Kurs i Kreativ Fotografering – 1

Categories L Foto, Design og Redigerings-tips

Når det kommer til fotografering, er det lett å miste inspirasjonen noen ganger. Da kan en konkret oppgave være med å vekke til live de kreative evnene igjen. 

Oppgave en er som følger:

Let etter teksturer! 

En tekstur er det samme som en overflate. Ta bilder som viser en enkel overflate med et spennende mønster. Den kan være ruglete, rotete, glatt, eller full av blomster. Slike bilder kan være fine som bakgrunner, kjekke til å legge tekst oppå, og er også en stor inspirasjon til å se tingene rundt deg på en litt ny måte.

 

Her har jeg samlet flere bilder av trær – for å vise dere hvor mange muligheter vi har. Det finnes utrolig mange spennende overflater og mønstre bare i trær! Tenk hva du kan få til dersom du tar bilder av ulike typer gress, folkemengder, grus, knapper, eller mose… 

Å fotografere overflater er gjerne litt nedprioritert, siden bildene lett kan virke kjedelige, og flate. Men det at motivet er flatt, kan også virke til vår fordel. Man blir mer bevisst linjer og former i planet – og endre komposisjonen deretter. Man må også lete etter de mer sammensatte og spennende flatene. 

 

Mange av disse bildene kan også bli veldig stilige i svart/hvitt. Prøv deg frem, og ha det gøy!

Hva synes dere om dette innlegget? Var det nyttig? Jeg tenker kanskje å skrive et lignende et hver søndag. Så får dere litt inspirasjon til en kreativ foto-uke!

3 kommentarer

3 thoughts on “Kurs i Kreativ Fotografering – 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *