Om en time sitter jeg i bussen på vei mot Latvia! Les litt mer om turen her.

Har fremdeles ikke fått blogget om alt som skjer for tida, men det får vente. Vet ikke hvor mye internett det blir i Latvia, men det vil vise seg. Gleder meg enormt, og har store forventninger til turen!

For et par timer siden hadde vi et utsendelse-møte på Betania, og jeg ble så stolt over å se gjengen fremføre en del av det vi har øvd på i det siste. De var kjempeflinke! 

Gud er God, og det blir spennende å bli enda mer kjent med Ham i løpet av denne turen! 

 Bildene er av noen spennende stauder jeg fant i hagesenteret vårt:) Flotte, ikke sant?

 

Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler! Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.» 

Matt.28.19-20  

Som kanskje mange av dere vet, har mammaen min en blomsterbutikk og et hagesenter. Men det dere kanskje ikke visste var at mamma samler litt på forskjellige typer iriser. Det må være (en av) hennes favorittblomst(er). Det er en utrolig nydelig blomst, og kommer i mange farger, men er nok mest kjent som mørkeblå. Her har jeg noen av sortene vi har i hagene:


 

Denne teamturen:

På Søndag reiser jeg på Teamtur til Latvia. Vi er tredve ungdommer fra menigheten Betania med en plan om å gjøre en forskjell og ha det supergøy på samme tid. Vi reiser med buss til Stockholm, og tar deretter ferje til Riga. Bussen er med oss til stedet vi skal bo; Daugavpils. Der skal vi besøke en menighet som driver med mye barmhjertighetsarbeid, og hjelpe dem med deres prosjekter.

Noe av det vi har planer om å gjøre er å Besøke fattige unger -ta dem med i en leir hvor de kan få mat og leke og kose seg. Vi skal muligens gå til fattige familier med mat og klær. Kanskje blir det noe praktisk arbeid for folk vi treffer. Møter skal vi ha, både for unge og gamle. Dessuten skal vi jo ha litt fritid også, og den ene dagen reiser vi til Villnius i Litauen på shopping!

Siden jeg er leder i år har det vert ganske annerledes på forhånd enn før. Den største forskjellen er at jeg vet mer om hva som kan vente oss! Det har bare gjort at jeg har gledet meg enda mer:) I den anledning laget jeg også en bildepresentasjon om det å reise på teamtur til en teamsamling vi hadde:

 

LITT AV DET EN TEAMTUR KAN INNEHOLDE:

Trøtte Tryner, 

 

Og Glade Smil. 

 

Inspirerende Ledere,

Og Nye Venner.

  Personlige utfordringer,

 Og Personlig Utvikling.

Mye Morro,

 Og Mye Spenning.

Kreativ Formidling,

Og Hardt Arbeid.

Minner for livet,

Og Sterke Inntrykk.

Hver eneste tur er forskjellig, og vi vet aldri helt hva vi kan vente oss:) Her kommer et bilde fra hver av de tre turene jeg har vert på før. Latviaturen i år blir den fjerde på rad.

  Estland 2008

 Ungarn 2009

 Nederland 2010

 

Alle bildene i innlegget er tatt på disse teamturene, men jeg har ikke tatt alle selv. 

En liten, nysgjerrig jente og en rennende vannslange kan resultere i noen herlige bilder! Selvfølgelig får du også en nysgjerrig jente som er ganske gjennombløt:)

 

Hobbyer kommer og går, som jeg pleier å si. Macramè har aldri vert det helt store, men det er morro i moderate mengder! Etter en hobbysamling hvor vi laget smykker på Betania fikk jeg litt dilla på Macrame igjen, og ryddet fram perlene jeg fant i huset. Her er to resultater av denne korte manien. Jeg begynte på et tredje smykke, og er kommet omtrent nøtaktig halvveis. Alltid må det ende slik (har enda en halvstrikket flettelue, og et halvferdig scrapbookalbum liggende…


Det første smykket er laget med hamptråd (biltema) og perler fra litt overalt. Fjærene er fra Panduro. På det neste smykket har jeg bare brukt noe restegarn jeg hadde liggende. Det er knyttet (eller heter det flettet?) på samme måten som det første. Perlene fikk jeg i en hobbyklubb jeg gikk i for lenge siden, og skjellet hadde jeg hjemme, og fikk borret hull i det:)

Litt av æren for inspirasjon må selvsagt gå til Charlotte som er supergod til å lage slike smykker:)
 

Et tips til deg som vil kjøpe deg noe macrame-utstyr: Gå på biltema, og kjøp perler og tråd forholdsvis billig. Fjær, skjell og andre gøye ting kan du enten finne hjemme, eller (mye dyrere) kjøpe på panduro, eller lignende hobbybutikker. Hvis du ikke kan knytte dem finnes det helt sikkert steder på nettet du kan finne ut hvordan. Prøv youtube!

Hva synes du om smykkene jeg laget? 

Forrige søndag var John-Kenneth, Sølvi-Oline, Thomas og Meg på tur i fra Jøssingfjord og til Øvrelauvås. Løypa blir kalt for nordsjøløypa, og går egentlig helt til Stranno. Kos dere med bildene fra en nydelig dag og en flott tur! Noen av dem er forresten også tatt av Thomas.

 

 

Jeg må bare ta en liten blogganbefaling først! Tegnehanne ligger på topplisten, så mange vet sikkert om henne, men jeg må bare si at innleggene hennes er førsteklasses hysteriske! Jeg ler alltid, og blir glad når hun legger ut et nytt innlegg (ja, litt sykt!). Etter å ha lest hele arkivet hennes for en tid siden har jeg nå begynt å tenke litt som tegnehanne. Jeg merker at jeg plutselig ser for meg hvordan tegnehanne hadde tegnet historier i mitt liv.  

Så dette innlegget (og kanskje flere kommende innlegg) er inspirert av tegnehanne. Det er ikke herming, men inspirasjon fordi jeg har egne historier, og egne tegninger. Det er bare litt av måten å gjøre det på som kommer fra henne. Det er heller ikke like bra på noen måte, men det er grenser for hvor mye tid jeg har til å tegne på pcen… (Ikke har jeg tegnebrett heller…)

Jeg arbeider i sommer i blomsterbutikken og hagesenteret til Mor. Urdals Planteskole! Der er det alltid masse å ta seg til, men til nå har jeg stått mye i kassen i år.

 

Forrige fredag var vi på natt-team. Vi som skal reise på teamtur møttes ved idrettshallen klokken halv 10, og skulle tilbringe natten sammen. Først hadde vi en del god gammeldags teambuilding med aktiviteter som Tallrekke i blinde, traktfotball og noen stafett-øvelser (Mitt lag tapte omtrent samtlige. Godt jeg er en god taper:)

 

Senere skulle vi ha en liten øvelse i å være klar for det uforutsette og å improvisere. Vi delte oss inn i to grupper ig skulle i løpet av 30 minutter planlegge enten et barnemøte eller et utpostmøte. Jeg var på barnemøte-gruppa, og overraskende nok fikk vi snekret sammen to dramastykker og et par sanger på halvtimen. Ikke dårlig!

Etterpå var det tid for mat, og vi koste oss stort med Grillmat.   For at ikke alle skulle falle om drog vi i gang litt rugby før vi hadde et kjempebra fellesmøte hvor Helge sa kjempemye bra om det å fortelle sin egne historie. Din historie er viktig, selv om du ikke synes den er spennende eller imponerende.  Møtet varte ikke så lenge, for folk begynte å bli trette etterhvert. Litt mer teambuilding før vi satte i gang hver for vårt. Noen øvde på et dramastykke: Lifehouse drama (se det her). Jeg var med på det. Andre planla hvordan vi skal bygge leiren vår på preteam i Sarons Dal til helga. Gleder meg til det!

Natten tikket og gikk, og til slutt ble stemningen ganske slakk. På morgenkvisten sovnet jeg noen minutter til “Hurtigruten minutt for minutt” før vi kom oss hjem. De på båten hadde i det minste en nydelig soloppgang!  

 

blogshout.com. Siden er ypperlig både for å få vist frem bloggen din gratis, og for å finne andre spennende bloggere.  Bloggene er sortert på en super måte, og det er lett å registrere seg, og å blogshoute, uavhengig av hvilken bloggplatform du bruker. (blogg.no, bloggspot, wordpress osv…). 

 

Har du testet dette?

 

Må dele noen bilder av dette skjønne paret med dere! Lisa og Sindre. Se så fine!:)