Dette er andre gangen jeg prøver meg på dette mønsteret (Tilla Bloomer fra Jubel og baluba). Du har kanskje allerede sett at jeg har klippet det ene forstykket feil vei, så alle revene ble oppned. Jeg oppdaget det før den var sydd, men ville ikke sløse dette fine stoffet. Dessuten blir det jo riktig vei for Lillebaby. 🙂

Stoffet er en av mine favoritter, et jeg kjøpte i Charlottenberg for et par år siden. Gleder meg til å bruke denne bodyen, som er i størrelse 62, på LilleBaby.

Er den ikke skjønn? 🙂

 

“What made something precious? Losing it and finding it.”

"Everything I Never Told You - A Novel" av Celeste Ng

 

Boktittel: Everything I never told you

 

Forfatter: Celeste Ng

 

Innhold: En historie om foreldre som drømte om at deres datter skulle få alt det de ikke kunne selv. En historie om søsken som forsvinner i skyggen. En historie om hemmeligheter, kjærlighet, og misforståelser.

 

Min mening: Denne boka gav meg en trist følelse fra begynnelse til slutt. Kanskje det er feil, men jeg dømmer ofte bøker etter følelsen de gir meg. Selv om den er velskrevet og tankevekkende, blir den bare for “daff og depressiv” for meg. Klarer ikke helt å like den, selv om den har fått enestående omtaler både her og der…

BildeKilde

Terningkast: 4. En god bok, men trist og nokså kjedelig. Anbefaler snarere Thirteen Reasons Why. 

 

Dette var bok nr 30 lest i år. Jeg ligger to bøker bak lesemålet mitt nå (som er 100 bøker i år). Men satser på å ta det igjen. Har vært et par bøker som har dradd ut, så jeg håper jeg snart snubler over en pageturner 🙂 Har du noe å anbefale?

 

 

 

Her har jeg samlet en god del bilder som ble tatt da det var brann i bygda, uka etter påske. Bygda var dekket i røyk, så sola ble oransje/rød/rosa og farget alt i et mystisk lys. Nyt de vakre bildene. Det gjør jeg, i takknemlighet for at ingens hus ble ødelagt, og at brannen (som var helt ute av kontroll) ikke fikk skadet noen…   

 

 

 

Påsken var en fin uke. Men også litt blandet. Formen er så-som-så; jeg har mye vondt i rygg og bekken, blir fort sliten osv. Huset vårt er fylt til randen av godteri etter at Thomas kom hjem fra tyskland, og etter kvikklunsjen var på tilbud. Så det er vanvittig vanskelig å holde seg fra å gomle hele tiden. Høygravid og svær er kanskje ikke akkurat tiden for å legge om kosten til kun sukkerbasert… :/

Uansett, så har det vært mange fine øyeblikk også. Været har vært som i juni, 18 grader og skinnende sol på det jevne. 

 

Hunden sprer mye glede. Nå har hun fått løpetid, og det er litt styrete. Men det har også gjort meg skikkelig gira på planlegging av valpekull til neste år. Så er på leting etter en aktuell hannhund. Utrolig spennende!! (kjenner du noen bra kongepudler i Rogaland/Vestagder??)

 

Tok frem eggene jeg laget i fjor, og med litt kvister fra hagen gjør de mye av seg! 

 

Jeg hadde en bakedag med Vilde, niesa mi. Og har generelt truffet litt familie, både min og Thomas sin i ferien. Det er kos! Nå til helga blir det bryllupsfest i svigerfamilien, så i går var jeg med og brettet servietter. 

 

Thomas har på sin side vært  veldig opptatt med barnerommet hele uken. Vi startet med å rive vegger, tak og gulv rett før påske, og nå har han bygget alt opp igjen! Gleder meg til å vise dere; det blir knallfint! Men vi mangler enda noen møbler 🙂  

 

 

Nå hadde jeg siste dagen på jobb i går. Det ble kun to jobbdager etter påskeferien, siden onsdag ble skolen stengt pga. skogbrann (og MYE røyk!). Nå sitter jeg igjen med en litt blandet følelse. Det er deilig å vite at jeg har fri nå – jobb begynte å bli i overkant slitsomt. Men det er også litt skremmende. En helt ny hverdag. Og jeg skal ikke jobbe mer før neste år!

De neste dagene er i hvert fall planen å få litt kontroll på alt som må være klart til LilleBaby kommer. Nå er det bare tre uker til termin, og enda mye som ikke er klart 🙂 

 

 

I det siste har det blir en god del sying, og kanskje blir det enda mer nå som jeg skal ut i permisjon. Her er tre plagg jeg klippet opp til LilleBaby. 

 

Vi var på bytur for et par uker siden, og da kjøpte jeg inn masse stoff. Noen har jeg allerede begynt å bruke, slik som det gule på toppen (som ble Kjole) Jeg har også tenkt å sy kjole til meg selv av det blomstrete beige stoffet helt nederst. Fikk også tak i noe rimelig merinoull (hvit) som kan bli babyklær, og så litt rosa ribb og isoli; for jeg er veldig klar for rosa jenteklær <3 

 

Og så har jeg klippet opp sirkler i jersey og merinoull av restestoff. Kan du gjette hva disse skal brukes til?? 

 

Resultatene fra alt dette kommer fortløpende, så følg med 🙂

 

 

Lenge har jeg tenkt på å sy slike sove-masker. Spesielt hver gang jeg har migrene, savner jeg den. Endelig fikk jeg gjort noe med det. Jeg brukte et gratismønster fra Tilly and the buttons, og nå som jeg snart er ferdig med å være gravid, kan jeg risikere et migrene-anfall igjen. Da blir det godt å gjemme seg for lyset med denne søte og behagelige øyemasken.

 

Jeg sydde en i rosa, og en med svart på begge sider.  Man vet aldri når en forsvinner, så det er greit å ha to 🙂 

 

Kjekt å kunne sy noe jeg har bruk for!

 

 

 

Det var vel rett etter skoletid at jeg ble obs på brannen som var i gang. Det luktet skikkelig røyk ute, og sikten begynte å bli dårlig. Hele ettermiddagen fulgte vi med på nyhetene, uten at de klarte å slukke brannene, som omgav bygda på begge sider. Rett før leggetid begynte de å evakuere utsatte områder. Vi fikk heldigvis bli hjemme

 

Enda er brannen ute av kontroll, men fra min synsvinkel ser det mye bedre ut. Røyken tynnes ut, vi ser ingen flammer, og helikoptre, tjenestemenn og frivillige jobber på spreng på alle kanter. Men det føles rart å ha en uventet fridag, siden skolen holder stengt i dag. Vet liksom ikke helt hva jeg skal gjøre… 

 

“Prayer is not trying to twist God’s arm to make Him do something. Prayer is receiving by faith what He has already done!”

A Better Way to Pray: If Your Prayer Life Is Not Working, Consider Changing Directions

 

Boktittel: En bedre måte å be på

 

Forfatter: Andrew Wommack

 

Innhold: Womack skriver en bok om bønn, og hvilke lover han har oppdaget som styrer bønn. Han forklarer hvorfor bønnesvarene ikke alltid er synlige, og minner om at bønn er mye mer enn å “spørre om noe.”

 

Min mening: Det er andre gangen jeg leser denne boka, og jeg ble egentlig litt skuffet. Jeg husket den som bedre. Wommack har en veldig gjentagende måte å skrive på, som gjør at det er lett å få med seg poenget, men også litt irriterende. Det er også noen ganger jeg synes han er litt på tynn is når han forklarer teologiske prinsipper. Men uansett en verdifull bok til å få mer innsikt i bønn. Bare ikke baser deg på kun denne!

BildeKilde

Terningkast: 4. En god bok om bønn. Anbefaler også Max Lucado’s “Before Amen.”

 

 

 

 

“Vi har internett på telefonen og sender kjøretøy til Mars, men mentalt og emosjonelt sett lever vi fortsatt i middelalderen(…)”

 

"Det henger en engel alene i skogen" av Samuel Bjørk

Boktittel: Det henger en engel alene i skogen

 

Forfatter: Samuel Bjørk

 

Innhold: Etterforsker Munch blir sjokkert da en liten jente har blitt drept og hengt opp i tre med et skilt fra Norwegian: “Jeg reiser alene.” Vi følger etterforskningen av den sammensatte saken, som er full av spor som leder i ulike retninger. Hvem er de mystiske kristne jentene i skogen? Hva foregår på pleiehjemmet? Vil det bli flere offer for jentemorderen?

 

Min mening: Jeg hørte denne som lydbok. Jeg har litt blandede følelser. Boka er smart og sammensatt skrevet. Men jeg reagerer på at noen av barna – for eksempel en gutt på tretten år – oppleves veldig “enkle” i tankegangen. Jeg får inntrykk av at trettenåringen tenker likt som seksåringene. Men mulig at dette er pga. måten boka leses? Er nok ikke helt fan av slutten heller. Men allikevel. En god bok.

BildeKilde

Terningkast: 4. Absolutt verdt å lese for deg som liker krim.