I løpet av dette året, har jeg jevnlig heklet noen Reddende Engler. Dette er min egen oppskrift, og jeg selger dem til inntekt for (kun) veldedige formål. Etter at jeg heklet kjempemange engler et år (og kunne gi bort over 10 000kr til gatebarn), ble jeg nokså lei – så jeg orker ikke å hekle så store mengder av dem lenger. Men et par her og der innimellom andre prosjekter. Og nå på slutten av året var det en liten skare som manglet å feste tråden, og fylle hodet med vatt. Så jeg hadde en “festerunde” for å få dem ferdige.

“Å bare resitere velsignelser er ikke nok. Våre liv må ha en holdning og oppførsel som formidler velsignelse.”

"Velsignelsens vei" av Roy Godwin

Boktittel: Velsignelsens vei

 

Forfatter: Roy Godwin og Dave Roberts

 

Innhold: Godwin tar for seg Guds nærvær i våre liv, og hans hensikt for oss. Han ønsker både at vi skal være velsignet, og at vi skal være en velsignelse for andre. Roy peker på nøkler og bibelske sannheter som kan hjelpe deg til å komme inn på denne veien i ditt hverdagsliv.

 

Min mening: Jeg ble anbefalt boka av en venninne, men kan ikke si at jeg likte den like godt som henne. Den er bra, men for meg ble den litt ustrukturert, og lite selvstendig. Den lener seg mye på Godwin’s tidligere bok (og bestselger) strømmer av nåde – som jeg ikke har lest. Og alle referansene er dermed litt slitsomme…. Mye godt innhold, men jeg liker nok at bøker er hakket mer praktiske og strukturerte. Det positive er alle de konkrete historiene og vitnesbyrdene forfatteren deler fra egne erfaringer og egen tjeneste for Gud.

BildeKilde

Terningkast: 4. Bra, men ikke blant de beste jeg har lest innen kristen-litteratur. Likte derimot knallgodt Judah Smiths “Jesus is_

Jeg er ikke så veldig flink til å “bare” ta ferie. Men jeg liker egentlig å holde meg passe travel. Så på min fire-dagers-ferie (inkludert to reisedager) har jeg nok hatt et par prosjekter på agendaen… Her er noe av det jeg har fått gjort:

  • Plukke ut de beste bildene fra hele året 2018 (minus desember) til albumet jeg skal lage. Siste finishen og bestilling må jeg gjøre etter nyttår, når alle årets bilder er tatt.
  • Sy ferdig tre håndsømmer på hårstrikker (bilder kommer). Et fint prosjekt å ta med seg, siden det ikke tar så mye plass.
  • Lese halvannen bok. (anmeldelse kommer). Neste i køen er en babybok – så det gleder jeg meg til 🙂
  • Få kontroll på tjenesten min til neste år. Siden jeg er gravid, skal jeg trappe ned litt på lederoppgavene jeg gjør i menigheten. Nå har jeg funnet ut hvem som skal ta over for meg på alle områder, og begynner å få oversikt over alle LIFEgruppene – slik at lederen som kommer etter meg ikke blir etterlatt med et svare rot!

I tillegg har jeg jo truffet mye familie, vi har rukket en svenske-handel-tur, og tatt noen flotte vinterbilder. Nå skal vi spise deilig elgsteik hos bestemor og bestefar. Og jeg gleder meg til resten av miniferien vår. I morgen bærer det allerede hjemover igjen! 

Det er så mye kjekt som skjer nå i jula. Før ferien hadde vi avslutning med jobben, og det var fornøyelig da alle lærerne ble loset gjennom kvelden av en (etter hennes egne ord) “mindre pedagogisk metode.”

Julaften var det jeg og Thomas som var vertskap. Synes det er veldig koselig, og det var bare stress et lite kvarters tid på slutten, når alt skal bli ferdig på en gang i 6 gryter/panner, når vi kun har 4 kokeplater 😛 

Vi dekket på med juleservietter, en ny løper fra Nille, og de hjemmestrikkede bestikksokkene mine som jeg fikk laget ferdig i fjor. Oppskrift på sokkene finner du HER. De er enkle å lage selv, et koselig romjulsprosjekt, kanskje? Vi feiret sammen med min familie; mamma, onkel, grandtante, bestemor, lillebror og oss. Er veldig overkommelig å servere 7 stykker 🙂  Her er Anders og Bestemor Og meg og Ninja. Tror alle koste seg, men jammen ble vi trøtte etter middag, gaver og dessert! Vi har også startet en tradisjon med å lese juleevangeliet etter middagen. Det er fint å huske på hva jula egentlig handler om 🙂 

Første juledag fikk vi servert (deilig) kalkun hos svigers! Etterfulgt av kaffe og kaker hos farmoren til Thomas; Mia. Veldig koselig å treffe så mange fra svigerfamilien.Etter all den maten, tok jeg og Vilde oss en tur ut med Ninja. Herlig å få beveget seg litegranne også når man hele veien spiser seg stappmett xD Nå er imidlertid hunden på juleferie hos mamma, og vi er på juleferie hos pappa på østlandet. Greit med en kort tur for å treffe familie, bytte gaver, og i tillegg få se litt snø og ny utsikt i samme slengen! God romjul! Nyt dagene sammen med de du er glad i 🙂

 

I år, som hvert år, ville jeg sy min egen julekjole. Dette er faktisk 6. året jeg har gjort dette. Du kan se mine tidligere julekjoler HER. Årets stoff kjøpte jeg i London i slutten av november. Mønsteret jeg sydde etter, er Speiltvillingenes Marion. Den kan brukes både under graviditeten, og til å amme, eller bare som en vanlig kjole. 

Jeg sier meg fornøyd med denne! Og ønsker alle lesere ei fortsatt god og kreativ romjul 🙂 

 

Jeg ville komme med noen anbefalinger nå tidlig i romjula. Det er nok av julefilmer, men for de av oss som har ferie, og som har lyst til å se noe annet, kommer det nå noen tips.

Det første tipset er serien “lik meg” som ligger ute på NrkTV. Den handler om en gruppe i syvende klasse som er i ferd med å bli ungdommer. De må manøvrere bøller, sine egne svakheter, og de uskrevne reglene på sosiale medier. Veldig gode skuespillere, realistiske og interessante plott, og virkelig verdt å se for deg på samme alder, eller deg som er forelder for (Eller jobber med) barn i pre-teen-alderen.

En annen av NRK sine perler for høsten, er 17.  som handler om et (noe tøffere) oppvekstmiljø i Oslo. Her får man et innblikk i det å vokse opp i et tøft miljø, samt i en innvandrerfamilie. Episodene er veldig korte, så man kan egentlig se hele serien på en dag om man vil…

Mitt siste tips for denne gang er filmen please stand by. Den handler om en autistisk, ung jente som manøvrerer livet med mange utfordringer, samtidig som hun har mange styrker. Men kan hun klare seg alene, da hun rømmer fra stedet hun bor på? En virkelig flott film! Du finner den bl.a. på netflix.

Bilderesultat for please stand by

Bildene i dette innlegget er ikke mine. De to første tok jeg fra Nrk sin side, og det siste er hyperlenket.

Har du sett noen gode filmer i det siste som du anbefaler?

*  Jeg visste ikke at man teller termindatoen ut i fra første dag på siste menstruasjon. Jeg visste vel heller ikke at denne datoen kan bli justert under første ultralyd, etter hvor stor babyen er.

* Jeg visste heller ikke hvordan man tar en urinprøve. Legen forklarte meg at det er en mye mer avansert prosess enn å bare “tisse i et glass.”

* Jeg visste ikke at babyen utvikler sansene og smertefølelsen rundt uke 20, eller at den allerede i uke 12, når den er 4 cm lang, kan smile, rynke pannen og suge på tommelen.

Det er utrolig mye jeg lærer underveis, og jeg er utrolig spent på hva mer denne erfaringen kan bringe med seg. Nå er jeg inne i de midterste tre månedene i graviditeten, som er kjent for å være de beste. Kan ikke si at jeg kjenner meg i superform, slik jeg leser om. Men jeg har det godt, sover godt, og spiser godt. Er litt kvalm, kjenner litt på bekkenet, men ikke noe som er veldig slitsomt. Og trøttheten som overmannet meg er ikke så tilstede lenger. Har også hatt mindre migrene etter at jeg ble gravid, så det er herlig 🙂

I år landet vi på klær til julegave til alle tantebarna. Da var det moro å sy noe selv, som kunne bli ekstra personlig. Mønsteret er fra Speiltvillingene, og stoffet er et rimelig og deilig fleece-stoff fra Stoff og Stil. Det var mye arbeid med alle knappene, men jeg synes det ble utrolig fint til slutt 🙂  Det tar minst 4-5 timer per plagg… 

Minstemann fikk buksene “Retro pants” – mønster fra  boka “Heilt Spesiell – sy barnas favorittplagg.” Det er første gangen jeg har sydd disse, men tror det gikk sånn tålig greit. Nå er jeg bare spent på om alt passer  og faller i smak!

Hva hadde du tenkt om å få hjemmelagede gaver?

På LIFEgruppe-avslutningen i år, laget vi våre egne scrunchies! Tror de fleste synes det var moro, og det ble mange fine hårstrikker utav det 🙂Kjekt å gjøre noe kreativt sammen med jentene mine!

Se hvordan du kan lage disse selv HER.

“When your significant other was missing, it wasn’t the same bed. There was a void on the other side, a cosmic black hole, one that you couldn’t roll too close to without falling into a chasm of memories.”

 

10909

Boktittel: The tenth circle

 

 

Forfatter: Jodi Picoult

 

Innhold: Trixie er en vanlig, populær tenåringsjente helt til livet hennes blir snudd på hodet da kjæresten voldtar henne.  Det bygges opp til en rettsak. Men var Trixie virkelig så uskyldig som hun utgir seg for? Samtidig utfolder det seg et drama mellom Trixies foreldre. Moren er utro med en ung stoff-dealer, og farens mørke fortid kommer tilbake til overflaten da han sliter med å takle det grusomme som har skjedd med datteren hans.

 

Min mening: Jeg hørte boka som lydbok. Fra begynnelsen av var den interessant. Jodi Picoult har skapt et spennende drama som utfordrer dine moralske overbevisninger. Hun klarer også å overraske meg flere ganger med uventede vendinger i historien som endrer alt. Digger at jeg ikke forutså slutten, men at den allikevel passet godt. Det var også interessant å få et innblikk i eskimo-kulturen i Alaska i deler av boken.

BildeKilde

Terningkast: 5. Anbefalt! Hvis du liker forfatteren, bør du også lese House Rules!