Sunn Chips du enkelt lager selv

Categories S Mat

Jeg driver å brygger på en sårt etterlengtet, og dypt fryktet godteri-fri periode. Kanskje jeg skal starte på lørdag, og ha 60 godteri-og-brus-frie dager før jul? For å lykkes med noe slikt (for meg, som er vanvittig sukkeravhengig) må man ha klart en del ulike sunne snacks-typer. Så jeg tror kanskje at jeg skal starte med å legge ut noen av skattene som dukker opp innimellom.

Først ut er sunn chips laget av grønnkål. Jeg har laget dette flere ganger, men den mest vellykkede oppskriften har vært fra LindaStuhaug. Kort fortalt bruker du bare små biter av grønnkål blandet med olje og havsalt, og steker dem i ovnen på 160grader i ca 10 minutter. Dette blir en utrolig sprø og artig chips med mindre kalorier, og masse god næring!

I går prøvde jeg meg også på Bakekonas Gulrotchips.Den klarte jeg ikke å få til på første forsøk. Chipsene ble litt for myke. Men smaken var god, så jeg tror jeg vil prøve igjen 🙂

Grønnkålchipsen blir stående som favoritt her. Og det passer jo utmerket at jeg har masse grønnkål i blomsterkassen min enda. Grøss, det blir værre når vinteren kommer….

Har du noen gode snacks-tips? Og blir du kanskje med meg på godte-fritt før jul? 🙂

2 kommentarer

2 thoughts on “Sunn Chips du enkelt lager selv

  1. Hehe, tror ikke jeg er den rette å spørre nå.. Før jeg ble gravid spiste jeg ikke godteri for jeg hadde aldri lyst på, nå går sjokolade og chips ned på høykant. Heldigvis så blir ikke de kiloene sittende (enn så lenge)… Men nøtter er undervurdert da.. Kan godt knaske i meg en halv boks med valnøtter om vi ikke har annet. Sætre sine rugkjeks (i svart pakke) er også veldig gode med en snei ost på, men de fins ikke på alle butikker. Da jeg bodde i Wien hadde jeg dilla på ostesnurrer, men det stiller vel helst i nesten samme klasse som potetgull.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *