En bedre måte å be på

Categories H bok

“Hvis dine bønner ikke fungerer, vurder om du skal forandre retning!”

 

Forfatter: Andrew Wommack

Sjanger: Faglitterær 

 Innhold: Boka handler kort sagt om bønn. Den gir deg ikke “den eneste måten å be på” eller “den beste måten å be på,” men den viser “en bedre måte.” Den peker på “feil” i normale personers måte å be på, som kan hindre bønnesvar. Dessuten har den mange kapitler som beskriver en bedre måte å be på, som et alternativ til det du har gjort før. Alle påstander er begrunnet ut fra bibelen, og forfatteren understreker at han har gjort alle “feilene” han skriver om selv, og lært av dem. 

Min Mening: Jeg likte boka veldig godt til å være faglitteratur! Det blir fort tungt og kjedelig, men denne boka likte jeg! Dessuten har den faktisk forandret måten jeg ber på. Det er noe av det viktigste med sånne bøker; at de faktisk skaper en forandring!  Liker både måten boka er skrevet på, og innholdet. Noe av det viktige jeg lærte var hvor viktig det er å stole på Gud, og hvor enormt høyt Han elsker meg! Hvor viktig det er å prise Hans navn, og hvordan jeg skal se på problemer.  Så dette er ikke bare småtterier! Jeg måtte stoppe opp flere ganger midt i boka for å be. Skulle ønske jeg kunne skjønne alt det han skriver enda bedre, for det er så bra! Det er nesten så jeg har lyst til å lese boka om igjen, bare for å “få det inn” skikkelig. Jeg kommer garantert til å lese flere bøker av Wommack! Har allerede noen i bok-køen min ved siden av sengen.

Boka får av meg terningkast  5! Det er ikke mange bøker som forandrer meg og tankene mine slik at det er merkbart med en gang. Den eneste grunnen til at den ikke når helt opp er fordi den er fagrelatert, og ikke skjønnlitterær (er det en god nok grunn?)

3 kommentarer

3 thoughts on “En bedre måte å be på

  1. Jeg leste boken i går og er rett og slett rystet over endel av innholdet. Han latteriggjør blant annet Fader Vår. Jesus befalte oss å be denne bønnen, og Wommack setter seg selv dermed over Jesus.
    Generelt er han negativ til det meste, og svært kritisk til andre kristne. Terningkast 1 fra meg;-(

  2. Ansgar Braut: Interessant at vi ser så forskjellig på boka. Jeg la ikke merke til det du snakker om, men skal sjekke opp det med fader vår!
    Jeg har lagt merke til enkelte ting jeg ikke er helt enig med Wommack i når jeg har lest noen av de andre bøkene hans. Men jeg synes allikevel en del av det er nyttig 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *