hunder er fordomsfulle (mobbing)

Categories tanker, tro og filosofi

Det kan vel ikke stemme, tenker kanskje du, men jo! Det kan faktisk det! Min hund er full av fordommer.

Hun er skeptisk til Menn. 

Hun hater Funksjonshemmede.

Knurrer til de som halter, de som snakker rart, og de som er gamle.

Hun har rett og slett ikke nok evne til å forstå at de kanskje blir såret når hun står og skjeller dem ut for at de ikke går som normale personer.

Hunder er kanskje ikke så fæle, men det er ikke tull at Chessie står å bjeffer hver gang noen halter litt forbi "hennes" vindu.

Tror at det er på den samme måten med barn. De mobber fordi de ikke vet hva det gjør med folk, iallefall mange! Når vi blir eldre blir det mindre mobbing(vil jeg nesten påstå) fordi vi sosialiseres(spør samfunnsfaglæreren hva det betyr-han lærte meg det!) med folkene rundt oss. Andre igjen, mobber av hat, og kanskje hevn, eller bare fordi de ikke vet hvordan de skal reagere i noen situasjoner, eller på noen personer. Ikke så lett å vite hva man kan gjøre med det, men det er iallefall viktig å opplyse folk om hvordan det kan føles å bli mobbet, også til små barn, for de mobber ofte mer enn vi tror, kanskje uten å komme på det selv. 

se denne forferdelige, og rørende filmen om mobbing:

Det VI kan gjøre er å stille opp for folk! Hva om jenta på filmen hadde hjulpet ham? Sett seg ned, hjulpet ham opp, og bare vert en venn. Hvis et par folk hadde vert vennene hans, hadde han nok ikke blitt så mye mobbet, og det hadde uansett vert Mye lettere for ham å takle:) Om hun ikke hadde gjort det da, men kanskje kommet bort til han senere, gitt ham et smil, et hei. Kanskje hadde han ikke følt seg så alene! 

Hørte en gang en historie om en mann som var lam i begge beina som satt på terassen sin med utsikt over kaia. En gutt med hengende skuldre gikk forbi, så opp, og ble møtt med et "hei!" av mannen på terassen. Senere fikk mannen vite at gutten hadde tenkt å ta selvmord den dagen fordi han var sikker på at ingen brydde seg, men da han så mannen, uten bein, og uten noen synlig grunn til å være så munter, bestemt han seg for at heller ikke han ville gi opp! 

Bruk livet ditt på å gjøre noe positivt for andre, om det så bare er en hilsen, en klem, et råd, eller bare å lytte!

4 kommentarer

4 thoughts on “hunder er fordomsfulle (mobbing)

  1. Tja…eg e ikje eni i at honna e fordomsfolle..hu bjeffe på di fårde hu e usikkar på di å suns di e skomle…hadde hu blitt sosialisert med sånne folk frå hu va valp hadde hu ikje gjødd på di=)
    bli vell ein hefti diskusjon på bossen i måro:P

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *