Jeg får helt dilla på veskesying, altså! Det er så gøy når de blir akkurat sånn som jeg så for meg, og denne må kanskje være  av de første jeg har blitt helt fornøyd med (ingen feil på den). Fòret inni er samme som det mørkeblå stoffet. Mønsteret er Gerbera wristlet fra blue calla. Det blomstrete stoffet er i kork. 

Liker denne veldig godt!

Altså, disse snåle blomstene er kanskje et ugress. De har kommet opp i skråningen vi har overlatt til seg selv. Men de er skikkelig fine 🙂

Rosene har vært nydelige i år, og er godt i gang med sin andre blomstring nå.

Alle tre klematisene mine har overlevd vinteren, og blitt større enn i fjor.

Jeg har plukket mye bær i sommer: stikkelsbær, blåbær, bringebær og rips.

Kjempeverbenaen er høyere enn meg, og i full blomst.

I år har vi skaffet oss en lavendel. Spent på om jeg får den til å overleve til neste år 🙂

Sinniaene er min nye favoritt i år! De har vært så fine og blomstrer bare mer og mer!

Hosta i full blomst.. Nå har vi kommet til den delen av sommeren hvor ugresset tar overhånd og vi vanligvis “glemmer” å klippe plenen. Skal prøve å ikke la det bli like ille i år som i fjor. Men jeg merker at jeg er vanskelig å finne tid til hage nå om dagene.

Det har blitt en god del sying i sommer. Her er flere prosjekter samlet, men jeg har enda mer å vise dere fremover 🙂

Fikk det plutselig for meg at jeg skulle sy bleier til Miriam sin dukke (noe jeg har tenkt på lenge, men ikke helt kommet til). Tegnet et mønster selv ved hjelp av litt mål, litt nettmønster og litt prøv-og-feil. Brukte myk fleece inni og bomullstoff utenpå, samt borrelås. Dette er den andre bleien jeg sydde, så nå har dukken et skift også 🙂

 

Så prøvde jeg meg på et gratis mønster fra Pattydoo(link til nedlasningssiden). Disse blekksprutene falt i smak hos toåringen, var veldig kjekke å sy, og er fine også til babyer. De kan vrenges, og har to ulike farger og ansikter. Jeg har lyst til å sy flere slike 🙂 

 

Jeg sydde to små plagg for tanten min som hun skal bruke til pinnemenn hun lager. De er laget i diverse restestoff for at det skal være billig, men jeg har også prøvd å velge stoffer som ikke blekner og som varer litt utendørs.

 

De aller fleste ble shortser i dongeri, laget av gamle jeans jeg har fått fra forskjellige folk. En stor mannebukse rekker til omtrent tre slike shortser. 

Litt dillete småting, så etter dette gledet jeg meg til å sy noe litt skikkeligere 🙂

Her kommer anmeldelsene fra bøker lest i Juni. Det ble 12 bøker (6 lydbøker).

 1. Seeking Allah, Finding Jesus – Nabeel Qureshi. En overraskende god bok som forteller en historie om konvertering, men også en grundig gjennomgang av hvorfor han endret mening basert på historie, vitenskap og erfaringer. Fin å lese for kristne som kjenner muslimer, for alle muslimer, og alle som vil lære mer om disse to religionene. Karakter: 6. 
 2. Barsakh – Simon Stranger. Emilie er på ferie i Grand Canaria da hun oppdager en båt med flyktninger, og bestemmer seg for å hjelpe dem. En rørende historie med mye viktige tanker. Jeg leste denne etter å ha lest i to andre i serien, og den er nok bedre i rekkefølge. Men en god bok i en bra serie! Karakter 5. 
 3. Klara og Solen – Kazuo Ishiguro. Klara er en “kunstig venn” som går på solcelleenergi og ser verden fra et unikt synspunkt. En annerledes og litt artig bok. Karakter: 4. 
 4. The Gospel According to Satan – Jared Wilson. En bok om åtte løgner som høres ut som sannheter, og som kan lure oss til mindre enn det livet Gud vil gi oss. Et par eksempler er “Gud vil bare at du skal være lykkelig” og “du lever bare en gang.”Karakter: 5. 
 5. Minneskogen – Sam Lloyd. Elissa blir kidnappet på en sjakkturnering for barn. I fangehullet blir hun besøkt av gutten Elijah, som kan vise seg å bli hennes eneste håp. En utrolig spennende bok som overrasket meg mange ganger. Jeg likte den virkelig kjempegodt!! Men man må tåle en viss creepy-het 🙂 Karakter: 6. 
 6. Gutten, muldvarpen, reven og hesten – Charlie Mackesy. En koselig liten bok jeg nappet med meg på biblioteket. Små tanker og ord om vennskap, utenforskap og livet. Karakter: 4. 
 7. Gullburet – Camilla Läckberg. Faye er lei av ekteskapet som er som et bur for henne, men bruddet blir enda verre enn hun kunne forestilt seg. Jeg klarer ikke å like hovedpersonen, og handlingen er også nokså gørr. Men hun skriver jo veldig bra, da, som alltid. Karakter: 4. 
 8. Vinger av sølv – Camilla Läckberg. Fortsettelse på gullburet. Samme inntrykk, men er litt mer “into it”. Men kan ikke måle seg med Fjellbäcka-serien av samme forfatter. Karakter: 4. 
 9. Himmelen er vår – Luke Allnutt. En bok om sorgen etter å miste et barn og om livet som går videre. Dessverre en kjedelig bok som jeg angret på at jeg brukte tiden på (men klarer ikke avbryte når jeg har lest et par kapitler – det føles som et nederlag.) Karakter: 3. 
 10. The Gospel-driven church – Jared Wilson. En veldig god bok om hva som “går galt” i mange moderne menigheter. Jeg synes Jared Wilson klarer å sette fint ord på problemene uten å henge for mye ut (selv om han peker på et par kjente navn i kristen-verden). Virkelig verdt å lese for alle ledere i kirker og menigheter, og gjerne for andre interesserte personlige kristne også. Karakter: 6. 
 11. Trollbundet (isfolket nr 1) – Margit Sandemoe. En merkelig fantacy iblandet “en jomfrus seksuelle oppvåkning” eller noe sånt. Ikke helt min greie. Var noen greie partier også, men trolig ikke nok til at jeg gidder å lese de neste bøkene i serien. Karakter: 3. 
 12. Den tredje tvilling – Ken Follett. En grusom forbrytelse har blitt utført, og politiet har DNA til gjerningsmannen. Han nekter innbitt straffeskyld, og da de finner ut at han har en enegget tvilling trygt forvart i fengsel begynner politiet å lure på hva som kan ha skjedd. Historien er egentlig ganske bra, men tittelen spoiler alt for mye. Dessuten er det et eller annet som ikke helt griper meg med denne boka, for some reason…  Karakter: 4.                 Minneskogen 

I løpet av de 12 årene jeg har hatt denne bloggen har det ikke vært veldig mye “tørketid” – men nå er vi inne i en. Det er et par årsaker til det. For det første er det at jeg har problemer med kamera – og når jeg tar mindre bilder, blir det også færre blogginnlegg. Den andre grunnen er at jeg har begynt å skrive en liten dagbok (5-year-journal) hver dag, og da har det på en måte erstattet bloggingen litt. I hvert fall i forstand av å “dokumenterer det jeg gjør.” Samtidig har jeg jo både Snapchat og Instagram hvor flere venner følger med.

Fremover blir det nok mer høydepunktene jeg vil blogge om, både når det gjelder turer, bøker og hobbyprosjekter. Forhåpentligvis vil det øke kvaliteten på innleggene mine! Og det er veldig gøy at såpass mange fremdeles er innom her og leser. Utover det er det altså ingen løfter om mengde innlegg, men de vil nok fortsette å komme litt sporadisk 🙂

Nå har jeg kommet til siste dag i ferien. Lærerferie er noe av det beste med yrket (kidding, not kidding). Det føles som en evighet og samtidig går det unna som en vind. Jeg er så glad i sommeren! Det er så deilig med varme, lys, hageglede og mye tid til avkobling og hobby!

Men å komme tilbake i rutiner har også sin sjarm. Kanskje jeg klarer å gå ned de to kiloene jeg har gått opp i det siste. Kanskje jeg blir litt mer effektiv igjen. I alle fall har vi i hvert fall høstferien å se frem til 🙂 😛

Her er litt bilder fra en koselig tur med Caroline. Jeg elsker jo toppturer, men i år har det ikke blitt så mye som jeg skulle ønske. Den ene grunnen er at jeg ikke klarer å ha med Miriam (for tungt), og den andre er at jeg har litt lett for å få migrene etter turer. Spesielt dersom det er sol.

 

Caroline er alltid et fyrverkeri å gå med!

Strandaåsen er en relativt kort tur, med masse flott utsikt 🙂

Kan du se fuglen på bildet nedenfor?

 

Gleder meg til mange flere turer før sommeren er over.

 

På vei ned fra Årosåsen ser vi Sogndalsstrand fra oven 🙂

God tur!

Denne venstre visdomstanna ble operert i mai, og jeg var sykemeldt to dager (siden jeg bare jobbet man-onsdag). Men jeg var faktisk dårlig ganske lenge etterpå. Fikk en kul på størrelse med en mandarin i kinnet, og en prikkende følelse i tunga i over en uke. Dessuten kunne jeg ikke være ute i sola, eller gå tur på 3 dager, og da var det 25 grader og sol hver dag! Men det verste var egentlig selve operasjonen, fordi jeg har litt tannlegeskrekk. Så etter noen få minutter med bedøvelse, og øredøvende borring begynte det å svartne for meg. De tok en god pause med litt hyperventilering og ukontrollert svetting før de fikk fortsette, men jeg følte meg dårlig hele tiden. Og selv om det sikkert tok mindre enn 10 minutter, husker jeg at jeg tenkte at dette var verre enn en fødsel :’P (Kanskje litt dramatisk, ja)

Nå er den høyre tanna også operert ut. Det gikk heldigvis bedre enn ventet. Litt raskere, ingen nesten-besvimelse (selv om jeg antagelig hadde veldig høy puls mens jeg lå helt stille), og bivirkningene har også vært mindre; mindre hevelse, ingen prikking i tunga (etter bedøvelsen gikk ut), og det er egentlig bare smerten som er plagsom. Men stor hjelp i smertestillende tabletter (som jeg har fått skrevet ut mer enn nok av nå!).

Hadde tenkt å legge ut de flatterende bildene av meg med store kinn, men blogg.no vil ikke ha mobilbilder, tydeligvis….