Dette er faktisk den første singletten jeg noen gang har sydd. Det er mest fordi jeg har vært litt opptatt av at man skal spare penger på sying. Så jeg gidder ikke kjøpe dyrt stoff, og bruke på en billig t-skjorte. Men jeg falt altså litt for dette stoffet, og for omtrent 40kr synes jeg det var verd pengene også. Kjøpte det i Barcelona for noen uker siden. Jeg hadde ikke noe mønster, så klippet bare rundt en singlett jeg allerede har, og liker. Sleit litt med at det tynne, elastiske stoffet ikke ville samarbeide med symaskinen, men det bedret seg da jeg la på fòrstoff inni (ok, 60kr da). Og vips: En ny singlett!

Nå arbeider jeg med en shorts som jeg tror vil passe fint til denne singletten – hvis jeg får det til, da. Må bare få kjøpt noen småting jeg mangler først…

“#DIY #hobby #sy #symaskin

Det er kun en ukes tid til vi flytter nå, og ting begynner å bli travelt igjen. For selv om skolen er ferdig, så jobber jeg så mye som mulig, syr så mye som mulig, å går så mye tur som mulig. Og midt oppi dette skal jeg altså flytte også. Jeg gleder meg skikkelig til alle tingene er flyttet, og vi kan begynne å skape oss et eget hjem. 

 

I mellomtiden tar vi støtt imot gjester. Bursdagsfeiring for mamma, sytreff med venninner og pizzakvelder med venner. Kort oppsummert: Veldig mye koselig som skjer for tiden. Jeg nyter det! Det eneste som mangler nå, er litt sommervær…

I dag har jeg fri – deilig! Og skal bruke dagen til å sy en shorts, rydde en del, og gå en tur i finværet 🙂

Når det kommer til fotografering, er det lett å miste inspirasjonen noen ganger. Da kan en konkret oppgave være med å vekke til live de kreative evnene igjen. Jeg legger derfor ut en oppgave hver søndag som kan være til inspirasjon.

Oppgave fem er som følger:

Reis til et nytt sted.

 Barcelona

 

 

Noen ganger blir man bare lei av å fotografere de samme motivene om og om igjen. Mange av oss er vanemennesker, og går på tur de samme stedene nesten hver gang. Da blir det ikke de enorme variasjonene i motiver. Enkelte ganger er det ingenting som hjelper på foto-inspirasjonen som litt ny input. (Det merker jeg skrekkelig godt når jeg er på ferie, og kamera går som et maskingevær mesteparten av turen)

 Galdhøpiggen

Freiburg

 

Men du trenger ikke å reise til Spania altså. Bare gå en halvtimes tur et annet sted enn du pleier. Eller ta en annen rute til jobb/skole. Prøv å forandre omgivelsene dine lite granne, bare. Hvis du vanligvis er omgitt av storby, eller av skogen, så ta deg en tur på stranda. Eller på fjellet. 

 Kysten

 Sogndalstrand

 

For min del skal det ikke mer til enn å forflytte seg såpass at jeg får noen nye planter eller dyr som jeg ikke vanligvis ser. Da er det plutselig masse motiver rundt om kring!
 Holland

 Nedlagt industriområde

Og for deg som ikke har muligheten til dette, kan du jo sjekke ut de andre tipsene mine HER

På skolen har jeg i det siste arbeidet mye med et prosjekt – sy tre kjoler i tre ulike stoffer. Dette er den siste kjolen, som er en selskapskjole. Stoffet hadde jeg handlet for lenge siden i Oslo, så det var kjekt å endelig få brukt det. 


Dette er helt klart den kjolen jeg er mest fornøyd med på lenge, sånn rent sy-teknisk. Til og med innsiden ser fin ut! Det eneste jeg har å pirke på for meg selv er passformen over brystet. Der sitter den litt for løst. Jeg er i hvertfall superfornøyd med hvordan ryggen ble. Nå håper jeg bare på en ok karakter – siden denne oppgaven er min aller siste før ferdig utdannelse, og fordi den faktisk teller 15 studiepoeng i seg selv.


 PS: Hvis noen skulle være så observante å legge merke til den frynsete kanten, så må jeg vel bare innrømme at vi tok bildene før denne kjolen var heelt ferdig. Men jeg har gjort det, altså!

I går gjorde jeg det! Jeg printa ut 35 sider med tekst, og sendte dem i posten. Puh! Siste oppgave EVER er levert, og jeg kan egentlig si at jeg har sommerferie! Det gjenstår enda en utstilling i starten av Juni, men innen det er det null jeg trenger å gjøre i tilknytning til skole.

 

 

Da trodde du kanskje at jeg skulle bruke de neste tre månedene til å sy, strikke og sole meg? Enn om det var så vel… Jeg skal jobbe, jobbe, og flytte. Også har jeg plutselig å et hus å pusse opp. Men jeg klager ikke jeg. Det blir masse fritid også! Flytting blir superbra (når det er ferdig, i det minste), og jeg er kjempespent på å starte mitt nye liv som lærer til høsten! Men først: SOMMERFERIE! 😀


Jeg smasha inn noen random bilder fra studieturen til Spania som ikke hadde funnet sin plass senere. Fint med litt varme, sol og sommerstemning 🙂

Når man trenger litt tid alene. Når man trenger å få sortert tankene. Når man trenger å koble fullstendig av, da er en lang tur i naturen noe av det beste som finnes. Det aller beste er når du har en trofast hund med deg som er selskap, men som ikke er påtrengende. 

 

Man sliter ut kroppen, og fyller opp sansene. Alt føles liksom bare bedre etterpå. 

Sukk.. Sommerferien nærmer seg med stormskritt. Jeg Gleder Meg!

På skolen har jeg i det siste arbeidet mye med et prosjekt – sy tre kjoler i tre ulike stoffer. Dette er kjole nummer to, som er en sommerkjole. Stoffet hadde jeg handlet for lenge siden i Oslo, så det var kjekt å få brukt det.


Problemstillingen min handler om å prøve å sy i ulike stoffer, for å lære om forskjellene. Denne kjolen ble sydd i bomull – et tilgjengelig og veldig håndterlig stoff. På mange måter er bomull det enkleste å sy i. Men det er nok ikke alltid det enkleste å få gode resultater med. 

Til ryggen brukte jeg “vaffelsøm” som er å sy med strikk i undertråden. En kjempegod teknikk for å få stretch i et ikke-elastisk stoff. Nokså pent blir det også 🙂 

Hva synes du om kjolen? Noe jeg kunne ha gjort annerledes?

#DIY #hobby #sy #sydetselv

“Herren din Gud er hos deg, en helt som frelser. Han fryder og gleder seg over deg, og viser deg på ny sin kjærlighet. Han jubler over deg med fryd.Sef.3.17

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Sefanja (36 av 66

 

Forfatter: Sefanja

 

Datering: Ca 630 f.kr.

 

Innhold: Boka er profetisk. Den advarer mot Guds kommende dom, og oppfordrer til omvendelse.

 

Min Mening: En kort og grei bok med tydelig budskap om omvendelse. Ikke så vanskelig å relatere til vår hverdag: Gud ønsker fellesskap med oss. Ikke at vi skal stole på penger, fitness, utdannelsen, nasjonalitet, eller din egen fornuft og dyktighet. Han vil at vi skal sette vår lit til Ham. I sef.2.2. står det om hvor skuffet Gud er over Jerusalem som ikke har “stolt på Herren, og hun har ikke holdt seg nær til sin Gud.” Det var i hvert fall dette jeg satt igjen med. 

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom


BildeKilde

Her har jeg samlet lenkene til noen innlegg som forklarer deg hvordan du kan lage ting selv.

Hvordan hekle en blekksprut-rangle HER

Hvordan hekle en froske-lommebok HER

 

Hvordan lage et mini scrapbook-album HER

 

Hvordan sy om Jeans til veske HER.

 

Hvordan sy en posepølse HER

 

Oppskrift på heklet kosesau HER

 

Oppskrift på heklede grytekluter HER

Oppskrift på heklet 17.mai-sløyfe HER.


 

 

Oppskrift på strikkede veske-tøfler HER.

 Fremgangsmåte for å sy paljettkjole HER


 

DIY T-skjorte HER


 

 

Selvstrikkede bestikk-sokker til jul HER


 

 

Enkle-å-sy Gavekurver HER.


 

Lag dine egne velduftende badebomber HER

 

En kalv var forsvunnet, og ble funnet halvdød i en bekk. Det var usikkert om den ville overleve, men han kom unna med en hjerneskade og delvis blindhet. Nå er det tam som et lam, og tusler rundt i hagen og leker med hunden. 

Noen ganger gikk det galt, og han faller utenfor en skråning i hagen. Null stress. Vi bare bærer ham opp igjen. (Lurer på hvor lenge dette går…?)

For en sjarmør!

 

Tok med et bilde av lammene også. Herlig å besøke venner med gård! Jeg koser meg alltid når det er dyr i nærheten 🙂

Forresten: Føler på presset om å skrive om 17.mai, siden alle liksom gjør det. På 17.mai satt jeg i sofaen. Jeg spiste is, sjokolade, godteri, og tre biter av en kebab. Jeg spydde, og sov. Og det var egentlig det.