My Sisters Keeper

Categories H bok

 

“The only way to save your daughter is to sacrifice her sister.”


Tittel: My Sisters Keeper

 

Forfatter: Jodi Picoult

 

Innhold: Tretten år gamle Anna Fitzgerald ble født med en hensikt. Hun skulle redde sin søsters liv. Gjentatte ganger har legene brukt henne for å få tak i stamceller, blod og andre ting som kreftsyke Kate trenger. Men nå vil Anna sette en stopper for dette idet hun saksøker sine egne foreldre for retten til sin egen kropp. Selv om hun vet at det vil koste henne livet til søsteren Kate.

 

Min mening: Jeg absolutt elsket boka! Språket var helt fantastisk med enormt mange fine sitater jeg kunne tenke meg å henge opp på veggen eller noe. (Leste boka på Engelsk. På norsk heter den “min søsters vokter”). Spenningen var der hele tiden. Der er trist, gripende og fantastisk. Jeg kunne faktisk tenkt meg å lese den en gang til med det samme, og kommer garantert til å gjøre det senere.

Hvis du har sett filmen, vet du hvor god storyen er. Men boka har en annerledes slutt, så den er absolutt verdt å få med seg. Dessuten gir bøka (i hvertfall meg) mye mer enn en film klarer…

 

Jeg gir boka karakteren 6. Elsker den! Kommer nok til å lese mer av Jodi Picoult senere, og denne boka MÅ jeg kjøpe meg. Anbefales sterkt til alle som tåler en trist historie.

 

Gode sitater fra boka:

“I learn from my own daughter that you don?t have to be awake to cry.” Sara, Kate’s mom

 

” ‘Dad?’ I repeated. My father looked right at me, but he didn’t answer. And his eyes were dazed and staring right through me, like I was made out of smoke. That was the first time I thought that maybe I was. ” Jessie, Kate’s Brother

2 kommentarer

2 thoughts on “My Sisters Keeper

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *