Etter bryllupet kjøpte jeg og Thomas oss sykler. De har blitt brukt en del, men kanskje ikke fullt så mye som jeg hadde håpet. Tiden strekker liksom ikke heeelt til. Men innimellom så tar vi oss en times tur og sykler sammen. Og det er utrolig kjekt! Selv om Thomas er litt kjappere enn meg, å må vente. Så Thomas: Skal vi ikke snart ut å sykle igjen?

 

Kaste etter pusten, verke i beina, sliten i armene og skuldrene. Vind i håret. Melkesyre. Sol som varmer forsiktig i den kjølige lufta. Og full, herlig fart nedover bakkene. Nei, sykling er ikke så fælt ille 🙂

I går tok jeg meg til og med en liten sykkeltur alene, siden mannen var i et møte hele ettermiddagen. Jeg hadde nemlig et oppdrag i forbindelse med skolen; Ta opp lyd fra bl.a. en foss.Vi lager animasjonsfilm, ser du. Lyden fikk jeg fanget, og nå skal de neste dagene brukes til redigering før filmen er klar til “premiere” på fredag. Kanskje-kanskje så havner den på bloggen også…? Men det får vi se på etterhvert…

Hva driver du med om dagene? 🙂

 

 

Imens jeg venter på pakken med materialer til mitt neste store prosjekt fikk jeg jammenmeg i gang en hobbykveld med Bente. Her er prosjekt nummer èn denne kvelden; en ny posepølse! Siden det stod “sommer” på den gamle, og siden den var litt liten, var det på tide med en ny en 🙂

Se hvordan du gjør det HER.

I dag er det søndag igjen. En herlig, men litt vedmodig dag fordi den ærklærer slutten på helga. Men en kopp te hjelper på. Spesielt når det er peppermyntete som er hundre prosent kortreist – fra urna på terrassen. DA kan man nyte en god start på søndagskvelden sammen med mannen sin, da! Enda en bonus med denne te-stunden er at jeg får testet ut den nye tekoppen vi kjøpte i går. Vi var på shopping med gavekort i går, jeg og Thomas. Og endte opp med en tekopp, noen dyre, fine oljer og noen overprisede servietter. Men det er lov siden det var gavekort.

I kveld har jeg faktisk invitert noen jenter på teaparty! Så da får kanskje peppermynteplanten kjørt seg enda litt til 🙂 Men først skal vi på bandøvelse og på et møte i Egersund. Håper halsen kanskje bedrer seg et par hakk før den øvelsen. For sangstemmen er ikke på topp denne morgenen.

God søndag! 🙂

#te #teatime #timefortea #søndag #helg

Når man blir kristen, så starter man på en prosess. En helliggjørelse-prosess der Gud vil forandre deg slik han har planlagt, for at du skal passe inn i paradiset. En av egenskapene Han vil at du skal ha, er raushet eller giverglede. For hvordan hadde himmelen blitt dersom alle var egoistiske? Men tenk deg hvor fantastisk det blir når alle er rause, og leter etter anledninger til å gjøre godt mot hverandre.

Og jeg har selv merket at Gud tar meg i fra nivå til nivå. Jeg er enda langt i fra målet, og noen ganger har jeg tilbakefall. Men Gud bringer meg fremover etter sin plan. Og det bare slo meg her en dag hvor viktig det er å forstå at livet er en prosess. Ingen er perfekte med en gang, men det kommer etterhvert. Så derfor tentke jeg å skrive om raushet som ett eksempel. Men det kan egentlig gjelde alle områder i livet. Som prioriteringer. Avhengigheter. Tilgivelse. Usunne tankemønstre.

1

Du er redd for at du ikke skal få det beste. Hvis noen andre trekker det lengste strået, eller blir valgt først, kjenner du misunnelsen syre stige opp i magen. Men Gud ber deg legge bort sjalusien. Godta at andre få nyte ting som du ikke får.

 

2

Du prøver å få tak i din del av kaka. Det skal være rettferdig. I alle fall stortsett. Men de fattige er det så mange av, så HELT rettferdig kan det nok ikke bli heller… Gud ber deg utvide horisonten, og se at det ikke bare er dine behov som er viktige.

 

3

Du prøver å gi litt av din overflod, for du vet at Gud har velsignet deg slik at du kan velsigne andre. Så du gir kanskje litt av småpengene i kollekten, eller du lar kanskje de små barna gå før deg i den lange køen på matbutikken. Men Gud kaller deg til å gi så det svir. Han vil at du skal gi mer enn det som er beleilig og behagelig, og at du skal stole på at han vil forsørge deg uansett.

 

4

Du lar Guds barn få store summer, og du lar Gud få tillit til at Han har kontrollen. Du kjenner at Hans kraft holder deg oppe, selv da du gir over evne. Men det er fremdeles noe som mangler. Gud ber deg gi alt. Simpelthen alt som er igjen. Tør du å stole på at Han fremdeles bærer deg?

