Haggai

Categories J Bibelen

“Vær frimodig, alt folk i landet!
        lyder ordet fra Herren.
        Gå og arbeid, for jeg er med dere!
        lyder ordet fra Herren, Allhærs Gud.
” (Hag.2.4, b)

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Haggai (37 av 66

 

Forfatter: Haggai

 

Datering: 520 f.kr. 

 

Innhold: Boka er profetisk. Den fokuserer på gjenoppbyggingen av tempelet, Guds hus. Haggai advarer folket mot å hele tiden utsette Guds arbeid til fordel for sine egne interesser, og oppmuntrer dem med at Han setter pris på det de gjør, og at Han vil gå med dem.

 

Min Mening: Jeg likte å trekke paralleller mellom Haggais bok og vår tid. Også i dag har vi et oppdrag om å bygge Guds hus. Bare at nå bor Han i hver enkelt kristen. Jeg ble minnet på det oppdraget vi har om å bygge Guds menighet, og inspirert til å gjøre mer med evighetsverdi, og sette mindre lit til midlertidige “prosjekter” (Hag.1.4-9) Det var også oppmuntrende å se hvordan Gud refser folket og insisterer på at de kan gjøre det enda bedre: mye mer enn de selv kunne drømme om (Hag.2.3-4)

 

Nå nærmer jeg meg nyetestamentet! Men jeg merker at jeg gidder ikke skynde meg masse med denne gjennomlesningen. Det tar den tiden det tar. Og jeg vil heller få så mye som mulig ut av hver bok før jeg går videre. 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom


BildeKilde

 

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Haggai

  1. Du har en veldig bra blogg elsker å lese den det hadde vært super duper kult og snilt om du vile lese min blogg 🙂 håper du har en fin dag veldig fin dag ♥♥♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *