“Men forandring er mulig. Det var det jeg sa til meg selv. Feil lar seg rette, urett gjøres godt igjen. Det var det som førte meg hjem. Håp. Og sinne.”

 

Boktittel: Ved elven

 

"Ved elven" av John Hart

Forfatter: John Hart

 

Innhold: Adam Chase har vært borte fra hjembygda si i fem lange år, og med god grunn. Men nå klarer han ikke lenger å holde seg borte. Mye har skjedd på fem år, og mysteriet og hatet som drev ham bort har vokst seg enda større og mer intrikat. 

 

Min mening: Jeg har bestemt meg for at jeg liker krim. Det trodde jeg egentlig ikke. Men det er visst gammel, engelsk krim jeg ikke liker. Jeg elsker et mysterie jeg kan komme til bunns i. Og John Hart klarte virkelig å overraske meg med hvem som var morderen! 

 

Terningkast: 5. Spennende, og med en overraskende slutt.

BildeKilde

Andre thrillere/krimbøker som jeg anbefaler er: Flink Pike og The girl on the train. 

Målet mitt er å lese femti bøker i år, altså ca 1 hver uke. Nå i påsken har jeg klart å lese bok nr. 12, og det er uke 13, så nå er jeg nesten i rute igjen! 

Dette er nok de siste grytekluten jeg skal hekle på en stund. Nå har jeg heklet en god del av dem til salg, og til slutt heklet jeg disse til meg selv. For nå har vi jo rosa kjøkken, og det passet ikke lengre så godt inn med de turkise og svarte gryteklutene. Så det var artig å få seg noen nye.

Slik henger de på kjøkkenet 🙂 

Oppskriften har jeg lagt ut på bloggen før. Du finner den i sidemenyen under  “DIY”
 

Siste dag i påskeferien, og jeg er slitnere enn jeg var da den startet. Den dumme forkjølelsen suger ut kreftene mine! Men det blir jo ikke så verst å komme i gang igjen heller. Jeg får bare se sånn på det… Og jeg kjenner jo at jeg savner elevene litt. Men det er veldig moro å treffe dem utenfor skolen også 🙂

I hagen begynner det å bli vår. Jeg elsker å ha stor hage! Løkplanter popper opp både her og der for tiden! Jeg har også sådd en del frø som jeg gleder meg over å se vokse. Det er faktisk utrolig tilfredsstillende å se at noe jeg har plantet selv, vokser. Nå, når jeg jobber litt i planteskolen finner jeg jo utrolig mye som jeg har lyst til å ha i hagen. Første investering blir nok ei god saks, og et par klematis med nydelige blomster som kan vokse oppetter muren vår. 

Selv om jeg er sliten føler at jeg har brukt dagene godt. Fredag var vi på hytta til en Renè og grillet og skøyt leirduer, før vi var på middag og filmkveld hos Caroline senere på kvelden. Lørdag jobbet jeg, og hadde besøk av Bente på kveldsfilm. Søndag: Jobb, middag hos svigers (deilig påskelam!) og filmkveld med mannen min. I dag skal jeg også jobbe, så skal jeg treffe Andrea, før vi skal opp til Kim en liten tur, før jeg og Bente skal sy skjørt. GOD PÅSKE (for siste gang :/ )

 

I begynnelsen av påsken var pappa på besøk. Han bor omtrent 8 timer fra oss, så det er ikke så ofte vi treffes. Og da er det alltid ekstra koselig å få han på besøk! En av våre felles interesser er å gå tur (selv om han kanskje er hakket mer utholdene på langtur). Så da været spilte på lag, kom vi oss ut i naturen! Jeg bestemte turmålet ut i fra en geocache jeg ikke hadde funnet før. Den lå ved Gursligruvene; et sted jeg kun har vært èn gang, da jeg var ganske liten. 
Smelting…

 

Turen var akkurat passe lang (en liten time hver vei mens vi vasset i snø). Pappa, Thomas, meg og hunden Rexi. 

 

Været var virkelig helt nydelig. 

 

Og jammen fant vi frem til både gruver og geocachen. På toppen koste vi oss med appelsin, kvikklunsj og kaffe.

Andre som har fått tatt seg noen påsketurer i påsken? 🙂

“Ruth – She gave up everything, ecpecting nothing, and God honored her.”

 

Boktittel: Unshaken


 

Forfatter: Francine Rivers

 

Innhold: Boka handler om Ruth som opplever å bli enke i ung alder. Da hun flytter sammen med svigermoren til betlehem, blir hun sett ned på og mobbet. Ruths tro på Gud blir hennes redning gjennom alt som hender med henne, og hun blir brukt til en mye større hensikt. 

 

Min mening: Dette er den tredje boka jeg leser i serien, og jeg liker dem. Både fordi de er velskrevet og spennende. Men mest av alt fordi de får bibelhistoriene til å bli levende. Boka ble slukt på en dag. Den lærer deg om tro, trofasthet og kjærlighet. 

 

Terningkast: 4. Lettlest og levende. 

BildeKilde

Tidligere bøker jeg har lest i lineage of grace-serien: Unashamed og Unveiled

På palmesøndag red Jesus inn i Jerusalem til stormende jubel! Menneskene hadde hørt om Ham, og de ville gjøre han til konge. Fredagen etterpå (langfredag) blir Jesus av de samme menneskene dømt til korsfestelse. Hvorfor? Hva endret seg? Jeg tror at de trodde de visste hvem Jesus da han red inn i Jerusalem. De hadde en plan om at han skulle storme tronen med makt og hærer, og vinne freden tilbake for folket. Men Jesus var verken opptatt av hærer eller makt. Han tuslet rundt og fikset “småting” som folk sine liv, mens folket ventet seg en stor leder som skulle styrte romerne. 

En stor skuffelse bredte seg, og slik har også noen det med Jesus i dag. De tar imot Ham med åpne armer; “En REDNINGSMANN! Jatakk.” Og så blir de etterhvert skuffet over at Jesus ikke var slik de trodde. Han tar ikke bort fiendene dine, men ber deg være god mot dem. Han er ikke bare en som tilga deg, men han ber deg tilgi andre. Han er ikke bare snill (selv om han er Godheten selv), men han er også rettferdig. 

Mange mennesker tror at de kan tro på den Jesus de ser for seg, eller tenker seg selv. Men hva slags Gud hadde han vært dersom du “laget Ham” med din fantasi? Dersom du kunne “velge hva du vil tro på.” I stedet for å tenke oss ti hvordan Jesus er, burde vi studere, og søke Ham for å bli kjent med Ham. Ikke dikte vår egen “lommejesus” som vi tar frem når vi trenger Ham. Det blir ikke godt nok for meg. Jeg vil tro på den sanne Gud. Han som elsker sitt folk med en evig kjærlighet. Han som svarer på mine bønner – når Han selv ser på det som best. Han som vil at alle mennesker skal bli frelst. Han som sier at Han er livets brød, og verdens lys. HAM vil jeg tro på. 

Bildet er fra påskespillet i menigheten som blir gjennomført hver påske. Jeg var der forrige fredag med en gjeng elever. Vi fikk delta både på jesu siste måltid, korsfestelsen og oppstandelsen. Tankevekkende 🙂
 

Jeg har jobbet til nå i påsken, og mer skal det bli. Det er noe helt annet å gjøre fysisk arbeid, enn det jeg holder på med til vanlig. Man blir sliten på en annen måte. Nå er neglene skitne og brukne, og musklene verker. Men det er godt også, å føle at en gjør noe “skikkelig.” Trening tør jeg ikke tenke på en gang. Det har jeg på en måte gjort da jeg bar alle plantene opp fra kjelleren og ut i hagesenteret. 

Kveldene har jeg fått brukt godt. Tirsdag hadde vi forening, onsdag hadde jeg besøk av ei venninne og en kamerat – to som ikke bor her, og som jeg ikke treffer så ofte. Det er en av fordelene med ferie! Treffe igjen kjente og kjære 🙂

Thomas har jobbet  en del i hagen, kastet masse avfall, og funnet frem et stort blomsterbed som nok har vært gjemt bort en stund. Han er kanskje arbeidsledig, men han er flink til å finne noe å gjøre! Når det blir april skal jeg så masse frø i det nye blomsterbedet. Gleder meg til å se hvordan det blir!

I ferien har jeg også fått tid til å lese en del, og hekle litt. Men jeg har rett og slett gått tom for “gøye” håndarbeidsprosjekter. Vet ikke helt hva jeg skal lage nå. Men syplaner har jeg mange av: det gjelder bare å samle nok tid og motivasjon til å komme i gang på et av dem!

I dag er planen som følger: Jeg skal på jobb (vet det er helligdag, men jeg trenger pengene. Og mamma trenger hjelpen! Hele hagesenteret skal jo gjøres klart i påsken!!), deretter skal jeg få besøk av skjønneste Cathrine. Hun skal overnatte hos oss. Så er det Jesusgruppe og filmkveld. Mange gode ting på en dag! Og morgendagen blir ikke dårligere 🙂

Overskriften minnet meg på denne nydelige sangen som vi har hatt i lovsangsteamet.

Here, now

All I know is I know that you are near now.

 

Nå føler jeg at jeg er inne i en god steam! Har fått til flere toppturer de siste dagene, og det er så inmari godt! Denne turen gikk til Kolbolten – en mini-kjæragbolt med 70 meter fritt fall til sjøen. Vi brukte ganske lang tid frem, siden vi mistet stien, og fant vår egen vei over fjellene. Men det var absolutt moro det også! Før turen var vi innom grisen Bacon som fikk litt mat…

Lexi fikk være med på turen. Søtere dott skal man lete lenge etter ^^

Fant en geocache på toppen også! Da blir alltid en tur hakket bedre 🙂 Vi hadde også perfekt turvær, og fikk se havørna sveve over oss. Jeg elsker naturen!

 

Fire påskelam ble det på meg i denne omgang. Så trengte jeg litt variasjon. Oppskriften finner du gratis HER. De kan være ganske artige som et stable-spill også! 😉

Hva skal jeg hekle nå, mon tro?

 

For et par dager siden var jeg på geocaching med mannen. Vi hadde lyst på en tur, men hadde ikke allverdens tid. Så vi sjekket geocaching-appen (se intro-video her) og fant en cache i nærheten. Så kjørte vi så nært vi kom, og gikk resten av veien. 

Men før vi hadde kommet så langt, kom denne artige hindringen. Det føltes ganske utrygt å balansere seg bortover de knirkende pålene som kun satt fast i fjellet. Med iskaldt vann rett nedenfor. Men moro også!

Og om ikke lenge klarte jeg å finne geocachen også. Det var en nokså liten en med lite bytteting. Men det er alltid en seier når man klarer å finne dem! Så nå er jeg i gang igjen, og er gira på å finne flere fremover. 

Jeg lekte meg litt med isen for å få noen artige bilder. 

Er ikke enda så mye som spirer og gror, men det blir mer for hver dag som går!

Herlig å komme seg ut i finværet 🙂