Ef.2.10.

Så vit at du er i Hans hender. Vit at du er i en prosess hvor du blir forberedt for et liv med evig glede, evig liv og ingen sorger. Vit at “han som begynte sin gode gjerning i dere, skal fullføre den ? helt til Jesu Kristi dag.” Fil.1.6. Gud gir deg ikke opp selv om du feiler innimellom. Han kommer til å fortsette å forandre deg til det bedre, og selv om det kan virke smertefullt i perioder, så vil endringen gjøre deg mye mer lykkelig enn du kunne tro.

Her er et knippe bilder av oss i bryllupet. Jeg har ventet helt til nå fordi bildene helst først skulle ses på takkekortene. Men nå er de fleste levert, for lenge siden, og vi drister oss til å publisere noen av de herlige bildene våre.

 

 

Jeg klarte selvsagt å pådra meg en heftig forkjølelse dette høsthalvåret også. Så nå har jeg gjennomgått et par dager med kraftig hodeverk og uregelmessig nysing. I dag er jeg imidlertid fit for fight igjen, og drister meg til å gå på skolen for å lære meg en hel del om å lage animasjonsfilm. Kveldens planer er avlyst, for jeg ser at jeg enda er litt redusert og trenger nok litt mer tid for å bli skikkelig frisk.

Har du forresten lest i VG om hvordan Heaven Is For Real ble en skikkelig kinosuksess som stablet seg opp på tredjeplass i Norge på tross av at den ikke var satt opp på like mange kinoer som de andre topp-kinoene? Her i Sokndal var det i hvertfall kinorekord, og man satte opp ekstrastoler i mangfold til alle som kom. Tenk at en film om himmelen, som skal være basert på en sann historie, er så attraktiv! Jeg mener det sier noe om en lengsel Gud har lagt ned i oss alle. Selv om de fleste kanskje ikke tror på innholdet i filmen, er det tydelig at livet etter døden er interessant.

Så hvis du spør meg, se filmen, og innbil deg at det er sant.Og kanskje er ikke det så vanskelig som man skulle tro. Eller les boka (Himmelen er på Or’ntli) – har hørt at den er bedre. Og kanskje du kan tenke litt over prioriteringene i ditt eget liv, sett i et perspektiv av evigheten 🙂

Jeg er litt dårlig å ta bilder om dagene, så jeg slenger inn et som kan minne oss på at det er høst…

 

I perioder har jeg følt det som om jeg er altfor dårlig når det gjelder å prioritere tid med Gud. Skulle ha bedd mer, skulle ha lest mer i bibelen. Skulle ha brukt mer tid på lovsang. I perioder forsvinner bibelen helt ut av hverdagen, og da koster det litt å plukke den opp igjen. Men det er et par ting som etter hvert har gått opp for meg.

(1) Vi kan aldri være gode nok. Vi er aldri flinke nok til å be, aldri utlært i bibelen. Og vi bør faktisk ikke deppe over det. Din Far har ikke ment at du skal streve og streve for å bli bra nok. Han sier tvert imot at vår kraften fullbyrdes i svakhet (2kor.12.9)  Fordi vi er svake og uperfekte, blir Hans kraft og nåde nødvendig, og slik kan andre se Hans nåde. Så vit at du er på vei. Vit at Gud arbeider med deg på alle måter, og at du ikke er et fullstendig verk før Han er ferdig med deg.  (Ef.2.10.) Ikke stress over det du ikke får til, men fokuser på å bli bedre, og på å vandre i de planene han har lagt klare for deg.

(2) Gode vaner trumfer gode dager. Det er flott å være på et møte, og kjenne Guds nærvær sterkere enn livet selv. Det er flott å oppleve et mirakel. Men vet du hva? Det er enda viktigere med hverdagen. De små vanene er viktigere enn de store arrangementene. Er du nærmest Gud på festivalene eller i dagliglivet? For livet er proppfullt av hverdager. Vi kan ikke alltid jakte på festivalene, selv om de er et godt tilskudd i et liv med gode vaner. Så mitt råd er å fokusere på de små vanene.

Last ned appen “Elevation” og hør en (gratis) podcast på skolebussen i stedet for VG-lista top20. Få dagens bibelvers tilsendt daglig på mail eller mobil. Skift bakgrunnen på Pc’en din til et bibelvers du vil lære deg utenat. Sett av tid hver dag til Gud. Omgi deg med Guds Ord på alle kanter. Og så vil du merke at de små (kjedelige) vanene vil forandre deg mye mer enn festivalen klarte. Bare se hva Gud sier til Jakob:

“Disse ordene [GUDS ORD] som jeg pålegger deg i dag, skal du bevare i ditt hjerte.  Du skal gjenta dem for dine barn og snakke om dem når du sitter i ditt hus og når du går på veien, når du legger deg og når du står opp.  Du skal binde dem om hånden som et tegn og ha dem på pannen som et merke.  Du skal skrive dem på dørstolpene i huset ditt og på portene dine.” (5.mos.6.6.)

Vi trenger å minne oss selv på Guds Ord for at det skal få virke i livene våre.


(3) Å tilbringe tid med Gud er ikke ment til å være et ork, men det krever disiplin. På samme måten som et ekteskap krever mer viljestyrke enn en forelskelse, krever en hverdag med Gud mye mer enn et “møte med Gud.” Men på samme måten gir også ekteskapet mye mer. Fruktene som vokser ut av ekteskapet er mye sterkere enn det som vokser frem av en hurtig forelskelse. Der vokser det kanskje ikke frem noen ting som helst, men følelsene visner etter en kort stund. På sammen måten er det gode, sterke frukter som vokser frem når vi har en hverdag sammen med Gud, slik vi er skapt til. Men det kan kreve litt arbeid i fra din side også.


I Joh.15. står det masse om å holde seg nær til Gud. Og midt inni dette avsnittet om å holde seg nær Ham, finner vi vers åtte som handler om å bære mye frukt. Vi er skapt for å bære frukt!

“Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, ydmykhet og selvbeherskelse. (Gal.5.22-23) Åh, hvor deilig det er når man har kjærlighet for andre, og glede over alt som foregår rundt oss. Det er fantastisk å føle fred, selv når ting ikke er under kontroll. Og alle disse fruktene får vi smake på dersom vi tilbringer tid med vår Skaper og Herre.

Jeg vil anbefale deg å gi det en sjans 🙂

 

Nå er vi godt i gang med høsten, og jeg har tenkt en del på hva jeg vil oppnå med det neste halvåret. Det er jo normalt å sette seg mål ved nyttår, men jeg tror at det nå er tid for å fornye målene fra nyttår, og kanskje lage seg noen nye som sikter på et halvår. Hvis man ikke setter seg mål, kan man leve et helt halvår uten å ha oppnådd noe som helst spesielt! Uansett, her er noen av mine mål for denne høsten:

* Hekle 300 engler, og selge dem for 10 000kr til inntekt for gatebarn i Kenya. Les mer om prosjektet HER.

* Ha et juletre med utelukkende hjemmelaget pynt (lys er lov).

* Starte opp med husmøter, og holde dem ved like. Målet med dette er at flere av vennene mine skal få muligheten til å bli inspirert i kristenlivet sitt.

* Komme i mål med julegavene i god tid, og å være fornøyd med alle gavene (ikke bare kjøpe noe såpesett eller skjerf fordi jeg ikke har tid til å tenke ut noe).

#bussbilde

Og ellers så er vel målet å gjøre mest mulig, nyte mest mulig og elske mest mulig.

Hva er dine mål? 🙂

 

 

 

 

Nå er det en stund siden jeg har sydd noe videre. Det er nok litt fordi jeg har det travelt om dagene, men også fordi jeg har manglet litt inspirasjon. Men nå har jeg et prosjekt som jeg har lyst til å prøve meg på. Inspirasjonen fant jeg på bloggen SyDetSelv, som har masse kjekke bilder, fremgangsmåter og allskens inspirasjon til syprosjekter.

Det gikk faktisk så langt at jeg har bestilt stoff og utstyr til prosjektet mitt. Nå er jeg superspent på om jeg klarer å få til dette her, eller om jeg har kastet 400kroner i vasken…

BildeKilde

Hva er dine hobbyplaner for tida? 🙂

 

 

Jul er innen rekkevidde, og tankene mine har så vidt begynt å leke med tanken på julemusikk, julekaker og julepynt.

I fjord hadde jeg et juleprosjekt som handlet om å selge englene jeg hadde heklet til inntekt for barn i slummen i Brasil. Det endte med at jeg tjente inn litt over 3000kr som ble sendt til barna. Jeg har lenge vurdert om jeg årker det samme i år, og nå er planene klare, med små endringer;

Les mer om fjordårets Reddend Engler HER.

Mitt mål er å tjene 10 000kr på englene mine før jul i år. Jeg tenkte at hvis jeg først skal gidde å gjøre noe, så får jeg gjøre det skikkelig, slik at det kan gjøre en forskjell. Målet skal jeg oppnå med å hekle 300 engler, og da må jeg hekle to hver dag. Nå er jeg omtrent ferdig med de første 100. Altså en tredjedel av målet mitt. Når jeg har hundre, skal jeg feste trådene, og pakke i poser og begynne å selge, tror jeg.

I år går pengene til gatebarn i Kenya gjennom Beths Home, et arbeid jeg kjenner til, og stoler på. Det er alltid veldig viktig for meg at jeg kan stole på at pengene blir brukt slik de skal, slik at de kan nå så langt som mulig. Hvis noen vil være med å hekle Reddende Engler, bare send en mail til [email protected], så kan du få oppskriften.