Skuffet av Jesus?

Categories tanker, tro og filosofi

På palmesøndag red Jesus inn i Jerusalem til stormende jubel! Menneskene hadde hørt om Ham, og de ville gjøre han til konge. Fredagen etterpå (langfredag) blir Jesus av de samme menneskene dømt til korsfestelse. Hvorfor? Hva endret seg? Jeg tror at de trodde de visste hvem Jesus da han red inn i Jerusalem. De hadde en plan om at han skulle storme tronen med makt og hærer, og vinne freden tilbake for folket. Men Jesus var verken opptatt av hærer eller makt. Han tuslet rundt og fikset “småting” som folk sine liv, mens folket ventet seg en stor leder som skulle styrte romerne. 

En stor skuffelse bredte seg, og slik har også noen det med Jesus i dag. De tar imot Ham med åpne armer; “En REDNINGSMANN! Jatakk.” Og så blir de etterhvert skuffet over at Jesus ikke var slik de trodde. Han tar ikke bort fiendene dine, men ber deg være god mot dem. Han er ikke bare en som tilga deg, men han ber deg tilgi andre. Han er ikke bare snill (selv om han er Godheten selv), men han er også rettferdig. 

Mange mennesker tror at de kan tro på den Jesus de ser for seg, eller tenker seg selv. Men hva slags Gud hadde han vært dersom du “laget Ham” med din fantasi? Dersom du kunne “velge hva du vil tro på.” I stedet for å tenke oss ti hvordan Jesus er, burde vi studere, og søke Ham for å bli kjent med Ham. Ikke dikte vår egen “lommejesus” som vi tar frem når vi trenger Ham. Det blir ikke godt nok for meg. Jeg vil tro på den sanne Gud. Han som elsker sitt folk med en evig kjærlighet. Han som svarer på mine bønner – når Han selv ser på det som best. Han som vil at alle mennesker skal bli frelst. Han som sier at Han er livets brød, og verdens lys. HAM vil jeg tro på. 

Bildet er fra påskespillet i menigheten som blir gjennomført hver påske. Jeg var der forrige fredag med en gjeng elever. Vi fikk delta både på jesu siste måltid, korsfestelsen og oppstandelsen. Tankevekkende 🙂
 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *