Da jeg var liten, var vi aldri på stranda. I hvert fall ikke som jeg kan huske. Det var først når jeg ble ungdom, og fikk venner med lappen at jeg oppdaget at det faktisk ikke er “så” langt til ei strand.

 

Miriam hadde heller aldri vært på strand før, men da været var på sitt fineste i slutten av August, bestemte jeg meg for at vi måtte utnytte de siste sommerdagene, og komme oss til sjøen!

 

Og det ble en så herlig dag! Helt rart å tenke på hvor mange fine øyeblikk vi kunne ha gått glipp av 🙂 

 

Thomas og Ninja var også med, men T var ikke helt god i ryggen, så han gikk glipp av en del av moroa.

Vi lette etter dyr, fant skjell, klatret på steiner og fjell, vasset og koste oss. 

Miriam pratet ivrig med folk hun møtte, og fikk flere “venner” – hun fikk til og med tigget til seg å låne en vannkanne ;P

*SmiiilllllL*

Denne dagen vil lenge minne meg om å gjøre det lille ekstra for å komme seg ut og rundt – at hverdagen blir så mye mindre hverdag, og mye mer eventyr om man finner energi til å gjøre noe litt utenom det vanlige!

Det ble snakk om bleieslutt i heimen, og da sydde jeg noen søte, små truser av stoffrester fra restekassen. Miriam var ikke veldig interessert før hun fikk velge et trykk til å ha på trusen. Da fikk hun stjerner i øynene!

Jeg har sydd noen små plagg på bestilling for tanten min som lager pinnemenn. Dette var til en golf-dame.

Første gang jeg har prøvd meg på caps; den var uten mønster, så er ganske fornøyd med at jeg fikk det til!

Og mange truser til av smårester. Kjekt å få brukt litt av alt jeg har samlet på…

Etter dette var jeg veldig klar for et litt “skikkeligere” prosjekt.

I august var det enda mye fint i hagen. Her er noen bilder fra verandaen hvor jeg har samlet alt av urter. I symaskinen vokser en ivrig blodbegerplante som ble akkurat slik jeg håpte på da jeg satte den der.

 

I drivhuset har det vært en sykdom eller noe, så en del av plantene ble stygge. Skjønner ikke helt hva det var (tror ikke det er spinnmidd, som i fjor, men kan ikke se noen andre dyr heller…) Utenfor drivhuset hadde jeg plantet noen solsikker, og de har det blitt mye glede ut av! De står faktisk enda å blomstrer i skrivende stund – godt uti september!

 

I August fikk vi mange deilige plommer og ca en kilo blåbær på de to små buskene. Blåbærene er enda ikke helt spist opp, de blir ikke modne samtidig. 

I blomsterbedene står det sommerridderspore, ringblomst og sinnia og blomstrer lykkelig.

Og i staudebedet er det den rosa solhatten som er stjerna. Jeg liker den så godt, at jeg kjøpte en oransje-rød en også! Så har jeg dobbel glede utover høsten i fremtiden 🙂 (Den nye ser litt tufs ut enda, da)…

 

En kjempeverbena er omtrent like høy som meg, og skaper også stemning i bedet, for ikke å snakke om et fint sted for bier og sommerfugler å lande. 

Disse toalettveskene er inspirert av Pattydoo (sitt gratismønster), men jeg har brukt egne mål, så mine er litt større… Den ovenfor er altså mørkeblå, selv om fargene ble litt rare på bildet på grunn av det gule lyset. Den under er sydd i en slags denim, med “arvet” bomullsstoff inni.

På den siste prøvde jeg ut en ny teknikk for å få til hjertet på den ene siden. Synes det ble litt artig 🙂

 

Her var vi på tur til Fløyknuden. En kort topptur i nærområde som gås på en liten time. Men det er flott utsikt, og kjekt å ta med Anders.

 

Ninja er selvsagt også med 🙂

En annen dag var jeg på tur med Linda til Gursligruvene, og plukket blåbær (det er noen uker siden). Veldig koselig 🙂

 

Og Ninja koste seg med å leke med Odin 🙂

For en stund siden fikk jeg 5-6 bæreposer med stoff fra bestemor sitt stofflager. Det aller, aller fineste av dem alle, var dette blomstrete brune bomullstoffet! Så det måtte jo bare bli en kjole til meg selv 🙂

 

Jeg hadde ikke noe kjole mønster til fast bomull, så jeg valgte å bruke/utvikle mønsteret jeg laget på kurs med Stina Smith (design og mønstertilpasning) for et par år siden. Er ganske fornøyd med hva jeg fikk til, og kjolen er veldig god å gå med!

 

Passet også på å få med et par stikklommer i sidene – for det bør jo egentlig alle kjoler ha… 🙂

 

 

I år var vi invitert i ett bryllup, og akkurat den dagen presterte selvsagt Miriam å bli skikkelig syk. Vi snakker spy, høy feber, og grining hele dagen. Derfor gikk jeg glipp av vielsen til Monica og Sindre. Men heldigvis fikk vi begge gått på festen på kvelden og feiret dagen sammen med dette nydelige brudeparet 🙂

 

En flott kveld på Sogndalstrand.

 

Jeg fikk til og med tatt et kjærestebilde med Thomas! Det er ikke ofte lenger!

Her kommer anmeldelsene fra bøker lest i August. Det ble 5 bøker (3 lydbøker). Det må være den måneden i år jeg har lest minst, antagelig fordi nr.5 (pluss en bok som ikke ble ferdig i august) var så laaange og treige. Men nå har det løsnet litt igjen, så alt tyder på at det blir økning i september igjen 🙂

  1. Made for this – Jennie Allen. En bok med 40 kapitler som passer å leses et hver dag (men de henger litt sammen). Vanskelig å få tak på alt i lydbok-versjonen, men fint at den har en PDF man kan laste ned med notater/spørsmål. Karakter: 4. 
  2. Vuggesang – Leila Slimani. Et spedbarn er drept, og barnepiken ser skyldig ut. Men hvordan kunne den perfekte barnepike plutselig være en morder? Boka hadde noen interessante trekk, men jeg ble ikke helt “gira”, og den er sikkert glemt om et halvt år. Så helt ok. Karakter: 3
  3. Oh, crap! Potty training – Jamie Glowacki. En bok om bleieslutt og “den mest effektive måten å pottetrene på” i følge forfatteren. Karakter: 4. 
  4. The comeback – Louie Giglio. En bok om å reise seg etter et fall, uansett på hvilket område det er snakk om. Inspirerende. Karakter: 4
  5. Flight 189 – M.R. Hall. En laaang bok om et flykræsj som ble veldig langtekkelig. Ikke den verste historien jeg har lest, men jeg angret noen ganger på at jeg startet… Karakter: 3
    41965026. sx318 En crappy måned med lite og relativt dårlig lesning. Måtte september bli mye bedre!

En av årets nye turopplevelser var til Trollarinda i Bjerkreim kommune.

Det var en flott tur for både to- og firbeinte 🙂

 

Alltid kjekt å være på tur med Caroline 🙂

 

En nydelig natur, som er litt annerledes enn rett rundt her jeg bor…. 🙂