I sommer skal vi på roadtrip. Den har omtrent den samme ruta som i fjor. Vi skal kjøre oppover vestlandet, til Molde. Deretter kjører vi på tvers over til Hamar og pappa hvor vi planlegger å både nyte latmannslivet og festivallivet(Bli med på ufestivalen!). Etterpå tar vi oss en tur til Sverige, på veien hjem. Men spørsmålet er egentlig hva vi skal gjøre underveis på reisen. Noen få ting er bestemt. Men det er jo alltid gøy å finne på enda litt mer. Så jeg lurer på om noen har noe å anbefale? Kanskje spesielt på østlandet, siden det er der vi skal være lengst. Eventuelt må det være ting som ikke tar hele dagen. 

Nå er jeg i tillegg med i en konkurranse om å vinne en tur til Bø Sommarland. Det hadde kanskje vært en artig vri på turen vår. I så fall gleder jeg meg til å ta med Thomas i flodbølgen. Og kanskje jeg til og med får han med på Mot i Brøstet?? Vi pleide ofte å reise til sommarland med pappa da vi var yngre. Så det hadde absolutt vært moro å gjøre igjen 🙂

Hva bør vi finne på på roadtripen for å gjøre den minneverdig og spesiell? 

 

* Jeg jobber en del for tiden. Seks dager i uken i mors planteskole. I hvert fall i utgangspunktet. Nå gjelder det å tjene mest mulig penger – for de forsvinner skremmende fort når en pusser opp. Men det er grei jobbing. En del stå-i-kassen, noe luking, potting, bæring og rydding. En del variasjon. Og det er jo veldig kjekt å kikke rundt i butikken nå som jeg har hage selv også 🙂

 

* Allikevel tar vi oss tid til masse kos. Fredag hang jeg med venner. Grilling, volleyball, jentekos og film. Lørdag hadde vi skalldyr sammen med søsknene våre her hjemme. Mye oppvask, men SÅ kos. Søndag: Vasking, krabberester, og filmkveld med Andrea. Rekker ikke å blogge om en tredjedel av alt det vi finner på. Men sommeren er jo virkelig tiden for å ta igjen det tapte med venner – spesielt de som studerer borte. Skulle bare ønske jeg kunne droppe jobbing, og KUN treffe venner…

 

* Vi har også passet lille Tirah en halv uke – og det går mye tid bort på en liten valp som ikke er helt stueren enda. Og et større sjarmtroll skal du lete lenge etter. Men må innrømme at hun kanskje var søtest når hun sov. Da slappet jeg i hvert fall mer av xD.

* Når det gjelder utdanning, er jeg jo helt ferdig som lærer nå. Jeg har fått 100% vikariat, og begynner å arbeide i august. Jeg fikk nylig den foreløpige timeplanen, og oppdaget at jeg skal være spredt på mange steder i løpet av uka – så dette kan bli spennende. Er kjempespent på å komme i gang med det virkelige livet som lærer – og virkelig lære alt vi har vært borti i praksis. Tror virkelig at dette blir BRA 🙂


Hva bruker du din ferie på? 🙂

“Ikke ved makt og ikke ved kraft,
        men ved min Ånd, sier Herren, Allhærs Gud.
(Sak.4.6)

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Sakarja (38 av 66

 

Forfatter: Sakarja

 

Datering: 520-475f.kr.

 

Innhold: Boka er profetisk. Den starter med syv syner som forteller oss om ulike sider ved Guds plan. I tillegg finner du messianske profetier, oppfordring til omvendelse, og profetier om de siste tider. 

 

Min Mening:  Dette var en av de tyngre bøkene å lese som inneholder mye symbolikk og vanskelig språk (synes jeg). Men den har noen helt tydelige profetier om Jesus, som er litt spennende å se. Ganske utrolig at historien om Jesus var forutsagt ned til detaljer så lenge før han kom til verden… 

BildeKilde

 

 

Når det kommer til fotografering, er det lett å miste inspirasjonen noen ganger. Da kan en konkret oppgave være med å vekke til live de kreative evnene igjen. Jeg legger derfor ut en oppgave hver søndag som kan være til inspirasjon.

Oppgave åtte er som følger:

 Lek med motlys

Fotografering handler i bunn og grunn om lys. Det handler om hvor mye lys linsa slipper inn hvor fort – og slik ender vi opp med bilder. Og da skulle det vel bare mangle at vi kan leke oss litt med lyset. Å ta bilder i motlys har mange utfordringer og fordeler. Jeg skal ta for meg noen av dem her, slik at du kanskje får noen tips til hvordan du kan ta spennende motlys-bilder.

Når jeg skriver bilder i motlys, så mener jeg at det finnes en lyskilde som er bak motivet ditt. For eksempel en solnedgang, som på disse to første bildene. Da blir ofte forgrunnen (her: mennesker) helt mørke, og vises i silhuett mot den lyse bakgrunnen. Men det trenger ikke å være slik heller. Ved å bruke en blits til å lyse opp menneskene, kunne jeg ha fått frem detaljer i tillegg til den flotte himmelen bak. Tenk over poseringen til hovedmotivet ditt slik at det ikke blir for kjedelig. For eksempel kan hoppebilder være gøy i sånne settinger. 

 

På bildet nedenfor bestemte jeg meg for å leke meg litt. Jeg brukte sola som lyskilde, og en ballerina-frosk-figur som motiv. Men for å filtrere lyset brukte jeg et gjennomsiktig farget ark foran motivet. Slik kan du lage “skyggebilder” med f.eks. silkepapir, bobleplast osv. 

 

Andre ganger ønsker vi at motivet vårt skal være opplyst. Her har jeg stilt eksponeringen (lysstyrken i bildet) etter treet, som er mitt hovedmotiv. Da blir bakgrunnen automatisk overeksponert (veldig lys). Dersom jeg stilte lyset etter himmelen, hadde treet blitt undereksponert (veldig mørkt). 

 

Sola er vår største naturlige lyskilde, og enormt mange gode bilder kan bli tatt med utgangspunkt i sola. 

 

På bildet under kan du se det samme motivet fra to ulike vinkler. De to bildene mot venstre er tatt i motlys, mens de to til høyre er tatt med lyskilden bak. Og det er ingen tvil om hvilke bilder som er mest interessante. 

Et problem som kan oppstå når man tar bilder i motlys, er at sola (eller annen lyskilde) lager reflekser på bildene dine(Lens flares på engelsk). For eksempel har bildet under her fått et felt med “grått lys” over bjørketreet til venstre i bildet som ikke er fint. For å forhindre denne effekten, kan man sikte litt bort fra sola, bruke polariseringsfilter, og skjermen som følger med linsa di. Den stopper mye av disse refleksene. Andre ganger kan dette være en effekt en ønsker å ha i bildene sine.

 

Bokeh dukker opp når det er mange lyspunkter (vanndråper, sterinlys, gatelys osv) som er ute av fokus i bildet. Skap lav dybdeskarphet ved å stille blenderen stor, og bruke et zoom-objektiv: Ha kort avstand til motiv, og lengre avstand til det som skal lage bokeh-mønsteret. Les mer på fotokurs-innleggene HER.

Så kom deg ut, og lek med motlys. Sola er en ypperlig lyskilde, men det finnes så klart andre muligheter også. Sikt deg inn, og prøv deg frem. Og du? Ikke glem å lek deg 🙂

Vi er så heldige å få låne denne lille storsjarmøren for tida. Jeg gleder meg veldig til vi kan få oss en egen valp. Med det blir nok en stund til enda. I mellomtiden er det fint å låne 🙂

 

Det er mange ting man kan gjøre sammen som et par. Filmkvelder, kino, eller restaurantbesøk. Eller kanskje dere elsker ekstremsport eller håndarbeid, og kan drive med hobbyene sammen. Jeg og Thomas har en felles hobby i fotograferingen, og derfor er det midt i blinken å bruke kjæreste-tiden vår på en fototur. Ingen stress. Bare oss og naturen. Kamera og motivene. Bare fritt. Bare enkelt. Bare perfekt 🙂

Hva pleier du å gjøre sammen med kjæresten når dere skal finne på noe gøy?

Her har jeg samlet litt av hvert slags bilder som kanskje ikke kvalifiserte til et eget innlegg. Men som er kjekt å vise frem på bloggen uansett. Først  ut kommer: Anbefalt middagsrett! Denne Thailandske kyllingformen fant jeg hos Linda. Den falt i smak hos alle i heimen – gøy med smakskombinasjoner jeg ikke bruker til vanlig. Oppskrift HER

 

Da vi hadde innflytningsfest var vi så heldige å få noen korallrøde pioner. Noen få dager senere hadde de åpnet seg, og var blitt blekgule. I hvertfall spredte de en herlig sommerfølelse!

Utsikt fra vinduet hjemme…

Uti hagen har vi litt av hvert, og nå begynner det også å bli noe spiselig der ute. Blandt annet har denne reddiken vokst seg stor og god nå!

 

Vi feiret st.hans litt rolig hjemme, men tok oss en tur innom nabolagets grillfeiring også. Veldig kjekt å få bryne mitt nye kamera på et så gøyalt motiv som lille SJ. 

 

På veggen har vi fått opp en wall-sticker av en sebra. Vi synes den passet godt bak planten, selv om vi hadde håpt at den var enda større da vi bestilte. Synes du den passet inn? Den kan kjøpes for ca 40kr HER.

En annen gøy ting jeg har handlet på nettet i det siste, er masse stoff – kanskje spesielt til barneklær. Har fått litt dilla på å sy babybukse (skal vise dere snart). Så nå kan jeg bare sette i gang! Alle disse stoffene er kjøpt fra samme selger. De koster ca  30kr pr meter pluss 35 i frakt. Link til noen av dem HER. Frakten er veldig rask, siden disse kommer fra Tyskland. 

Jeg har ventet og ventet helt siden midten av april. Jeg har sjekket postkassen og mailen regelmessig, men alltid blitt skuffet. Helt til nå! For plutselig var pakken der. Med mitt helt nye speilreflekskamera som er tusen ganger bedre enn mitt gamle. Jeg har nå oppgradert fra Canon 450D til 750D. Et kamera som nettopp har kommet på markedet. Et kamera med innebygd WIFI og 24 megapiksler. For ikke å snakke om fantastiske farger, og muligheter for høy ISO. Jeg har også endelig muligheten til å filme igjen – en funksjon jeg savnet veldig med kamera mitt.

NÅ folkens, blir det nok bedre bilder på bloggen. For med utstyret kom også enormt med inspirasjon. Det er SÅ mye lettere å ta bilder når kamera gjør nesten alle motiver magiske av seg selv…

Her er noen få av de første bildene jeg har tatt med min nye bestevenn! GØYGØY!

“Vær frimodig, alt folk i landet!
        lyder ordet fra Herren.
        Gå og arbeid, for jeg er med dere!
        lyder ordet fra Herren, Allhærs Gud.
” (Hag.2.4, b)

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Haggai (37 av 66

 

Forfatter: Haggai

 

Datering: 520 f.kr. 

 

Innhold: Boka er profetisk. Den fokuserer på gjenoppbyggingen av tempelet, Guds hus. Haggai advarer folket mot å hele tiden utsette Guds arbeid til fordel for sine egne interesser, og oppmuntrer dem med at Han setter pris på det de gjør, og at Han vil gå med dem.

 

Min Mening: Jeg likte å trekke paralleller mellom Haggais bok og vår tid. Også i dag har vi et oppdrag om å bygge Guds hus. Bare at nå bor Han i hver enkelt kristen. Jeg ble minnet på det oppdraget vi har om å bygge Guds menighet, og inspirert til å gjøre mer med evighetsverdi, og sette mindre lit til midlertidige “prosjekter” (Hag.1.4-9) Det var også oppmuntrende å se hvordan Gud refser folket og insisterer på at de kan gjøre det enda bedre: mye mer enn de selv kunne drømme om (Hag.2.3-4)

 

Nå nærmer jeg meg nyetestamentet! Men jeg merker at jeg gidder ikke skynde meg masse med denne gjennomlesningen. Det tar den tiden det tar. Og jeg vil heller få så mye som mulig ut av hver bok før jeg går videre. 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom


BildeKilde

 

 

Jeg har så enormt mye jeg har lyst til å prøve å sy. Og så enormt mye stoff jeg har kjøpt og/eller fått. Det klør virkelig i fingrene! Men av en eller annen grunn er det vanskelig å finne tid. Allikevel klarer jeg innimellom å skvise inn litt sy-tid. Og forrige gang det skjedde, fikk jeg laget meg en posepose til – denne skal være en gave. Jeg sydde den med stoff jeg fikk av farmoren til Thomas. Og det rosa hank-stoffet fikk jeg fra min bestemor for lenge siden – gjenbruk FTW!

Et enkelt prosjekt som alle kan få til. Men ikke mindre nyttig av den grunn! Les om hvordan du gjør dette HER