I magen til en gravid kvinne var det en gang tvillinger. Den ene var ateist, den andre var kristen. Et par timer før fødselen hadde begge noe interessant å si…

Ateisten: Si meg, du kristne, tror du virkelig på et liv etter fødselen?
Den kristne: Ja, det tror jeg fullt og fast!
Ateisten: For noe vrøvl! Det finnes ikke noe liv etter fødselen! Kjensgjerningene viser at ingen er kommet tilbake "etter fødselen"!
Den kristne: Hva er det for slags bevis? For det første kan ingen komme tilbake "etter fødselen", og for det andre er det ingen som vil tilbake heller!
Ateisten: Hvorfor vil ingen tilbake? Hva vil du gjøre etter fødselen?
Den kristne: Å, jeg har mye jeg skal gjøre! Jeg skal vandre rundt i den vakre naturen og glede meg over de herlige fargene på blomstene og bladene, og jeg skal ta pizza mellom tennene og spise den…
Ateisten: For noe vrøvl! Det er vitenskapelig bevist at vi får næringen gjennom navlestrengen. Bare legg merke til hvor kort den er; hvordan vil du løpe av sted med den på slep? Dessuten er det ingenting å se! Alt er svart! Og kan du bevise hva som er forskjellen mellom grønt og svart?
Den kristne: Her i mors mage er vi ennå blinde, men når vi først er kommet ut til det virkelige livet, da vil vi se med egne øyne at det er slik! Vitenskapen har bevist … fint, her får vi mat gjennom navlestrengen, men i livet utenfor blir det helt annerledes! Det vil bli så flott og annerledes at du slett ikke kan forestille deg det!
Ateisten: Jeg tror bare det jeg ser, og jeg ser ingen ting! Men én ting til: tror du egentlig at det finnes en mor?
Den kristne: Naturligvis tror jeg at det finnes en mor!
Ateisten: Tullprat! Hvor er din mor? Jeg kan ikke se henne!
Den kristne: Vår mor er over alt! Hun omgir oss og vi er inne i henne, vi lever av henne, vi ville ikke eksistert uten henne! Hun elsker oss og kan knapt vente på å få holde oss i armene sine!
Ateisten: Så, hun elsker oss?! Hvorfor må vi da sitter her i mørket, og hvorfor må vi dø snart?
Den kristne: Snart er det fødselsdag og ikke dødsdag!
Ateisten: Din fanatiker! Er du ikke redd for å dø?!
Den kristne: Nei, vi er på god vei inn til det nye og egentlig livet! Meningen med vår tilværelse her er at vi kan forberede oss på det egentlig livet der ute!
Ateisten: Nei! Meningen med livet er at vi har det godt så lenge som mulig her! La oss ete og drikke, for i morgen dør vi!
Den kristne: Nei, det gjør vi ikke! Straks har vi fødselsdagen, og den dagen skal vi feire gjennom hele det lange livet der ute! Jeg tror veene er begynt! Det er kommet så langt nå! Snart vil vi være i det egentlig livet!
Ateisten: Nei! Jeg vil ikke dø!

Den kristne: Det er utrolig at du ikke kan innse sannheten! … Jeg gleder meg i alle fall, til og med når det nå blir ganske voldsomt! Men lidelsene her er ingen ting sammenliknet med den overstrømmende herlighet som vi skal få sammen med vår mor! Mamma, nå kommer jeg!

 

(Hentet fra Det virkelige livet er tøft! av Kornelius Novak.)


 

Jeg fant denne teksten på bloggen til david, og måtte bare dele den:) Synes det var en bra lignelse, som viser hvor absurd den ateistiske tankegangen virker for oss kristne.

Er tema for den siste oppgaven vi fikk i formgivning. Det var valgfri teknikk, så jeg valgte å lage et foto. For å få frem budskapet hadde jeg flere ideer, men endte opp med å ta bilde av en mann som har "drukket seg bort fra familien sin." Han lengter tilbake, men lengselen etter alkoholen er så sterk… 

Fjernet ikke kommentarene jeg hadde lagt på bildene for oppgaven; du kan egentlig bare overse dem;)

Forresten; klikk på bildene for å forstørre;)

    

Er egentlig ikke så veldig fornøyd med disse bildene, men tar dem med for å vise fremgangen litt;)

Er litt usikker på om budskapet blir klart nok i dette bildet? Blir det for mange effekter?

