Ikke uvirksom

Categories tanker, tro og filosofi

Ei jente som ikke har noen. Slik føles det. Ei jente som bruker barberbladet for å kontrollere smerten. Smerten over å bli forlatt. Misbrukt. Smerten over å ikke være god nok. Ei jente som daglig vurderer å ende livet sitt. Nå er den jenta som en ny skapning. Smilet er ekte. Arrene blekner på kroppen. Hun vet at hun har venner som bryr seg. En Far som elsker henne.

Gud gir meg ett ord: Trofast. “Han er alltid den samme; Alltid trofast. Hans svikter ikke.” Sier jeg litt usikkert. Jeg har nettopp bedt for en kvinne, og jeg ser øynene hennes bli blanke og leppen skjelve en anelse. “Det passer. Spot on.” svarer hun rørt. Og jeg overveldes av gleden over at Gud kan bruke meg. Ett enkelt ord, men med Gud har det tånnevis av mening.

Uten innlagt vann og strøm er sommeren uutholdelig varm for sigøynerfamilien. Allikevel presser de seg sammen i det store partyteltet. Gradene stiger fort under den varme duken, som i et drivhus. Men de kan ikke gå glipp av dette. De vil se de hvite, rike menneskene som kommer å viser dem kjærlighet. De vil se om denne Guden virkelig kan ha noe for seg. Familien ser folk strømme frem for å bli bedt for. De hører den gamle naboen som halter fortelle at smertene er borte etter at han ble bedt for. De ser titalls av mennesker som takker ja til Jesus som sin frelser. På tross av varmen, trengselen, bråket og forvirringen kjenner de alle en liten tråd som trekker i hjertet. En liten stemme som sier: “Jeg elsker deg også.”

Dette er bare en dråpe av mine nylige opplevelser av Guds kraft. Han er ikke uvirksom. Han forandrer liv. Gir Håp til de håpløse og kjærlighet til de som føler seg forlatt. Det virker kanskje fjernt for deg, men vet du hva? Når du leter etter Gud, så lar han seg finne. Da ser du at Han er langt i fra uvirksom. Han er langt fra passiv, og Han utruster mennesker til å gjøre Hans vilje i hele verden!

“Ha din lyst og glede i Herren, så gir han deg alt ditt hjerte ber om!

Legg din vei i Herrens hånd! Stol på ham, så griper han inn.

Han lar din rettferd stige opp som lyset, din rett som høylys dag.”
Sal.37.4-6

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *