Gårsdagen inneholdt masse gøy, og det kommer i dag også til gjøre! Jeg blir så glad av å gjøre mange positive ting på en dag. Føler meg efektiv og flink.

I går jobbet jeg hele formiddagen i nydelig vær. Gikk i t-skjorte, til og med! Herlig at det er så vårlig allerede i mars. Nå kunne jeg tenke meg at dette været varte omtrent til september…

Etter jobb var jeg fremdeles såpass opplagt at jeg overtalte meg selv til å trene litt (danse Zumba!). Etter en kjapp haste-dusj bar det videre på Forening! Kjempekjekt å le masse med gode venner. Og jeg lærte et nytt ord: Googlishes. Det uttales som sammenslåingen av ordene “google” og “Delicious.” Det betyr omtrent det samme som superbra. “Jeg har hatt en Googlishes dag!” “Du er sååå Googlishes.” En annen googlishes ting med denne foreningen var den fantastiske kaka Maimona bakte til oss! Regnbuekake! Hadde ikke med kamera mitt, men den så omtrent sånn ut:

BildeKilde

Etter foreningen var det full fart for å rekke jesusgruppa (ikke den jeg er leder i, men den jeg går i) (Stikkord for de som ikke vet hva jesusgruppe er: cellegruppe, bibelgruppe, bønnegruppe, jentegruppe). Tema denne gangen var lovsang. Veldig kjekt tema! Selv om jeg begynte å bli skikkelig trøtt på slutten, er det utrolig verdifullt med slike samlinger. LoveIt:)

I dag står dette på mitt travle program:

* Skole

* Kafè med gode venner

* Foreldremøte med foreldrene til de som skal på teamtur.

Når det gjelder det siste punktet, så skal jeg ha laget en bildefremvisning til det møtet. Den eneste tida jeg har til å fikse det på, er på bussen. Wish me good luck!

Dere er så heldige at dere skal få se et googlishes bilde som Thomas tok av Chessie på turen vår på lørdag. Enjoy:

 

I denne serien på sanganbefalinger legger jeg ut kristne sanger som betyr mye for meg. For at dere skal få mer ut av anbefalingene skriver jeg litt om hver sang. I dette innlegget har jeg også lagt inn noen lenker til gode bibelvers der det passet inn.

 

Let me Rediscover you – Downhere

 En sang jeg aldri blir lei av. Jeg kan synge den om og om igjen, og den har Alltid mening. Samtidig har sangen mange minner for meg: spesielt på Preteam i sommer var jeg ekstra opptatt av å gjennoppdage Ham. Denne sangen handler rett og slett om det: å få noe nytt fra Gud. Jeg elsker den pågåenheten som sangen har: den er ikke fornøyd med ting som har skjedd for lenge siden, men søker etter noe nytt, fordi det er Alltid noe nytt med Gud som vi kan lære og oppdage.

musicnodes
The whole Universe is witness
To only a part of what you’ve done
So let me rediscover you
And breathe in me your life anew
Tell me of the God I never knew
Oh, let me rediscover you


 
 

Run to you – third day

Dette er en sang jeg har likt veldig lenge, men det er ikke så lenge siden jeg tenkte skikkelig over teksten. Den handler om å komme tilbake til Gud, og hvordan han alltid står med åpne armer og venter på oss. Føler du at du har kommet et stykke bort fra Gud i det siste? Ber du ikke så ofte lenger? Går ikke på møter? Ser ikke Ham i hverdagen? Kom tilbake til Faren din du også! Han venter på deg, og vil at du skal komme tilbake slik at Han kan trøste deg og vise deg alt det du kan bli. Luk. 15.11-32.

musicnodes

Nowhere to run to
And no one to turn to
I’m dying out here on my own
Long before I even thought of returning
Your arms are wide open
Waiting for me to come home


 

 

Savior, Please – Josh Wilson

En herlig og ydmyk sang som setter ord på hvor vanskelig det kan være å strekke til – helt til vi vender oss til Gud. Når vi strekker ut hånda til ham, er han alltid der og redder oss om og om igjen. Det gjelder bare å innse at vi ikke er sterke nok i oss selv: Så blir vi så enormt mye sterkere i Ham. Fil.4.13.

musicnodes

Savior, please help me stand
I fall so hard, I fade so fast
Will You begin right where I end
And be the God of all I am because You’re all I have


 

 

At your feet – Casting Crowns

En sang om å gi alt til Gud. Sangen overgir seg helt til Ham: fortiden, nåtiden og fremtiden, ja hele livet blir lagt ved Fars føtter. Det er herlig å gi alt til Ham, men samtidig er det vanskelig. Selv om jeg vet at Han vil gjøre det beste ut av alt, ikke bare for alle andre, men for meg, så er det vanskelig å ikke beholde kontrollen selv.

musicnodes
Casting Crowns: At Your FeetHere at Your feet I lay my past down
My wanderings, all my mistakes down
And I am free

Helga mi var en blanding av rolig og intensiv. Rolig fordi jeg ikke egentlig hadde noe fast, viktig å gjøre. Det føles alltid befriende og avslappende.Intensiv fordi jeg følte at jeg fikk gjort så mye bra!

Med nydelig vær hele helga fikk jeg gått turer både med venner og gutten min, og jeg fikk flere hyggelige kvelder med venner!

Lørdagskvelden ble, som bildene viser, tilbrakt med gode jenter. Vi spilte Kinect på Xboxen. Kjempemorro!

 

Hvordan var din helg?

 

I dag også stråler sola. Etter møtet i dag skal jeg på tur igjen, tror det blir Fløyknuten i dag. Denne helga kunne godt vart mange dager lenger! De neste to timene må dessverre brukes på matte: har en innlevering til i morgen…

Her er rapporten fra turen til Voreknuten i går.

Thomas, Chessie og jeg gikk avsted oppover mot fjelltoppen. Det var nokså bratt stigning, men egentlig ikke så voldsomt langt. I hvert fall en flott tur opp til en telenor-sender. På toppen koste vi oss med å ta bilder, spise ballerinakjeks og drikke burn. Herlig!

I’m Lovin’ it!

De to siste dagene har solen strålt over all forventning. 16 grader i skyggen og skyfri himmel er ikke å forakte i mars! Jeg har både fått tid til en del jobbing til nå i helga, og også et par turer. Tok bildene i dette innlegget i går: herlige vårtegn. I dag var jeg og Gutten min på en fjelltopp med burn og ballerinakjeks. Sola strålte og varmet skikkelig, og jeg har kost meg masse! Nå gleder jeg meg til en hyggelig kveld med noen av jentene mine!

Planen for i morgen er også en tur, samt møte i menigheten og masse kos^^


Hatt ei fin helg?
Noen spennende planer?

Chessie har ganske lenge hatt en fettklump i nakken. Nå i det siste har den begynt å vokse, I takt med vår bekymring. Så i dag bar det av sted til dyrlegen. De mente det var best å fjerne klumpen, og det gjorde de. Nå har stakkars Chessie omtrent våknet fra all bedøvelsen, hun har et stort barbert område i nakken og en bandasje på foten, hvor de stakk inn bedøvelsen. Hun pep så fortvilet når hun fikk bedøvelse: “Hvorfor synker jeg sammen?? Hvorfor virker ikke beina mine?!” Og omtrent like kjedelig var det da hun våknet opp igjen og fant ut at hun ikke klarte å koordinere kroppen sin skikkelig…

Heldigvis var det i hvert fall ikke noe værre enn en fettklump, og etter 8 dager med smertestillende er alt tilbake til normalen 🙂

Her er et bilde av Chessie på tur i dag tidlig, før operasjonen.

 

Her er den flotte, grønne bandasjen hun fikk på etterpå 🙂


Og nakken ser nå slik ut. Stingene skal fjernes om 10-12 dager..

Jeg har ikke bare en, men to Monica’er som reiser fra meg i morgen! Den ene til Oslo, og den andre til Paris. Det får meg til å glede meg enda mer til jeg skal ut å reise igjen…

Dette året kommer til å inneholde en del reising: spesielt sommeren. Jeg skal blandt annet til Tyskland, Italia, Polen og Ukraina! Dessuten til pappa i Hedmark. Det blir helt fantastisk! En herlig teamtur til Ukraina sammen med masse ungdommer i buss: det kommer garantert til å bli både spennende og innholdsrikt. Og en kjekk tur med kjæresten for å besøke et vennepar som er misjonærer i Tyskland og Østerrike. Konge! Gleder meg stort^^

 

Paragliding i Latvia

Shopping i Antwerpen, Belgia

Kos på Stranda i Den Haag, Nedeland

En herlig dag i Budapest, Ungarn

Barnefestival i Ungarn

Fornøyelsesparken Heide Park i Tyskland

Jeg elsker å reise!

Det er så utrolig mange nydelige lovsanger jeg kunne lagt ut… Men her er ett flott utvalg, så får det heller komme flere senere en gang.
 
 
 
Impuls – Så dyp en Kjærlighet
Denne sangen er jeg så ufattelig glad i. Den er så ærlig og enkel, og den sier så ofte akkurat de ordene jeg tenker på. Derfor er den en av mine favoritt-lovsanger.

 

 
 
 
 
 

 
Jeg har en far, en far ulik alle andre
en som kjente meg før dagen jeg ble til
Han ser til meg, om mitt liv er fyllt av glede
eller om jeg strever for å helt forstå

 

 


 

Matt Redman – The heart of worship

Hvis jeg skulle nevne en sang som er min favoritt lovsang, så ville det være denne. Den er så grunnleggende: passer alltid. Den handler om hva lovsang virkelig er. Ikke selve sangen, men å være sammen med Gud. Å prise ham. (Anbefaler også boken til Matt Redman med samme navn som sangen)

 
 
 
 
 

 
I’ll bring You more than a song
For a song in itself
Is not what You have required
You search much deeper within
Through the ways things appear
You’re looking into my heart


 

David Andrè Østby – Nær Deg Gud

Denne sangen popper rett som det er inn i hodet mitt. Kanskje spesielt når jeg er ute i naturen, så kommer linjene til meg “Din skjønnhet overgår alt som jeg har sett, også himmelens stjerner.” Den utrykker en lengsel etter å se mer av Gud, og å være nær Han, samtidig som den peker på Hans storhet. Jeg elsker også de linjene som sier “jeg glemmer meg selv.” Det er utrolig vanskelig å glemme seg selv, men er en utrolig befrielse når det erstattes med Gud!   

 
 
 
 
 
 
Jeg vil bare være nær Deg, Gud
Kjenne at jeg lever i Din nåde hver en dag
Til Ditt behag
Mitt hjerte fylles opp av gode ord
Det er helt umulig å beskrive hvem Du er
Med bare ord

 
 

Steven Curtis Chapman – Definition of me

Denne sangen er også helt topp! Den sier at Gud er den som får bestemme over meg. Den utrykker hvor viktig han er for meg. Den har så mye bra tekst, og sier så mange ting!

 
 
 
 
 
 
I have been made by You
I have been saved by You
All that I am is all because of You
I?m weak, You?re strong, I?m empty but You fill me
I?m singing this song to keep myself remembering

Nå skal jeg ut en tur! Sol i dag 😀

Er noen av disse sangene dine favoritter også?

Noen sanger du ville ha tilføyd på listen?

 

 

I går var det forening igjen, og jeg hadde gledet meg lenge til å fortsette med kjolen min. Denne gangen har jeg til og med bilder av den, selv om den ikke er ferdig enda. Den begynner i det minste å ta form, og jeg gleder meg stort til den er ferdig! (har faktisk allerede begynt å planlegge min neste kjole som skal være mer som en finkjole..)

Det første jeg sydde var skjørtet. Jeg sydde inn folder i kanten, og deretter sydde jeg på en nydelig blondekant nederst. Nå har jeg også klippet ut overdelen i fire forskjellige stykker, mangler bare å sy dem sammen. Trooor det blir bra 🙂


Midtdelen er dobbel, hvis noen måtte lure. Den ligger også på vrangen, fordi det er sånn jeg skal sy de to delene sammen.. Er litt usikker på om jeg skal ha mer blonder på overdelen, Eventuelt hvor. Noen synspunkter?

Se denne flotte gjengen! Oh Joy^^

Tror du dette kan bli bra?

Er du spent på hvordan kjolen blir?

Jeg kom plutselig på at jeg blogger alt for sjelden om musikk i forhold til all den fantastiske musikken som finnes. Det blir bare kristne sanger i dag siden jeg hører på mye kristen musikk, og det er oftest i de sangene jeg finner noe mening som er verdt å snakke om også.
 
 
 
Når det føles som om alt kaster seg ukontrollert rundt meg på alle kanter. Når jeg ikke har noen kontroll og aller helst vil grave meg ned i jorda. Da gir denne sangen håp og trøst. Når orkanen står på som verst, kommer Gud og holder deg trygg og fast. Selv om det fremdeles ser kaotisk ut og føles kaotisk, flyr jeg ikke lenger selv ukontrollert rundt: Jeg er trygg i øyet på orkanen.
 
 
 
When I am over my head yeah,
I am waiting for a miracle,
I am fighting the wind and the waves,
Then the weight of this storm drives me straight to your arms,
You hold me I know that I am safe in the eye of the hurricane
 
 
 
 


 
Når alt er mørkt og håpløst. Når det ikke finnes noen lyspunkt. Når hvert minutt er en kamp. Da hjelper denne sangen meg til å håpe på at mørket vil ta slutt. At det kommer lysere tider. At livet ikke alltid vil være slik.
Og det aller beste er at det er sant! Behold håpet selv om du ikke ser noen ting, for lyset vil komme.
 
 
 
Would you dare, would you dare, to believe,
that you still have a reason to sing,
’cause the pain you’ve been feeling,
can’t compare to the joy that’s coming
 
 
 
 
 
Når alt ser ut til å gå imot oss, må vi mange ganger minnes på at Gud har kontrollen, og at Han kan bruke smerten vår til noe positivt.
 
 
 
 
 
‘Cause what if your blessings come through rain drops
What if Your healing comes through tears
What if a thousand sleepless nights are what it takes to know You’re near
What if trials of this life are Your mercies in disguise
 
I tillegg til å være sanger om å ha det vanskelig, er dette sanger om håp. Det er fordi jeg synes at når man har det vanskelig, så trenger vi håp. Selv om det ikke er det vi nødvendigvis har lyst på, så er det det vi trenger. Jeg vil ikke anbefale å grave seg ned i sorgen, mørket eller kaoset, fordi det hjelper ikke egentlig.
Når jeg har det sånn, får jeg en merkelig følelse av at jeg ikke har lyst til å bli glad igjen. Jeg vil ikke motivere meg selv. Men jeg tror at å holde seg selv deprimert i lengden er feil. Selv om det hjelper for å døyve smerten litt, fører det bare til at du synker lenger ned i gjørma. Så hør på oppløftende musikk, og tenk mest mulig oppløftende tanker, selv om det frister å grave seg ned i alt det vonde.
Har du noen flere anbefalinger av sanger som handler om å håp i vanskelige tider?