Dette var bildet jeg leverte som en besvarelse på oppgaven:
Gjorde jeg rett valg med tanke på hvilket bilde jeg valgte? Kom gjerne med konstruktiv kritikk til hva jeg kunne gjort bedre:)

Nå sitter jeg forresten å hører på Eurovision-sanger! Har fått dilla på bl.a. den danske sangen:)

Scotts med Erika Sjöström från Drifters – In A Moment Like This (Danmark)

Safura – Drip-Drop (Azerbaijan)
 

MaNga – We could be the same (Tyrkia)

 Jiliana Pasha – It's all about you (Albania)

Fant et innlegg på bloggen www.desired.blogg.no, og synes det var så bra skrevet, og så viktig at jeg kopierte det! jeg har altså ikke skrevet dette innlegget selv;

 


Ingen er i tvil om at Aristoteles, Cæsar eller Aleksander den store har levd. Hvorfor? Fordi det er dokumentert av den tidens historikere.. 

La oss se på f. eks Aleksander den store. Det er ikke et spørsmål om historien om han er sann? Han døde i 323 f. Kr, og de to eldste biografiene vi har om han (skrevet av Arrian og Plutark), kom mer enn 400 år senere! Likevel regner alle historikerne dem som troverdige.

Om vi sammenligner denne med Jesus historie ser vi at den eldste biografien vi har om Jesus, Markus- evangeliet, ble skrevet rundt 60 år e.Kr, det vil si omtrent 30 år etter Jesu død. Etter moderne standard kan det virke som land tid, men sammenlignet med andre historiske kilder, er det svært kort tid.

De fire evangeliene vi har om Jesus er skrevet av Matteus, Markus, Lukas og Johannes. Dette blir bekrefte av flere eldre kilder. Alle disse fire stod svært nær historien som fortelles. Matteus og Johannes var to av Jesu tolv disipler. Markus var fast reisefølge for Peter (den ledende disippelen) og Lukas reiste sammen med Paulus (øyenvitne til Jesu oppstandelse, han har skrevet de fleste brevene i Nye testamentet også).

Hvor mye visste egentlig Arrian og Plutark om Aleksander den store? Hvilke garantier har vi for at det som fortelles om han er sant?

Under er Det nye testamentet sammenlignet med andre historiske ver vi har. Dette er de største og mest pålitelige historiske kildene vi har. Ingen av disse bøkene finnes lengre som originaler, men de var skrevet av flere ganger. Derfor er historikere opptatt av hvor langt tidsspranget er mellom orignalen og den eldste kopien vi kjenner i dag. Jo kortere tidsspranget er, jo sikrere er vi på at vi har en nøyaktig kopi av originalen. Studer tabellen under litt så ser du hvordan det nye testamentet kommer ut i forhold til andre historiske verk.

Tabellen sier vell sitt. De fleste historiske kildene (som ingen tviler på er sanne) kun har avskrifter med 900- 1300 år, mens det nye testamentet er fra 30 – 300 år etterpå. Videre ser vi på antall håndskrifter i de ulike skriftene.. der bibelen har over 20 000 flere enn alle andre..


Gå inn på denne bloggen her! og lese hva Elise sa på NG sist uke

Det som skjedde denne uka var at vi hadde "Jesusuke" på skolen. Vi ville gjøre som det skal gjøres på Ny Generasjon; Gjøre Jesus kjent på skolen! Vi delte ut gratis boller og pakker med biker-bibel i, samtidig som vi hadde en Ny Generasjons-samling i et klasserom. Dette gjorde vi to dager, og fikk masse positiv respons! 

Det er lett å glemme hvor viktig det er å fortelle mennesker om Jesus. Det er jo faktisk om å gjøre å Redde Sjelen deres! Las nettop et innlegg om dette på bloggen til astrid og camilla, så ta gjerne turen innom her også. Tenk at folk flest faktisk ikke VET hva de mangler!

Hvis du ikke vet hva du går glipp av, så kan du jo lese punktene om min erfaring i fra livet med Jesus:

-Jeg Elsker å leve!

-Det finnes ufattelig mye som gjør meg glad

-Jeg har en viktig mening med livet! En jeg tror jeg er villig til å dø for.

– Jeg klarer ikke å hate noen(og vil ikke heller! ikke nå, og håper ikke jeg vil gjøre det senere heller.)

– Jeg har alltid håp om noe bedre, selv om jeg er lei meg.

-Jeg har alltid noen venner som bryr seg om meg, og vil mitt beste (både Jesus, og mennesker)

-Noen jeg kan spørre til råds, som vet det riktige svaret(han har jo skapt oss!)

-Gud svarer!

 Vet ikke om dette automatisk kommer med en gang du blir kristen, men det er min erfaring, og jeg er ganske sikker på at livet mitt ikke ville ha vert like bra uten Jesus.

Det som er sikkert er at når du får et liv med Gud, lever du slik som du ble skapt for. Da kommer det frukter i livet ditt som ikke var der før!(frukter: Ting som er som de skal være, på sitt beste. Det er dette som er Meningen at vi skal ha!) Når et morelltre ikke får vann, eller tilstrekkelig med jord, kommer det ikke mange moreller på det, og når mennesker ikke får nok "åndelig føde" eller fellesksap med Gud, bærer ikke det frukt.

Vil du vite hvilke frukter du kan få? Det står i bibelen!

Galaterne 5. 22 Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, 23 ydmykhet og selvbeherskelse. (..)

Hadde ikke dette vært greit å ha kanskje?:D

Bildene i dette innlegget er i fra we♥it.


Kjære Gud jeg har det godt

Takk for alt som jeg har fått

Du er god Du holder av meg

Kjære Gud gå aldri fra meg

Pass på liten og på stor

Gud bevare far og mor

og alle barn på jord.Har ikke tatt bildene selv, men fant dem på we♥it
Der var det jammen masse bra bilder! må sjekke det ut en dag jeg har bedre tid; sikkert mye bra inspirasjon til fotoer der!:) 

Tenk å reise til syden! Jeg har så veldig lyst til å reise, og kom i dag tidlig på hvor herlig jeg hadde det i sommer i Tropical Island! Det er en stor luftskip-hangar i tyskland, litt utenfor Berlin, som er innredet med tropiske vekster, et varmt klima og masse pene fugler som gikk fritt rundt:D Savner den deilige varmen, og å sovne i det lune, varme teltet på stranda med min kjære:) Det var også en enormt deilig og spennende mat der!

Litt av denne "syden-lengselsen" kommer av at jeg var inne på finn.no en dag og så hvor billig du kan få en nydelig syndetur! Full pakke for 2000 kroner! Til Spania, Tyrkia, osv! wow, jeg gleder meg til jeg skla reise igjen! Blir nok dessverre ikke noen sydentur i sommer; skal jo til Nederland i august… Men det må bli snart! 

Inngangen til Tropical Islands:

Her er gjengen i boblebadet om kvelden. Det er Arvid som har tatt bildene:) 

hehe, bildene hadde liten sammheng, så er kanskje vanskelig å sammenligne.. Av den logiske grunn at de er

så forkjellige, var det veldig vanskelig å finne en passende tittel. 

Andreas som holder på med noe teakwondo:

 

Et rådyr som var så vennlig å stå modell for meg en stund!

Ganske fornøyd med at thomas satt så stille at han ble forholdsvis klar selv med lang lukkertid:)

Maur som spiser en sleve..

Ei lita øy i elva:)

To slever som slåss

Sandbekk med Thomas' lånte vidvinkellinse(altså; ikke egentlig thomas sin..)

Her renner sanden nedover, så det virkelig blir en Sandbekk!

Den idylliske veien til sandbekk..

Hvis du lurer på dette her med kamerautstyr, så har jeg lånt to forskjellige linser i tillegg til min vanlige 18-55mm. Den ene er Thomas sin og er 70-200mm (kjempemasse Zoom!:D) og den andre, vidvinkellinsa på 10-22mm har Thomas lånt. Jeg blir helt syk av alt det gode utstyret. Merker enorm forskjell med linser til noen tusen mer enn min…

(Regler: Klikk her)

Heart – Love – Light – Dark – Morning – Friend – Heaven – Sweet – Drive – City – Memory – Horse – Purple – Smile – Silence – Freedom – Blood – Rainbow – Gray – Red – Pink – Rain – Cat – No Time – Snow – Tears – Foreign – Sorrow – HappinessFruitFlowers – Night – Expectations – Stars – Hold My Hand-Precious – Treasure – Eyes– Abandoned – Dream – Moonlight- Teamwork – Standing Still – Dying Vampire – Illusion – Family – Creation – Childhood – Stripes – Fire – Sport – Keyboard – Keeping a Secret- Tower – Waiting – Clumsy – Underwear – Message – Queen – Rejection – King- Do Not Disturb – Evil – Horror – Traps – Cigarrette – Hero – Joy – No Color- Obsession – Ocean – Wind – Vulnerable – Mirror – Broken Pieces – Princess – Drink – Life – Words – Pen and Paper – No Way Out – Fairy Tale – Cold – Spiral – Magic- Food – Pain – Ice Cream – Forever – Reality – All That I Have – Give Up – Hope – Relationship – Fear – Holiday – Puzzle – Happy – Puppy

En av valpene til søte molly^^ Jeg har så lyst til å få valper på Chessie!:D

Her er noen av de andre bildene jeg tok:

Søte valpen:)


Måtte bare ta dem med ned i blomsterbedet^^

Meg og en av valpene

og her er mamma-molly!