Sitter på flyplassen i Riga og venter. Det har jeg gjort de siste fire timene, og det skal jeg også gjøre de neste fire timene. Angrer kanskje en smule på at vi valgte billigbiletter…

 

 

Men uansett: Jeg har det jo ganske fint. Sola skinner utenfor, Thomas ligger å sover så søtt, og jeg gleder meg til 30 grader, sol og gode venner i Tyskland! Denne uka skal vi to på ferie i Tyskland og besøke et vennepar som er misjonærer der. I helga skal jeg og Thomas være med litt på “Gatekirken” som Johnny og Miriam driver i München. Etter det får vi nok litt tid til ferie også. Kjenner det skal bli veldig spennende, og jeg digger at jeg egentlig ikke vet hvilke, og hvor mange land jeg skal til den neste uka. Egentlig vet jeg ikke så mye i det hele tatt. Glede.

 

 

I natt har vi sovet i Stavanger-området, hos broren til Thomas, slik at vi skulle slippe den lange kjæreturen tidlig, tidlig i dagtidlig til Sola flyplass. Stakkars Thomas sov nesten ikke i det hele tatt, fordi han hostet så. Men før all ikke-sovingen fikk vi tatt oss en tur på Dolly Dimples og en tur på Sola-Stranda. Kos!

Tv-serien “gøy på landet” handler om å få flere jenter til å flytte ut på bygda. De har fylt opp en buss med jenter, og reiser rundt i forskjellige landsbygder i Norge. Tirsdag var jentene hos oss, på Haua!

Det var et stykke ut i serien, så ikke så mange jenter var igjen. Men åtte jenter ble fordelt ut på to kjekke ungkarer her i fra Sokndal. Vi hadde møtt opp for å se på, og endte opp med å måtte stå å være folkemengde. Og det er jommen meg en hard jobb! For å filme de få sekundene med tv måtte vi stå enormt lenge (hvertfall over en time!) og klappe og juble latterlig mange ganger. Jeg er enda lei av klapping.

Jeg ble i tillegg spurt om noen spørsmål om stedet jeg bor osv.. Kanskje kommer noen av svarene mine på Tv i høst, når sesongen starter!

 

Folkemengde:
Klapping i forgrunnen, jentene i mellomgrunnen og bussen i bakgrunnen.

Så hadde vi en liten photoshoot, Ruben, Charlotte og meg

Det har vert en ære å gjennomføre denne, min største overraskelse hittill. Den overraskelsen var myntet på min mor. Som en gave til 50-årsdagen hennes fikk hun reise til Tallin i Estland på Spa-Hotell-ferie. Det hun ikke visste var at vi i tillegg hadde tenkt til å pusse opp en del hjemme mens hun var borte.

Så idet hun reiste ble det full fart her i huset. Hele uka har vi jobbet i timevis or å bli ferdige. Det var hovedsaklig Thomas som tok mesteparten av arbeidet (siden jeg var på jobb) Har også fått masse bra hjelp av blandt annet Tante Kari, Onkel Knut, Onkel Ivar, Bente, Eivind, Lillebror Anders og Jørg.  Vi har virkelig utrettet mye, men jeg vet helt sikkert at vi ikke hadde klart det uten den fantastisk snille kjæresten min, Thomas!

Hun var bare borte en uke, men vi pusset opp i stua og på kjøkkenet (egentlig ett kombinert rom). Det trengtes virkelig, og ble nokså bra. Først skal dere få se FØR-bildene!

 

 

 

 

 FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR   FØR  

 

På det store bildet under ser du kjøkkenet. Bildet er tatt etter en del “rydding”, men dere ser i hvert fall tegninga. Røde vegger og Masse rot!
Og her er stua. Også rød, med utallige lamper som ikke virker. Dessuten ingen gardiner.

 

 

 

UNDER   UNDER   UNDER   UNDER   UNDER   UNDER   UNDER   UNDER   UNDER   UNDER   UNDER

 

Maling

Det første vi gjorde, var å male. Det har mamma hintet om at hun har lyst til lenge, så vi var ikke så voldsomt nervøse for denne delen. De første dagene gikk malingen fort, men lei ble vi. Vi malte også pipa i en grå-brun farge som en slags kontrast-vegg. (som du ser over, var pipa hvit tidligere)

Sying

Siden jeg har et nyttårsforsett om å lære meg å sy, gjorde vi også en del av dette. Nye gardiner, overheng over kjøkkenet, løpere på bordene og puter i sofaen.

 

Flising

Vi hadde også et håp om å få flislagt kjøkkenet over kjøkkenbenken og komfyren, og det klarte vi! Heldigvis har jeg en driftig tante som kan legge fliser, og har jobbet på flisebutikk! Vi fikk dermed noen av flisene (som egentlig kostet 2000.- pr kvadratmeter) gratis, siden det var en rest. Vi fikk i tillegg også Eivind, faren til Thomas, til å komme å fuge nederst langs kjøkkenbenken: noe som aldri har vert gjort, og som virkelig trengtes.


Kosing

Innimellom alt arbeidet tok vi oss tid til litt kos også. Det ble både pizza, lasagne, kylling, kake og masse annet kosemat i løpet av uka. (helt til strømmen på kjøkkenet forsvant)Trengsel

Det ble til tider også ganske fullt av velgjørere i huset vårt. Men det er bare kos! Her har vi tante som fliser, Jørg som hjelper med oppvaskmaskinen, Thomas som kontrollerer og Ida som ser på.

 

 

 

 

ETTER   ETTER   ETTER   ETTER   ETTER   ETTER   ETTER   ETTER   ETTER   ETTER   ETTER   ETTER

 

Kjøkkenet

På kjøkkenet gjorde vi nok nesten mest av alt. Først malte vi det hvitt. Deretter la vi flisene. Den dekorative glass-mosaikk-stripen midt på flisene tar igjen gråfargen fra benken, og skaper litt mer spenning og liv i fliseleggingen. Vi fikk oss oppvaskmaskin helt gratis av snille, snille Sølvi-Oline og John-Kenneth som plutselig hadde en de ikke trengte. Det er helt herlig, i og med at vi aldri har hatt oppvaskmaskin før. Opphenget over kjøkkenskapene har vi sydd i samme stoffet som gardinene. Vi hang dem opp i noen kroker i taket. Dette har funksjonen med å gjemme bort rotet som står oppå skapene der. Andre ting vi har gjort på kjøkkenet er: Ny vannkoker, ny stekepanne, ny lampe (den gamle var grunnen til at strømmen gikk midt i uka, og var en skikkelig brannfelle). Vi får også en ny komfyr, men den må vi vente enda en uke med å hente (den vi har nå, har en plate som ikke virker)

 

For ikke å glemme: Denne pose-posen til å ha pastposer i har jeg også sydd. Håper den klarer å holde orden på alle handleposene som pleide å ligge utover sine bredder…

 

Spisestua

Spisestua var et virvar av ulike kjøkkenstoler, pc-bord og rot. Nå har vi fått nye kjøkkenstoler (selv om de var en god del dyrere enn vi hadde tenkt…) som tar igjen de hvite veggene, og det gråe fra kjøkkenet. Det orange i løperen vi sydde fremhever det varme skjæret fra kjøkkeninnredningen, og henter inn oransj-fargen fra gangen. Ny pære i lampen, og litt omrokkering i bildene på veggen skaper også liv. Vi snudde bordet, og fikk dermed mye mer gulvplass i stua.

 

Stua

Stua er det stedet man skal tilbringe mest tid. Et sted for kos og sosialt samvær, og et sted for å se på tv. Tv-tittingen blir enormt mye bedre nå som vi har gardiner som dekker for kveldssola. Gardinene er kremhvite med noen bølgende, mørke linjer på (selv om de ser veldig hvite ut på bildet). Bildene på veggen er også her flyttet rundt på for å skape mer spenning. Også i stua beholder vi litt av de varme fargene som mamma liker, både i bildene på veggen og i putene og løperen vi har sydd. Alle lampene er også her reparert, når det trengtes (de to på veggen hadde brudd i kabelen). Håper alt dette kan bidra til at den sosiale delen fungerer enda bedre også.


Her ser du litt bedre mønsteret på putene og duken. Den grå puta trekker også inn gråfargen fra kjøkkenet, og skaper et helhetlig preg.

Dette bildet hang vi opp nermest som en spøk. Det er en karrikaturtegning av meg og Thomas som ble tegnet i Ungarn i 2009. Thomas hadde ikke barbert seg den dagen…

I kroken har vi også satt opp en liten hjørnehylle som vi plasserte den store kaktusen på. Jesus har også god utsikt fra hjørnet.

 

Alt i Alt ble vi veldig fornøyde. Før dere får se reaksjonen til mamma, skal dere få noen sammenligningsbilder FØR og ETTER.

 

Kjøkkenet

Stua

Og til slutt:

 

 

 

 

REAKSJONEN   REAKSJONEN   REAKSJONEN   REAKSJONEN   REAKSJONEN   REAKSJONEN

 

Den dagen mamma skulle komme hjem fra ferien, var vi i bryllup. I Kristiansand. Hun skulle komme med flyet til Sola kl. 23 lørdag kveld. Vi bestemte oss for å gå tidlig fra bryllupet for å nå hjem før henne. Da vi kom hjem, ringte vi sjåførene til mamma. De var her om 5 minutter! Vi var kjempefornøyde med at vi rakk det! Så rigget vi oss til i stua, med lysene av, og med en gavesløyfe på hver dør. Litt senere kom mamma inn, skikkelig ovverasket, i sin nye hvite stue. Da så hun sånn ut:

 

Overrasket, imponert, glad, sjokkert og litt kritisk. Nå har hun begynt å plukke ned igjen noen ting vi hadde “gjemt bort” på loftet.

Veldig morro!

Jeg tror Chessie savner mamma litt. Hun har sluttet å sove i sengen min, og gått over til å sove i klesskapet til mamma (hun har et lite walk-in-closet). Ganske søtt, egentlig:)

 

Og da jeg kom å overrasket henne, begynte hun etterhvert å krype gryntende mot meg for å få kos.

Skjønne^^

Tittel: Reddet

 

Forfatter: John Bevere og Mark Andrew Olsen

 

Innhold: Romanen omhandler livet, døden, rettferdighet og mange andre store, viktige tema. Det i en utrolig spennende og i begynnelsen litt forvirrende historie. En far ligger fanget i en ubåt langt under havet. En sønn står rådløs på kaien. Mot slutten får vi også vite hva hele historien Egentlig handler om…

 

Min Mening: Først og fremst ble denne boka en tankevekker for meg. Et slags varsel om at vi ikke nødvendigvis er trygge fordi vi kaller oss kristne. For å få evig liv må man virkelig leve med Jesus, ikke bare tro at han finnes. Omvendelse er et nøkkelord. Jo, det kan høres litt konservativt ut, men det er bibelen. Bare les Matt.25.31-46. (Men husk å lese i sammenheng, for dette er ikke det eneste verset om tema, og sier ikke alt) Samtidig digger jeg at historien også er så spennende; man sitter å lurer på hvordan alt kan henge sammen gjennom hele boka…

 

Jeg vil gi boka karakteren 6. Veldig spennende og tankevekkende. Anbefaler boka til alle som er kristne, og ellers som liker å lese.

 

Noen andre som har lest boka, eller kunne tenke seg det?

I går var det sol, men i dag er vi tilbake til den mer vanlinge vekslingen mellom opphold og regn. Jeg koser meg med en kopp te før jobb. Er litt sliten, kjenner jeg. Men ikke så helt altfor mye.

Jeg har en god nyhet! I dag er dagen der jeg får ny symaskin (igjen). Nå har jeg kjøpt to maskiner som ikke har virket, og den siste klaget jeg på. Og omsider får jeg nå en ny en. Får virkelig håpe at den funker! Så hvis alt går som smurt, får jeg kanskje begynt å sy min neste kjole i neste uke. (klikk her for å se planen for kjolen) I mellomtiden har jeg noe pute-prosjekter og diverse som trenger litt oppmerksomhet…

Lurer litt på om jeg sulter marsvinene våre. Det pleier liksom å være mamma som mater dem hele tida. Men jeg føler de aldri blir fornøyde med det de får! De blir nok sjeleglade når mamma er tilbake og kan gi dem den næringen de vil ha… Men det skal sies at de har fått både brød, gulerøtter, løvetann og annet diverse som har dukket opp.De blir bare aldri fornøyde.

Thomas har vert her ganske mye i det siste (siden jeg ikke har hatt tid til å komme til ham), og jeg tror lillebroren min har ødelagt ham. Det virker rett og slett som om han har blitt aldri så lite avhengig av X-box-spill. 0_0′

“Ingrid! Me må ha åkke X-box når me flytte ud!”

-.-

Håper han glemmer det snart.

 

Gir dere et bilde av Nydelige Yvonne i hagesenteret til å se på hvis dere ikke har et så travelt liv som meg akkurat nå…:)

Jeg er jammen heldig som har flotte venner, OG et flott hagesenter å henge i. (det er jo på en måte hagen min)

Ha en fin onsdag!

 

Her i huset er det litt kaos, men i mellomtiden koser vi oss med dette:

En koselig kveld med Lillebror og Kjæresten 🙂

Jeg har fått gjort litt av hvert i det siste. Har ikke prioritert å legge inn bilder, så her kommer en liten oppsamling.

 

I forrige uke var jeg i bursdag hos denne skjønne jenta. Veldig kos med gode folk, eple-muffins og trampoline.

 

En annen dag fylte denne jenta året. En koselig kveld ble tilbrakt i Egersund med pizza, masse singstar og kjekke folk (selv om jeg ikke kjente så mange fra før.)

 

Forrige uke hadde vi også avsluttning på Jesusgruppa. Vi grillet og koste oss inne i grottene på Sandbekk. Ble også litt filming og masse latter og kos 🙂

 

Vi hadde et stort surprise-party for vår kjære ungdomspastor! Det krevde mye planlegging, men ble ekstremt vellykket og gøy! Tror alle koste seg:)

 

Fredag var det Natt-team i hallen. Vi hadde møte, øvinger, team-building-aktiviteter og diverse til morgens. Kjempekos! Selvsagt hadde vi også med ballongleken som en standard team-building-lek.

Digger at livet er travelt og bra! Skulle egentlig bare ønske jeg hadde mye mere tid, og at jeg ikke trengte mer enn et par timers søvn i døgnet. DET hadde vert noe, det…

Det er helt nydelig ute i rosehagen nå for tiden. Jeg gleder meg skikkelig til jeg skal få meg en hage. Den skal være en fryd for øyet, proppet full av duftende Austin-roser og digre bærbusker… Litt sånn secret-garden stil, og helst så stor at man kan gå seg littegranne vill i den 🙂

Holder på med et større blogginnlegg som kommer ut om ca en uke. I mellomtiden er det en fare for at det (fortsatt) kommer til å være litt stille her på bloggen.

De siste dagene har jeg vert på handletur, i bursdag, og mer hjemme enn jeg har vert de siste to månedene (hvis vi ikke teller med soving, selvsagt). Grunnen til at jeg er hjemme hele tiden, er at mamma nettopp har reist på ferie. Hun reiste på spahotell i Tallin på lørdag, så nå er det jeg som har ansvaret for butikken, hagesenteret og huset. Inkludert ca 10 marsvin, en hund og ca 30 fisker…

Jeg har det rett og slett nokså travelt for tida. I går fikk jeg i det minste skvist inn en forening innimellom alt, og da sydde jeg noe jeg aldri har sydd før. Men bilder kommer senere. Nå skal jeg ned på jobb igjen! 🙂