DIY – sy posepølse

Categories A Hobby

 

 

Det kan være et kaos med alle bæreposeneman får når man handler. Men en beholder til posene kan også være en dekorativ del av interiøret. Du kan faktisk sy den helt enkelt selv, uten mye forkunnskaper om symaskinen. Her kommer en liten trinn-for-trinn forklaring.

Det du trenger:

Stoff til pose og hank (60cm*40cm + 30cm*5cm)

Stoff og bånd til pynt – gjerne rester (Kan sløyfes)

Strikk til bunn og topp (jeg brukte under 30cm)

 

1. Mål opp et rektangel med høyde på 60cm og bredde på 40 cm (eller velg selv). Jeg har i tillegg dekorert mitt rektangel (det blomstrete stoffet) med litt andre stoffbiter og bånd. Bruk fantasien, rester, og kreativiteten, eller lag en enkel, ensfarget variant, som jeg gjorde HER.

2. Brett inn kanten oppe og nede 1cm (altså de to korteste endene) og sy en søm som holder kanten på plass.

3. Sy i strikken. Legg strikken på, og fest den med noen sting frem og tilbake. Mens du syr resten av strikken på, må du dra ut strikken så langt ut som du kan. Når du slipper den etter å ha sydd den på, vil stoffet trekke seg sammen sammen med strikken. Når du kommer til enden av stoffet, klipp av strikken. 

4. Sy sammen de to langsidene, rett mot rett. Vreng posepølsa. Nå mangler du bare en hank.

5. klipp en remse på 6cm*30cm. Sy langsidene sammen rett mot rett. Vreng. Sy på hanken.

Fiks ferdig!

 

Til slutt litt detaljer fra fremsiden på posepølsa mi. Jeg brukte virkelig både rester og kreativitet til å eksperimentere. Fikk prøvd ut en del nye sømmer på symaskinen også 😉

Men nå ser det ut til at jeg må sy en eller flere andre posepølser til resten av årstidene…. For denne kan jo bare brukes på sommeren!

#hobby #DIY #tutorial #sy #symaskin #poser #interiør

2 kommentarer

2 thoughts on “DIY – sy posepølse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *