Et knippe FavorittFilmer

Categories O interessa

 

Jeg er absolutt ikke en filmperson. Foretrekker stort sett bøker, og ser omtrent aldri film alene (bare sammen med venner, for det sosiale). Det er egentlig skjelden jeg liker filmer spesielt godt; vanligvis er det bare tidsfordriv. Men noen ganger kommer jeg over en film som blir sittende som en favoritt. Slike filmer jeg kan se mange ganger uten å bli lei. Jeg har nok utrolig dårlig (eller spesiell) sans for humor, for filmhumor treffer skjelden. Derfor er det ofte de triste filmene jeg faller for. I dette innlegget har jeg skrevet litt om flere av mine favoritt-filmer, som jeg har likt så godt at jeg kan se dem mange ganger.

 

 

Forrest Gump

Dette er en film fylt av humor, sorg, og en historie litt utenom det vanlige. Noe av det jeg liker så godt, er nok hvordan vi kommer skikkelig tett innpå hovedpersonen Forrest, som ikke er fullt så smart som alle andre. En utrolig innholdsrik og bra film jeg ikke kommer til å vokse fra.

 

 

 

Of Mice and Men

Denne filmen er på en måte litt i samme kategori som Forrest Gump. Hovedpersonen (til høyre i bildet) er ikke så sosialt intelligent. Han er større enn de fleste, og kjenner ikke sin egen styrke. Sammen med kameraten sin får han meg til å le, føle medynk, og gråte. Rørende og veldig bra film!

 

 

 

 

The Bridge to Terabithia

Dette er vel egentlig en barnefilm, men jeg elsker den, rett og slett. Den har en god dose fantasi og latter, blandet med alvor og livets realiteter. Det viktigste budskapet er å beholde litt fantasi, undring og livsglede på tross av vanskene og den hard virkeligheten rundt oss. Den rører meg enormt; en av de få filmene som har fått meg til å gråte.

 

 

 

Grease

Kongen over musikaler for min del! Den gammeldagse stilen gjør det hele enda morsommere, og med DE fantastiske sangene blir jeg bare aldri lei denne filmen. Herlig, livlig og morsom. Jeg kan bare ikke la være å synge med… “For Greased Lightning– Go-go–go-go-go-go-go!”

 

 

 

 

Fireproof

Min favoritt-kjærlighetsfilm! Den handler i utgangspunktet om ekteskapsproblemer. Med en kristen vinkling ser vi hvordan Caleb og Catherine prøver å overvinne de store murene som har sneket seg i mellom dem etter noen år sammen. Nokså realistisk, romantisk, spennende og rett og slett en vinner!

 

 

 

 

My Sisters Keeper

En enormt trist film som lett lokker frem tårene. Samtidig har den ingredienser som latter, lykke, kjærlighet og en stor overraskelse i retten. Kate er dødssyk av kreft, og for å redde henne, får foreldrene nok en barn som blir “designet” i et prøverør. Slik kommer Anna til verden; som sin søsters private “medisinskap,” hvor hun kan få blod, beinmarg og andre ting Kate trenger. Hvor skal grensen gå, og når er egentlig Anna gammel nok til å få bestemme over sin egen kropp?

 

 

 

Pirates of the Caribbean

Alle Pirates of the Caribbean-filmene er blandt mine favoritter. Humoren er helt topp og spenningen er der hele tiden. Det beste er vel de forskjellige utrykkene til “Captain Jack Sparrow” som jeg aldri blir lei av. Filmene blir egentlig bare bedre og bedre, noe som er skjelden. “Yo-ho, yo-ho, a pirates life for me”

 

 

 

 

Avatar

Til slutt tok jeg også med Avatar. Jeg liker filmen så godt, for det første på grunn av den flotte naturen, og alle de nydelige bildene (jeg er litt svak for sånt), og for det andre liker jeg at dette er så aktuelt nå også: Hvordan noen mennesker grabber til seg uten tanke på hva eller hvem de skader. Hvordan noen føler seg overlegne andre. Det er så viktig at ikke jakten etter rikdom går ut over andre levende vesener, slik vi mennesker ofte kan ha en tendens til å glemme…

Er noen av disse filmene blandt dine favoritter også?

Noen andre du ville anbefalt meg å se?

 

ps. Ingen av bildene i dette innlegget er tatt av meg. Klikk på bildet for å komme til kilden.

3 kommentarer

3 thoughts on “Et knippe FavorittFilmer

  1. anbefaler veldig : courageous , to save a life og faith like a potato ! tre utrolig brae filmer !

  2. Lisa M: Tusen takk! Ja, Courageous og Faith like Potatoes er også blandt mine favoritter! (kan jo ikke få plass til alle i ett innlegg…) Har ikke sett “To save a life”… Skal absolutt gjøre det når jeg får muligheten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *