Skjulestedet

Categories H bok

“Fortiden er spesialdesignet for at vi skal klargjøres for det som kommer”

“Kjærligheten overvinner faktisk alt hatet!”

 

Tittet: Skjulestedet

Forfatter: Corrie ten Boom


Innhold:

 Boka handler om Corrie, som er sønn av en urmaker i Haarlem i Nederland. Der lever familien et ganske fredfullt og barmhjertig liv på begynnelsen av 1900-tallet. Da krigen bryter ut får Corrie mange flere utfordringer enn hun noensinn kunne ha forestilt seg i begynnelsen av boka, og på mirakuløst vis får hun hele tiden den styrken hun trenger for å klare nok et nederlag. Vi får innsyn i noen av de viktige lærdommene som krigen innprentet i Corrie, idet hun skriver om sitt eget liv i denne boken. 

Min mening:

De tre ordene jeg ville valgt å beskrive boka med er: Inspirerende, kjærlighetsfull  og spennende! Den  viser virkelig et forbilde for meg; Hvordan Corrie og familien hennes klarer å tenke gjennom hele boka er herlig!

For eksempel, da Corrie og søsteren Betsie sitter i Ravensbrück kvinnefengsel. Betsie har en bibel, og har lest at man skal takke Gud for alle forhold. Det ender med at hun overbeviser Corrie om at de skal takke Gud, til og med for loppene med sine sviende bitt. Corrie går til slutt motvillig med på det. Senere viser det seg at loppene er den eneste grunnen til at ikke vaktene kommer inn i sovebrakkene, og derfor er grunnen til at de kan snakke fritt, ha bibeltimer, og få litt frihet fra de betraktende øynene.

Så, for meg var denne boka helt topp! Jeg pleier ikke like bøker om krigen noe større, men denne var  litt oppløftende i all elendigheten. Det beste er jo at det er en sann historie!

Boka får av meg karakteren 5! Verdt å lese!  

2 kommentarer

2 thoughts on “Skjulestedet

  1. Hmm, den boka hørtes jo super bra ut! Er egentlig ikke noe fan av sånn type bøker jeg heller, men som sagt, den hørtes super bra ut =)
    Takk for tipset!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *