Bøker i juli

Categories H bok

Her kommer anmeldelsene fra bøker lest i Juni. Det ble 12 bøker (6 lydbøker).

 1. Seeking Allah, Finding Jesus – Nabeel Qureshi. En overraskende god bok som forteller en historie om konvertering, men også en grundig gjennomgang av hvorfor han endret mening basert på historie, vitenskap og erfaringer. Fin å lese for kristne som kjenner muslimer, for alle muslimer, og alle som vil lære mer om disse to religionene. Karakter: 6. 
 2. Barsakh – Simon Stranger. Emilie er på ferie i Grand Canaria da hun oppdager en båt med flyktninger, og bestemmer seg for å hjelpe dem. En rørende historie med mye viktige tanker. Jeg leste denne etter å ha lest i to andre i serien, og den er nok bedre i rekkefølge. Men en god bok i en bra serie! Karakter 5. 
 3. Klara og Solen – Kazuo Ishiguro. Klara er en “kunstig venn” som går på solcelleenergi og ser verden fra et unikt synspunkt. En annerledes og litt artig bok. Karakter: 4. 
 4. The Gospel According to Satan – Jared Wilson. En bok om åtte løgner som høres ut som sannheter, og som kan lure oss til mindre enn det livet Gud vil gi oss. Et par eksempler er “Gud vil bare at du skal være lykkelig” og “du lever bare en gang.”Karakter: 5. 
 5. Minneskogen – Sam Lloyd. Elissa blir kidnappet på en sjakkturnering for barn. I fangehullet blir hun besøkt av gutten Elijah, som kan vise seg å bli hennes eneste håp. En utrolig spennende bok som overrasket meg mange ganger. Jeg likte den virkelig kjempegodt!! Men man må tåle en viss creepy-het 🙂 Karakter: 6. 
 6. Gutten, muldvarpen, reven og hesten – Charlie Mackesy. En koselig liten bok jeg nappet med meg på biblioteket. Små tanker og ord om vennskap, utenforskap og livet. Karakter: 4. 
 7. Gullburet – Camilla Läckberg. Faye er lei av ekteskapet som er som et bur for henne, men bruddet blir enda verre enn hun kunne forestilt seg. Jeg klarer ikke å like hovedpersonen, og handlingen er også nokså gørr. Men hun skriver jo veldig bra, da, som alltid. Karakter: 4. 
 8. Vinger av sølv – Camilla Läckberg. Fortsettelse på gullburet. Samme inntrykk, men er litt mer “into it”. Men kan ikke måle seg med Fjellbäcka-serien av samme forfatter. Karakter: 4. 
 9. Himmelen er vår – Luke Allnutt. En bok om sorgen etter å miste et barn og om livet som går videre. Dessverre en kjedelig bok som jeg angret på at jeg brukte tiden på (men klarer ikke avbryte når jeg har lest et par kapitler – det føles som et nederlag.) Karakter: 3. 
 10. The Gospel-driven church – Jared Wilson. En veldig god bok om hva som “går galt” i mange moderne menigheter. Jeg synes Jared Wilson klarer å sette fint ord på problemene uten å henge for mye ut (selv om han peker på et par kjente navn i kristen-verden). Virkelig verdt å lese for alle ledere i kirker og menigheter, og gjerne for andre interesserte personlige kristne også. Karakter: 6. 
 11. Trollbundet (isfolket nr 1) – Margit Sandemoe. En merkelig fantacy iblandet “en jomfrus seksuelle oppvåkning” eller noe sånt. Ikke helt min greie. Var noen greie partier også, men trolig ikke nok til at jeg gidder å lese de neste bøkene i serien. Karakter: 3. 
 12. Den tredje tvilling – Ken Follett. En grusom forbrytelse har blitt utført, og politiet har DNA til gjerningsmannen. Han nekter innbitt straffeskyld, og da de finner ut at han har en enegget tvilling trygt forvart i fengsel begynner politiet å lure på hva som kan ha skjedd. Historien er egentlig ganske bra, men tittelen spoiler alt for mye. Dessuten er det et eller annet som ikke helt griper meg med denne boka, for some reason…  Karakter: 4.                 Minneskogen 
0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *