Nå kjenner jeg at jeg har hodet litt over vannet igjen. En helg ligger foran meg, nesten innen rekkevidde nå. Jeg vet at den trengs for å lade opp til to travle uker til. To uker med 12-timersdager i praksis og deretter skriving av Lesson Study. To uker som heldigvis snart er over (sånn ser jeg på det, haha) I mellomtiden skal jeg fokusere på denne helga som snart starter. Jeg skal få tid med kjæresten (Endelig! For det har det vært dårlig med i det siste). Jeg skal treffe mine gode misjonærvenner Miam og Johnny som er hjemme fra Tyskland en snartur. Jeg skal skrive en god del på Lesson Study. Lese. Jobbe. Venner. Connect. Håper at jeg kanskje også får tid til å sy litt.

Så, det var en slags oppdatering. Det blir nok mindre bloggetid de neste to ukene, noe jeg synes er litt trist, for jeg har fått en del nye lesere i det siste og har blogget ganske jevnt. Men jeg kommer sterkere tilbake når jeg får hodet helt over vannet (noe som mest sannsynlig vil skje midt i November) I mellomtiden drømmer jeg om bryllup, London og andre, hemmelige ting 🙂

 

I trappa vår har vi en stemor.

En liten, sta etterlevning fra våren

som har blomstret gang på gang,

mot alle odds på et usansynlig sted

og ikke helt vil godta at det er høst.

Han er som jeg.

Siden jeg ikke egentlig har tid til å blogge, så vil jeg komme med noe så gøy som en te-anbefaling.

 Jeg er som kjent te-elsker, og litt hekta på å kjøpe nye typer (har et skap fullt).Her er mitt nyeste tilskudd til te-samllingen; Yogi Tea; Sweet Chii. I tillegg til å være veldig annerledes, god og sunn, så er det også den eneste (!) teen jeg drikker uten sukker eller suketter! Du finner den på enkelte Life-butikker og jeg har også oppdaget dem på Coop Mega (så kanskje du bare må lete overalt hvor de har te). MMmmmM

BildeKilde

Nå skal jeg kose meg i ett lite minutt til med teen, så bærer det på skolen 🙂

 

I helga koste jeg meg massemasse! Misjonskonsert, Brudeshow og alt mulig. Problemet var kanskje hovedsaklig at jeg ikke fikk et eneste sekund til å tenke på skolearbeid. Nå er jeg litt redd for at de andre i Lesson-Study-gruppa vil drepe meg. I’m watching my back, and I won’t go without a fight! I tillegg ble jeg plutselig oppringt for å ta noen vikar-timer den dagen (i dag=mandag=fridagen min) jeg hadde tenkt til å ta igjen skolearbeidet og (nesten enda viktigere) rydde huset før Cellegruppa skal være hos meg i morgen. Men på grunn av denne vikartimen får jeg altså ikke tid til noen av delene. Og for å gjøre vondt værre bestemte jeg meg like godt for å skrive dette blogginnlegget.Hmm… Lurer på hvordan dette skal gå…

Tchüss!

Ei jente som ikke har noen. Slik føles det. Ei jente som bruker barberbladet for å kontrollere smerten. Smerten over å bli forlatt. Misbrukt. Smerten over å ikke være god nok. Ei jente som daglig vurderer å ende livet sitt. Nå er den jenta som en ny skapning. Smilet er ekte. Arrene blekner på kroppen. Hun vet at hun har venner som bryr seg. En Far som elsker henne.

Gud gir meg ett ord: Trofast. “Han er alltid den samme; Alltid trofast. Hans svikter ikke.” Sier jeg litt usikkert. Jeg har nettopp bedt for en kvinne, og jeg ser øynene hennes bli blanke og leppen skjelve en anelse. “Det passer. Spot on.” svarer hun rørt. Og jeg overveldes av gleden over at Gud kan bruke meg. Ett enkelt ord, men med Gud har det tånnevis av mening.

Uten innlagt vann og strøm er sommeren uutholdelig varm for sigøynerfamilien. Allikevel presser de seg sammen i det store partyteltet. Gradene stiger fort under den varme duken, som i et drivhus. Men de kan ikke gå glipp av dette. De vil se de hvite, rike menneskene som kommer å viser dem kjærlighet. De vil se om denne Guden virkelig kan ha noe for seg. Familien ser folk strømme frem for å bli bedt for. De hører den gamle naboen som halter fortelle at smertene er borte etter at han ble bedt for. De ser titalls av mennesker som takker ja til Jesus som sin frelser. På tross av varmen, trengselen, bråket og forvirringen kjenner de alle en liten tråd som trekker i hjertet. En liten stemme som sier: “Jeg elsker deg også.”

Dette er bare en dråpe av mine nylige opplevelser av Guds kraft. Han er ikke uvirksom. Han forandrer liv. Gir Håp til de håpløse og kjærlighet til de som føler seg forlatt. Det virker kanskje fjernt for deg, men vet du hva? Når du leter etter Gud, så lar han seg finne. Da ser du at Han er langt i fra uvirksom. Han er langt fra passiv, og Han utruster mennesker til å gjøre Hans vilje i hele verden!

“Ha din lyst og glede i Herren, så gir han deg alt ditt hjerte ber om!

Legg din vei i Herrens hånd! Stol på ham, så griper han inn.

Han lar din rettferd stige opp som lyset, din rett som høylys dag.”
Sal.37.4-6

Den første høst-uka var fylt med klarblå himmel og varme solstråler som traff de magiske fargene i naturen. Uka som kom etterpå (og er nå) har vært fylt av regn og grått. Så jeg klamrer meg til bildene jeg tok mens været var ok. Disse bildene er fra en tur i skogen med Chessie og Yvonne. Chessie bruker som alltid alle glade stunder til å rulle seg i høstbladene….

Vi menneskene klarte å holde seg på føttene, men måtte knipse en haug med bilder av oss selv og de fine fargene 🙂

 

Herren vendte seg til ham og sa: «Gå av sted, så sterk som du er, og du skal frelse Israel ut av hendene på midjanittene! Har Jeg ikke sendt deg?..” Dom.6.14.

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

Tittel: Dommernes Bok (7 av 66)

 

Forfatter: Usikkert, men muligens Samuel

 

Datering: 1050-1000 f.kr.

 

Innhold: Boka er fylt med historier om israelsfolket etter Josvas tid. Nå er det flere ulike dommere som styrer over Israel med varierende resultat. Det er tydelig hvordan det alltid går bedre med folket når de holder seg til Herren.

 

Min Mening:  Det er en del merkelige historier i Dommerne, så boka er artig å prøve å lese mellom linjene. Noe av det viktigste jeg får ut av denne boka er hvordan Gud alltid er trofast og full av nåde mot dem som ber om tilgivelse. Jeg liker også f.eks. veldig godt historien om Gideon som det er et lite utdrag fra helt i toppen av dette innlegget. Bildet er fra historien i kapittel 7, når Gud velger ut noen få krigere for å vise at Han er med i krigen og skaper seier.

 BildeKilde

 

#bok #bøker #kristen #gud #jesus #bibelen #kristendom

Denne uka har jeg brukt litt ekstra mye tid sammen med Gud. Det gjør at jeg ser ting ganske annerledes, og at jeg gjør ting litt annerledes også. Jeg er mer åpen for muligheter. Jeg får bedre selvtilit samtidig som jeg vet at all styrken min kommer fra Ham. Men den største forskjellen når man henger med Far, er nok at vi blir påvirket av Ham. Som det står i bildet ovenfor; han helbreder våre feil. Han hjelper oss til å bli den beste versjonen av oss selv. Og det er en utrolig trygghet i å tilhøre Ham.

Så hvis det er en stund siden du har pratet med Gud, sett av noen minutter til å gjøre det. Hvis du synes det er vanskelig, skriv et brev i stedet. Han hører deg like godt uansett 🙂 Og hvis du ikke kjenner Ham så godt, så vil jeg bare anbefale deg å gjøre noe med det.

musicnodes
Radiate: Hjerteslag

Å våkne opp om morgenen og kjenne at det er kaldt i huset. Å tulle seg inn i et tykt og mykt pledd fordi man ikke orker de kalde klærne. Å tenne i ovnen og sette på tevann, fremdeles omfavnet av teppet. Å kjenne at gåsehuden på armene sakte senker seg mens man sitter stille og kjenner på den deilige, hørbare stillheten som kun blir brutt av noen enkle tastetrykk og den surklende lyden fra akvarie-pumpen.

 

Det er så deilig å ha helg. Som et resultat av uka som har vært, hvor jeg har våknet klokka fem noen dager på rad, våknet jeg nå halv sju, helt uthvilt. Da er det ikke annet å gjøre enn å tusle inn i stua og finne noe å kose seg med til resten av huset våknet til liv. For meg ble det blogging, te, og muligens en bok etterpå.

Her er alt du trenger:

Kokt ris som er avkjølt (gjerne rester fra dagen før. Jeg lager alltid ekstra mye, så jeg kan bruke restene til dette)

Kylling stekt og kuttet i små biter. Krydre med salt og pepper.

Ett egg stekes som eggerøre i små biter.

 

Grønnsaker. Her har jeg brukt gulrøtter, mais og asparges. Men tar det vi har i huset. Krydre med det du liker (jeg brukte Chili, Cumin, Hvitløk og Pepper) og tilsett omtrent en spiseskje med Østerssaus og en med Soyasaus.

Deretter blander du inn kyllingen, egget og til slutt risen. Resultatet blir: Herlig! 😀

Ah, jeg digger stekst ris

Plutselig veltet skolearbeidsmengden over meg. Sånn går det når man ikke følger med helt. Og jeg fant ut i går at i dag skal Bachelor-skissen leveres. La meg bare få meddele at Ingrid vet ikke hva hun skal skrive om enda.

Også har vi den andre tingen. Til Torsdag (I morgen) skal jeg ha lest ferdig Harry Potter og Ildbegeret på engelsk. Den er på i overkant av 700 sider, og jeg startet i går. (Men jeg har en velldig god unnskyldning for å ikke ha startet tidligere)

Du kan si at jeg har nok å gjøre i dag!

I tillegg har vi ekstra lang skoledag i dag (men kan ikke klage – det er bare 5 timer) OG har såvidt kommet i gang på Lesson Study; en oppgave på 8 000 ord som skal skrives neste måneden…. Tydeligvis er siste innspurt for året allerede igang!!