Fjelltur og bilproblemer

Categories E Natur og Turer

Har nå vert i fjellet, på hytta til pappa i et par dager. Første dagen skulle vi gå en topptur, så vi pakket med mat og snacks i sekken og fjellsko på beina. Da vi nærmet oss det stedet vi skulle begynne å gå fra ble veien nokså ugjevn. Plutselig kom et skikkelig smell; en stein hadde dunket oppunder bilen. Vi senket farten litt, men etter hundre meter begynte det å pipe. Sammen med oljelampen lyste et stort rødt stopp-lys på dashbordet. Vi hadde ikke noe annet valg enn å stoppe, langt oppi fjellet.

 

Da så vi et gyllent spor etter bilen; hele oljen hadde rent ut.Vi ble stående der en stund mens vi ventet på hjelp. Naboen til pappa (som har hytte rett ved siden av vår) kom for å hente oss. Vi fikk så til slutt tauet bilen tilbake.

 

Det ble ikke noen topp-turer mens vi var på fjellet, men vi gikk en liten tur ned til et vann som heter Holetjern, Anders, Pappa, Solvår og jeg. Skikkelig koselig sti som går gjennom tett granskog og myr. Jeg liker så godt skogen!

Murull er en viktig del av myra ned mot Holetjern

Det er også Multen. Slik ser altså blomsten på multen ut før det kommer bær. Det hadde faktisk kommet noen kart enkelte steder også, men jeg så ingen modne multer.

Og her er utsikten mot Holetjern. Nydelig!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *