Hvordan går det med deg og Thomas for tiden, hender det at noen spør. Og jeg svarer noe i retning av at vi er lykkelige sammen, stortsett trives vi sammen, eller at vi har oppturer og nedturer, men flest gode dager.

Hvordan går det med broren din? Spør noen, og jeg blir litt ille til mote. Vi har vel egentlig ikke snakket på en god stund. Vet jeg egentlig om han enda trives i den nye jobben, og den nye leiliheten? Hva kan jeg fortelle om hva han driver med om dagene? Litt nølende må jeg innrømme at jeg ikke vet så mye..

Hvordan er forholdet ditt til Gud for tida? Og jeg må tenke meg om. Hvordan har jeg det egentlig med Gud?

Har du blitt stilt dette spørsmålet? Og hvordan ville du svart da? Kanskje kjenner du ikke han i det hele tatt, bare hører om ham noen ganger. Kanskje er det som med kjæresten, at dere henger mye sammen, og har både enigheter og uenigheter, eller kanskje er det slik som med broren min, at du faktisk hadde latt Ham komme litt på avstand.

Det er vel bare en gang jeg har blitt stilt dette spørsmålet, og da ble jeg litt satt ut, men samtidig synes jeg at det var fint. For det burde jo være greit å snakke om Gud når man er felles venner. Og det burde jo gå an å spørre om andre har hørt noe fra Ham i det siste. Men hvis kontakten har vært dårlig, så koster det litt å være ærlig å si at “Jeg har visst glemt Ham litt bort.” Har du noen ganger stilt dette spørsmålet til noen andre? – om hvordan de har det med Gud. Det tror jeg faktisk aldri at jeg har. Og jeg kjenner meg rett og slett litt feig. Redd for å fornærme folk, eller for å “snoke”. Men egentlig, så synes jeg at man burde kunne ha mer åpenhet rundt dette med sine venner. Spesielt kristne venner.

Da jeg ble spurt om broren min, og ikke kunne svare på hvordan han hadde det, så tok det omtrent fem minutter før jeg ringte han. Jeg ville oppdatere meg, slik at jeg hadde noe å komme med neste gang jeg ble spurt, og jeg ble minnet på min egen trang til å vite hvordan det går med ham. I tillegg lagret jeg en varsel i hjernen om at jeg snart må besøke lillebror igjen.

Forholdet til Gud er egentlig som alle andre forhold. Når vi er sammen, lærer vi hverandre å kjenne. Når vi er sammen, blir vi påvirket av hverandre. Når vi har nær kontakt blir det lettere å gi mer av seg selv, og du får mer ut av relasjonen. Og når folk tør å spør, tør å være ærlige, så kan det føre til et mye tettere fellesskap med vår Skaper, Venn og Far. 🙂

Bildet er fra fossen ved Lindland, ett av mine favorittsteder. Nå har det kanskje kommet grønne blader over den nydelige fossen, så jeg må nok ta meg turen dit igjen snart.. Dette er et av stedene hvor jeg elsker å treffe Gud, og pleie relasjonen til Han. Fordi jeg kan finne stillhet, og fordi jeg kan beundre det vakre skaperverket helt uforstyrret 🙂

Har du et sted du liker å være med Gud?

Har du tenkt over spørsmålet – hvordan har du det med Gud?

#kristen #gud #kristendom #jesus #tid #forhold #relasjon #sammen #ærlighet

Våren er stappfull med gleder. Glede over at sola endelig har kommet tilbake fra den lange ferien sin. Glede over at det snart er sommerferie. Glede over at kveldene blir lengre, og morgenene lysere. Gleden over gode sommerminner som kommer krypende tilbake.

 

Glede over dyr som våkner fra vinterdvalen og får små barn. Gleden over et lam som er ute for første gang og gjør spenstige krumspring. Gleden over bjørka som spretter og fuglene som starter orkester. Gleden over at jeg har klart til å komme inn i en god trenings-rutine nå.

Vi gleder oss over planter og dyr, klemmer og smil, venner og familie, planer og ferier. Vi gleder oss over selve livet 🙂

Jeg tror virkelig vi alle kan ha godt av å tenke over hvilke gleder vi har. Hva vi har å være takknemlige for. Og når det er sagt, så kan jeg jo forklare bildene i dette innlegget. Det første bildet viser den skjønne nabokatten som kommer på besøk i nye leiligheten. Den andre viser et lite lam som jeg var å besøkte på en gård i nærheten. Det tredje en artig løvetann som var sammenvokst av tre forskjellige blomster. Jeg og Thomas følte oss skikkelig heldige denne turen! Dette må jo være mye bedre enn en trekløver! 🙂

#ShortUpdate: I dag har jeg satt av tid til å jobbe med bacheloren igjen. Vet at jeg nevner den usannsynlig mye, men den er liksom smørt utover tankene mine. Ellers våkner jeg stadig oftere av bryllupsdrømmer, som stort sett preges av en følelse av å ha mye å gjøre. “Neida. Ikke akkurat stresset enda.” Gleder meg usaklig mye til den hemma bacheloren er levert!! (Amen)

Hva har du å glede deg over disse vakre dagene?

#Glede #vår #hverdag #sommer #dyr #lam #kos

Her en dag stod jeg i butikken, og snakket om den nye leiligheten med en gammel dame. Hun kommenterte, “Hvorfor kan du ikke bare flytte inn nå, og bli samboer i stedet, da?” Jeg ble så satt ut, rett og slett fordi det var denne gamle damen som spurte, at jeg klarte bare å stotre frem et svar om at “njo, vi gjør det på gamlemåten..” Og hun sprutet ut i latter. “Jeg tullet jo bare…”

Å være samboere har blitt så vanvittig normalt nå, at jeg får overaskede blikk, og undrende spørsmål når jeg sier at vi ikke skal flytte sammen før etter bryllupet. Og det er jo ikke så rart, for de fleste gjør jo det nå. Men vi har altså valgt å være annerledes, og gå imot strømmen. For jeg tror ikke alltid at strømmen er det beste for oss. Jeg tror at av og til er det bra å vente på noe godt, og jeg tror at man må gjøre det man selv mener er rett. Hva mener du om dette?

 

Thomas har, som sagt, flyttet inn i leiligheten allerede, og så er planen at jeg flytter inn rett etter bryllupet den 14. juni. Her kommer noen bilder fra leiligheten som begynner å komme ganske i orden nå. De aller fleste møblene har vi fått på ulike “gis-bort” grupper, både sofaen, bokhylla, vitrineskapet, salongbord, spisebord, kommode osv.


Eggebildet på veggen er forresten et som Thomas selv har tatt 🙂

 

Og også jeg har begynt å flytte inn enkelte ting. Bokhylla mi er flyttet inn i stua sammen med de aller fleste bøkene, og jeg har flyttet alle finkjolene (måtte beholde sommerkjolene hjemme litt lengre…) Etter å ha flyttet 22 kjoler var skapet mitt enda fullt hjemme, noe som er ganske merkelig. Fordi nå har jeg tre fulle kjoleskap som tidligere var skvist inn i ett lite skap. Stakkars kjoler… På det første bildet her har jeg samlet alle de lengste penkjolene.

Og så et skap med alle de andre finkjolene. Så får jeg ta de siste (sommerkjolene) inn i Thomas sitt skap, kanskje. For jeg ser jo selv at de kommer mye mer til sin rett på denne måten, enn slik det var før, når jeg noen ganger “mistet” en kjole, og så fant den i bunnen av skapet et halvt år senere… Joda, jeg har kjoledilla, jeg må vel innrømme det.. Men til gjengjeld har jeg ikke noe særlig til overs for sko!

#kjole #kjoler #leilighet #flytte #giftemeg #bryllup #kristen #samboer

Ei venninne av mamma har nå i vår fått ti små, nydelige Border Collie-nøster. Og da de var halvannen måned gamle, var vi oppe på besøk en dag. Valpene hadde en av sine første hele dager ute i innhegningen. Det kravlet og krøyp overalt da jeg kom inn til dem. Jeg prøvde å ta et bilde av hvor mange små som hang fast i beina mine, men klarte det ikke helt.

#Selfie

 

Så jeg gikk over til å bare ta bilde rett ned, noe som fungerte veldig bra, i og med at alle flokket seg rundt meg.

 

Men så kom matmor med en gammel ullstilongs. Da hadde valpene et viktig prosjekt fore, og fòr av sted med denne nye spennende saken mellom tennene.

 

Det tok ikke lang tid før alle valpene var opptatt med stilongsen, og jeg kunne rolig og greit plukke meg ut en liten søt, og sette meg ned å kose med den i ro og mak.

 

En av disse skjønningene fikk det for seg at den skulle inn i alt mulig, og endte opp med å krype inn i jakken min nedenfra, og helt opp i halsen. Oppklort og fæl var jeg, men jeg kunne ikke annet enn å smile av de skjønne lille pelsballen som stakk snuten ut av toppen på singletten min, og begynte å tygge fornøyd på smykket mitt 🙂

Biting var noe disse valpene var gode på. Skarpe tenner og uskyldige, søte englefjes overalt.

 

Og når vi endelig løsrev oss fra de søte små, var det stor sorg i leiren. Helt til de oppdaget stilongsen igjen, that is.

#SlippOssUT

Er ikke valper bare det skjønneste som finnes? 🙂

#valp #valper #hund #søt #cute #søte #adorable

I påsken var det mye finvær, og mange nydelige dager, og ett av de mange høydepunktene var grillturen vi hadde i Rekedal. Vi ringte brannvakta, og fikk lov til å brenne bål, og så pakket vi med oss kvikklunsj og pølser og alt det obligatoriske før vi satte kursen til Rekedal. Fra huset mitt er det omtrent 45 minutter å gå til dit vi grillet, og jeg og hunden hadde en fantastisk gåtur i sommertemperaturen. T-skjorte-vær hele veien! I løpet av dagen forsvant også de fleste jakkene og genserne til de andre i solsteiken..

 

Mange hadde også med seg påskeegg som vi tegnet på, og trillet. Viktig å holde på tradisjonene 🙂

En herlig tur, med minner som får meg til å smile 🙂

“Before Peter Pan belonged to Wendy, he belonged to the girl with the feather in her hair.”

 

Boktittel: Tiger Lily

 

 

Forfatter: Jodi Lynn Anderson

 

Innhold: Tiger Lily, eller Tigerlilje, er en helt spesiell jente. Hun bor i jungelen i drømmeland, og møter etterhvert på den helt spesielle gutten Peter Pan. Livet hennes bygger seg opp til et komplett kaos som synes helt uløselig. Det er Tingeling som forteller historien 🙂

 

Min mening: Spennende, og lettlest. Enormt gøy å bli bedre kjent med Peter Pan, Tingeling, og de bortkomne guttene som jeg før bare kjente gjennom Disney sin filmatisering. Den er utrolig trist, spennende og til tider ganske morsom.

 

Terningkast: 5. Kjekk å få med seg om du liker eventyr! Jeg anbefaler boka til eventyrelskere fra 13 år og oppover 🙂

Nå fikk jeg lyst til å lese den originale Peter Pan også. Så neste gang jeg er i England skal jeg få tak i den nydelige Barnes and Noble Edition.

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 BildeKilde

I seks uker før påske har jeg fastet fra sjokolade. Det gikk overraskende godt helt frem til de siste 3-4 dagene. De var tortur. Og etter det har jeg egentlig bare aldri sluttet helt å spise sjokolade. Vi begynte å spise på palmesøndag, og har hatt en solid porsjon eller to hver dag siden. Så nå etter påsken er det tilbake til måtehold igjen. Men jammen er det deilig å “fråtse litt” en gang i blandt, og gi seg selv lov til å være litt ufornuftig. 

Dette bildet ble tatt på sjokoladefesten i 2012. Glemte å ta bilde av selve sjokoladen i år.

 

 

Men poenget mitt med dette innlegget var egentlig ikke fasten, men sjokoladefesten jeg arrangerte for å feire at den var slutt. Ingenting er som en skikkelig jentekveld med masse sjokolade. Det var kvikklunsj, melkesjokolade, kindersjokolade, peanøttsjokolade, brownies, mokkasjokolade, dronningsjokolade, og lista bare fortsetter og fortsetter. Det eneste som kanskje manglet var en sjokoladefontene. Jeg får ønske meg en slik til bryllupet 😉 Til slutt et lite bilde av de flotte jentene som kom på sjokoladefesten (utenom de som kom litt seint, og ikke var med på bilder).
Jaa, man kan vel ikke ha det så mye bedre enn dette?

Andre som fastet fra noe før påsken, eller som kanskje burde ha gjort det?

 

Nå om dagen er det så vanvittig mye som skjer! Thomas har flyttet inn i vår nye leilighet, og vi har allerede hatt flere koselige filmkvelder og invitert venner over. Og jeg bare elsker det! Mandag var en helt fantastisk avslutning på påsken. Med 18 grader i skyggen, og strålende sol hele dagen var jeg ute og jobbet nesten hele tida. For å toppe alt, gikk jeg på trening på kvelden, og reparerte den ødelagte samvittigheten min som fikk seg et par knekk i ferien (#kvikklunsj !)

Tirsdag var en liten ekstra feriedag for meg, siden vi har fri tirsdager. Men så skulle jeg til tannlegen, da. Så det var et stort skår i gleden. Tannlegen er for meg slik store edderkopper og ville høyder er for andre. Rett og slett upassende på en ellers så vakker feriedag. Men det utroligste skjedde! Jeg hadde null hull. Jeg tuller ikke; jeg husker ikke når det skjedde sist! Det var SÅ deilig å gå derifra 45 minutter senere uten den vanlige hodeverken, vridde leppa, og svimlende følelsen. Det at jeg i hånda holdt en regning på nesten tusen kroner var det eneste som dempet gleden litt.

Resten av tirsdagen ble brukt til mer jobbing (med tidligere omtalte regning i bakhodet), og et planleggingsmøte på kvelden med Sølvi-Oline. I dag må jeg inn på universitetet igjen, og så jesusgruppe i kveld. Blir vel greit å komme i gang med skolen igjen. Litt nærmere sommerferie, da! Nå er det faktisk bare denne, og to uker til med undervisning. Hjelp! Da skal jeg liksom lande bachelor-oppgaven min!?

Legger bare ut et bilde av denne nydelige kjolen som jeg vurderer å kjøpe av ei venninne for 300kr. (hun fikk feil størrelse).

Burde jeg?

Håper alle andre også har hatt en fantastisk påske! 🙂

Jeg glemmer liksom hvor deilig det er. Når jeg sitter hjemme og tenker på å komme meg ut i skogen, så tenker jeg bare at jeg ikke gidder å gå alene. Ringer gjennom hele kontaktlista på telefonen. Ingen som vil ut med meg. Hunden ser håpefullt opp. “Kan vi ikke gå, bare vi to?” Og jeg gir til slutt etter.

 

 

Av en eller annen grunn kan jeg aldri huske hvor utrolig det er når man bare lar seg forføre av de vaiende trestammen som svinger seg i en sakte, rytmisk dans i ly av himmelen. Den vakre sangen av svaiende greiner som støter mot vinden med en voldsom fart.

 

 

Av en eller annen grunn kan jeg aldri huske hvor mye glede som springer ut fra hjertet mitt idet jeg ser Chessie gni seg inntill skogbunnen som om det var myke skydotter, eller velduftende skumputer. Ren lykke over å få være ute i naturen. Masasje fra kongler, mose, blader og steiner. En hale som logrer som besatt.

 

 

Av en eller annen grunn så glemmer jeg hvor deilig det er å kjenne sola leke seg i ansiktet. Kjærtegn fra himmelen som kjennes som det mykeste myke, varmeste varme, og mildeste milde. En ufortjent kjærlighet som blir skjødelsøst delt ut til alle som nærmer seg lysningene i skogen.

 

 

Av en eller annen grunn så glemmer jeg hvordan eventyrlysten kan boble opp i meg. Som om jeg var ni år igjen, og utforsket skogen på egenhånd. Og jeg får et stikk av spenning i det jeg tenker på hva jeg kan finne langs denne ukjente stien. Eller på denne fjelltoppen. Eller i denne tette skogen.

 

 

Av en eller annen grunn må jeg minne meg selv på alle miraklene som gjemmer seg i det fri. Borte fra sivilisjasjon har grevlinger og ekorn sitt sjul. Rever og fuglunger spiser kveldsmat, og mosen arbeider sammen med trestubbene om å lage vakre skulpturer av troll og forhistoriske minner.

 

Av en eller annen grunn må jeg minne meg selv på at det kommer nytt liv hver vår. De døde, skrapende greinene får knupper som folder ut irrgrøne buketter, og den flate skogbunnen begynner å kravle, krype og vokse til det hele er et virvar av liv. Skogen puster og lever, venter på noen som endelig kan komme å oppdage og utforske alle Hans mirakler.

Hmm, tro om jeg skal ta turen ut i finværet i dag også…?

#natur #tur #glede #mirakler #naturen #turer #påske #sol #varme #herlig

Veldige vann slukker ikke kjærligheten, elver skyller den ikke bort.
Om noen gir alt han eier for å kjøpe kjærlighet, møter han bare forakt
.

Høys.8.7

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Høysangen (22 av 66)

 

Forfattere: Tilskrives Kong Salomo

 

Datering: ca 970-930 f.kr.

 

Innhold: Høysangen er en helt spesiell bok i bibelen som skiller seg ganske ut fra de andre. Den er en av de poetiske bøkene, og portretterer en kommende brud og brudgom som forteller om sin kjærlighet til hverandre. Jeg fikk nesten en følelse av å lese Romeo and Juliet. Dette er også boka hvor seksualitet blir mest synlig i bibelen.

BildeKilde

 

Min Mening:  Boka beskriver kjærligheten på en artig og spenstig måte, og den kan være interessant å få med seg, spesielt i tilknytning til kjærlighet, finne den rette, og ekteskapet.

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom