Verden vi lever i er så annerledes om natten. Mystisk, litt skummel, og veldig vakker! 

Her er noen bilder Agata, Stine og jeg tok en natt nå nettopp:D 

Kjøpte den kjolen for 120kr på salg for et par dager siden! Gjorde noen gode kjøp den dagen:) 500kr gikk til en kjole og 6 topper! 

Hva synes du om bildene, og kjolen?

P.U.S.H.  Står for “Pray Untill Something Happens.” Og jeg vil bare oppfordre deg til å gjøre det! Bønn virker! Trust me:D 

Oppfordring nr, 2! Hør denne sangen:

 

 

 

I dag må jeg pakke! I morgen skal jeg i bryllup til mine kjære venner Sølvi-Oline og John-Kenneth (Ønsk dem lykke til!)

Etterpåimorgen skal jeg på preteam etpar dager før det bærer til Nederland! Gleder meg:D

*Åpne Photoshop

*File-Open velg et bilde

her er mitt utgangspunkt:

Filter-Liquify

Når du klikker på dette åpnes bildet i et nytt vindu hvor du har andre verktøyer

Velg Pucker tool, vist på bildet under, for å gjøre ting mindre.

Du må kanskje forandre størrelsen på brushen, det kommer an på bildet ditt.

For å gjøre deg tynnere, klikker du på de områdene hvor det er litt for mye. Da vil de bli redusert. Prøv deg frem, så skjønner du hva jeg mener:)

Her er resultatet mitt:

Ser du forskjellen?

Nå har du Litt mer peiling på hvorfor modellene alltid er så perfekte på bildene…

 

Jeg lærte dette her: http://psguider.net/bli-tynn-i-photoshop/

Der finner du også mange andre smarte tips om hva du kan gjøre i PS!

Agata har gjort meg den ære å være modellen min igjen:) Kommer et innlegg til snart! 

og her er det noen bilder av meg som Agata har tatt:)

Er veldig spent på hva du synes om bildene?

Gi meg litt konstruktiv kritikk, slik at jeg vet hva jeg kan forbedre:)

Hvilket bilde likte du best, og hvorfor?

Nå savner jeg det fine været! Det har vert herlig de to siste dagene, selv om det nesten ble for varmt å sitte ute mer enn 15 minutter om gangen. Nå regner det. Masse! Det må også sies at Mjøsa var Svært kald! Hadde litt problemer med å komme ut i vannet med det første;)


Meg og Stine på badetur i mjøsa:)

Nå i ferien har jeg vert på Norges høyeste fjell, og badet i Norges største innsjø:D

Pappaen min er kjempeflink til å danse! Han danser swing, og det har han gjordt de siste 20 årene. 30 år før det gikk han på ski;)

Her er et par bilder av pappa og Solvår som danser i hagen:)

Søte?:D

Noen av leserne mine som liker å danse?

Vi tar det ekle først:

I går måtte jeg nyse. Så jeg åpnet munnen, og gjorde meg klar til DET nyset! Akkurat i det øyeblikket bestemte en liten flue seg for å fly inn i gapet mitt. Jeg begynte å hoste og harke som en gal, men fikk ikke ut utysket som jeg omtrent hadde svolgt. Litt senere skjedde det ekleste av alt: Flua kom ut igjennom nesa mi:S

Disgusting!

Så skynder vi oss over på det frustrerende, som heldigvis er mye koseligere!

Jeg våknet klokka 05.20 i dag. Så måtte jeg på do, og derfor tenkte jeg at jeg like godt kunne stå opp… Så jeg gikk en tur ut for å se om jeg fant reven (som vi så her en dag) slik at jeg kunne ta bilde av den! Og jeg gikk i vei. Det frustrerende er at reven dukket opp ca 2km. i fra der den var sist, og jeg var ikke klar med kamera! den fløy avsted, og det var det:S Kanskje jeg kan prøve igjen i morgen…

Bilde fra weheartit.com (egentlig fra adressen på bildet)

Siden jeg var i så god gang med å skrive innlegg om foto nå, så vil jeg anbefale noe mer, Spesielt hvis du har et speilreflekskamera(evt.kompaktkamera), eller bare er interessert i foto. 

Gå innom www.foto.no, og registrer deg der! Der kan du legge ut 2 bilder i uken (flere hvis du betaler medlemskap), få kommentarer og tips i fra mer erfarne fotografer, og lese masse om fotoutrykk, osv. Det er i tilegg en ypperlig kilde til inspirasjon hvis du vil ta bilder!

Hvis du vil se bildene jeg har lagt ut, ta en tur innom >her<


Fløyelsringvinge

I denne delen av kurset blir det noen konkrete tips for å ta skarpe bilder med speilreflekskamera ditt. Har skrevet noen før i innlegget om blomsterfotografering, men jeg tar det om igjen!

Må vel kanskje henvise til at jeg har lært mye av dette fra boka “Boken om digital fotografering : lær deg triksene som lar deg ta bilder som proffene!” Den er skrevet av Scott Kelby. Virkelig til å anbefale!

Tenkte først at det blir litt teit å skrive om akkurat det jeg har lest. Men det er jo det jeg gjør på dette kurset; Lærer noe, og forteller det videre:)


 

For å forstå hvorfor vi må gjøre disse tingene, så må vi vite hvorfor bildene blir uskarpe. Bildet blir mindre skarpt jo mer bevegelse det er i motivet, og i kamera. Det vi kan gjøre noe med (stor sett) er bevegelsen i kamera. For å få minst mulig vibrasjoner, og bevegelser er det flere enkle ting vi kan gjøre.

Her kommer noen eksperttips:

*Bruk alltid stativ! Dette er det viktigste for å få et skarpt bilde. Et stativ som koster litt mer er oftest mye bedre enn det første og billigste du finner, så det kan være lurt å investere litt, men bare et ettbeinsstativ gir deg en viss støtte, og gjør det lettere å holde kamera stødig. Det er iallefall mye lettere å ta med seg. Dette punktet er spesielt viktig hvis du må ha litt lang lukkertid, fordi da blir bevegelsene mer tydelige på bildet.(les om lukkertid her). Det går også an å finne en provisorisk løsning hvis du ikke har stativ/ikke kan ta det med deg. Bruk et gjerde, et bord eller hva som helst stødig til å lene kamera inntill.

*Bruk så kort lukkertid som mulig. Dette gjør at kamera ikke får like mye tid til å bevege seg på, og bildet blir klarere. Noen ganger er det ikke så bra lys, og da må man ty til lengre lukkertid. (husk forrige punkt da)

*Bruk speillåsen på kamera. Hvis kamera ditt kan låse speilet, i alle fall. Dette er en funksjon som brukes når speilet skal rengjøres. Når du har låst speilet må du trykke to ganger på avløserknappen for å ta bildet. En gang for å heve speilet, og en gang for å ta bildet. Det er litt stress, men det hjelper! Når speilet heves samtidig som at bildet tas skapes vibrasjoner(=bevegelse=uskarphet) Derfor er det en fordel at speilet blir hevet før, slik at vibrasjonene har ebbet ut når du tar bildet. 

*bruk fjernutløser. Dette er en forholdsvis billig sak som bare koster et par hundrelapper. Den gjør at du kan trykke på en trådløs fjernkontroll når du skal ta bilde. Du gjettet rett! Det hindrer vibrasjoner! Fingeren din skaper vibrasjoner når den trykker på avløserknappen. Hvis du ikke vil ta deg råd til dette anbefaler jeg heller neste punkt:

*bruk tidsutløser. Dette er en funksjon som ligger i kamera. Du kan bestemme at bildet skal tas noen sekunder etter at du har trykket på avløserknappen. Da rekker vibrasjonene  å forsvinne før bildet blir tatt. 

*Bruk lavest mulig ISO. Så blir det ikke så mye støy i bildene dine.

*Vær oppmerksom på den skarpeste blenderåpningen! Den er vanligvis to hakk under maksimal blenderåpning (les mer her)


Noen spørsmål?

Er dette nyttig?