Høsten er her for fullt, og vi er syke hele gjengen. Tror vi har fått skikkelig influensa, for det er sjelden jeg er så dårlig så lenge (er vel på 5.dagen nå).

 

Miriam har heldigvis begynt å bli bedre, men jeg har enda en antydning til feber (jeg som aldri har feber!), og en grusom hoste innimellom… 

 

I dette innlegget har jeg samlet litt høstbilder. Det har blitt noen turer i høst, selv om det virkelig ikke er så mange som jeg hadde håpt og egentlig har lyst til. Kjekt at Caroline er så flink til å få meg med ut i skog og mark 🙂 

Og nå som jeg sitter inne for ørtende dag og er syk og slapp, er det i hvert fall en liten trøst å se på fargerike høstbilder  og minnes hvordan det føles å være frisk 😛

Her kommer anmeldelsene fra bøker lest i September. Det ble 7 bøker (4 lydbøker).

  1. Ut av det blå – Kristin Valla. En treeig bok som ikke gav meg noe spesielt… Karakter: 2. 
  2. Tornerosemorderen – Mary Higgins Clark. Uskyldig dømt for drapet på sin ektemann, og det første Casey Carter gjør når hun kommer ut av fengsel er å prøve å renvaske navnet sitt. En grei bok, men ikke en jeg kommer til å huske lenge. Karakter: 4. 
  3. Spis deg fri med Bright Line Eating – Susan Peirce Thompson. Et interessant konsept som går på å ha klare linjer (jeg er veldig for!), og å kutte hvetemel og sukker HELT (der falt jeg av). Men dersom jeg var desperat nok i forhold til vekten min, hadde jeg kanskje gitt det noen måneders forsøk… Det som er fint med boka, er at den forklarer grundig både hvorfor og hvordan denne dietten er “så fantastisk.” Karakter: 4. 
  4. Ronja Røverdatter – Astrid Lindgren. Mye barndomsminner her! Husker denne boka som skummel og spennende. I voksen alder er den litt merkelig, men artig også. Skiller seg fra dagens barnebøker. Karakter: 5 (men litt nostalgi i den karakteren)
  5. Dette er ikke oss – Neda Alaei. Sanna har mistet moren sin, og bor sammen med en deprimert far. Fra første side var jeg fenget og boka ble bare bedre. Jeg ble dradd inn, og det er faktisk en av de ytterst få bøkene jeg har begynt å gråte av (måtte ta en graviditetstest etterpå – men det var kun boka!! :P) Karakter: 6!
  6. Skellig – David Almond. Michael har en syk lillesøster, og har nettopp flyttet. Mens moren og søsteren er på sykehuset oppdager han en gammel uteligger i det falleferdige skuret deres. Men den gamle mannen som kaller seg Skellig, virker ikke menneskelig. Leste denne siden det var et utdrag fra den i engelskboka jeg underviser fra. Nokså vanskelig engelsk å lese – spesielt for ungdom. Og en rar historie! Men ok; nokså spennende og fin. Karakter: 4. 
  7. Elsk Meg – Sophie Elise Isachsen. En bok om dating og identitet fra bloggeren Sophie Elise’s eget liv. Ærlig, annerledes. Litt spesiell. Karakter: 3                                                                                                                                                                                             Dette er ikke oss
    Så konklusjonen fra denne måneden er vel: Les Neda Alaei’s bok. Jeg gleder meg allerede til den andre boka hun har skrevet.

Jeg har fått litt dilla på disse veskene! Nå syr jeg meg litt opp til julemesse. Og denne skal være med meg der. Den er sydd i bomull og kork etter mønsteret “gerbera wristlet” fra blue calla. Et supert mønster som jeg har planer om å sy enda flere av 🙂

Bloggen når virkelig ikke opp på prioriteringslista for tiden 😛 Men dette bildet her var bare for koselig til ikke å deles 🙂 Miriam og vennene ute på eventyr. 

Nå som det begynner å bli skikkelig høst, er det viktig å bruke anledninger med dagslys og oppholdsvær til å finne på noe ute. 

Det har vi vært ekstremt dårlig på i det siste. (dette er gamle bilder). Så du kan regne dette innlegget som en oppfordring til meg selv, og til deg om å komme deg ut lite granne. Det trenger ikke være langt, og det trenger ikke være lenge. En liten tur i hagen kan være et eventyr for seg selv. Så det er dagens oppfordring 🙂