Overnatte ute

Categories E Natur og Turer

Mine to siste skoledager var jeg på tur med 8. og 9.klasse. Det er flere år nå siden jeg har sovet ute (litt fordi Thomas ikke er så begeistret for det). Så det var kjekt å prøve det igjen! Jeg lånte meg en hengekøye for anledningen, så dette var også første gangen jeg har sovet i en hengekøye! 

Selve gårturen ut var helt nydelig. Været var fint, men ikke for varmt. Stemningen var god. Sekken var omtrent like tung som da jeg selv gikk i niende klasse (husker jeg holdt på å velte da jeg tok den på), og vi var klare for en über-norsk opplevelse.


Pauser er viktig!

Den norske naturen er nydelig, men vi glemmer så ofte å sette pris på den! 

Er godt å komme bort fra internett, mobildekning, og plikter. Og bare ha en hel kveld uten noe program. Og se på linerlen som mater ungene sine, og grille pølser på bål, og gå på do i skogen. 

Hengekøye er veldig in for tiden. På mange måter forståelig. Men jeg må si at det er mange-mange hakk bedre som en avslapning på dagtid enn som “seng” om natten. Min erfaring var litt kald, litt utrygg, og litt ubehagelig, faktisk. 

Min hengekøye er den blåe i bakgrunnen. Jeg måtte flytte den litt, for jeg hadde hengt den opp skjevt (som du kanskje ser). Gøy å ha prøvd i hvert fall!

Noen var mer fancy i matveien enn andre. Jeg gikk for klassiske “pølse og brød” men hadde dristet meg til å ta med ketchup og sprøløk også, som den rutinerte turgåeren jeg er. Andre gjorde det enkelt med kylling, ris og bearnaise saus. Haha!

Når kvelden kom, ble den ganske mye mer knott i lufta. Vi smurte ansikt og hender godt, men jeg hadde ikke tenkt på å smøre beina (som var “trygt” gjemt under tett bukse). Så endte opp med en 10-12 stikk på ankler og lår. 

Ha det, da! 🙂 
 

2 kommentarer

2 thoughts on “Overnatte ute

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *