkene om Four på lydbokappen min, var det en selvfølge å endelig få lest dem.

Terningkast: 5.  Et must for alle som liker Divergent-bøkene! Kjekt å høre litt av den samme historien fra et annet perspektiv. Og for min egen del var det herlig å lese noe lettlest 🙂

BildeKilde