Hvordan er forholdet deres nå for tida?

Categories tanker, tro og filosofi

Hvordan går det med deg og Thomas for tiden, hender det at noen spør. Og jeg svarer noe i retning av at vi er lykkelige sammen, stortsett trives vi sammen, eller at vi har oppturer og nedturer, men flest gode dager.

Hvordan går det med broren din? Spør noen, og jeg blir litt ille til mote. Vi har vel egentlig ikke snakket på en god stund. Vet jeg egentlig om han enda trives i den nye jobben, og den nye leiliheten? Hva kan jeg fortelle om hva han driver med om dagene? Litt nølende må jeg innrømme at jeg ikke vet så mye..

Hvordan er forholdet ditt til Gud for tida? Og jeg må tenke meg om. Hvordan har jeg det egentlig med Gud?

Har du blitt stilt dette spørsmålet? Og hvordan ville du svart da? Kanskje kjenner du ikke han i det hele tatt, bare hører om ham noen ganger. Kanskje er det som med kjæresten, at dere henger mye sammen, og har både enigheter og uenigheter, eller kanskje er det slik som med broren min, at du faktisk hadde latt Ham komme litt på avstand.

Det er vel bare en gang jeg har blitt stilt dette spørsmålet, og da ble jeg litt satt ut, men samtidig synes jeg at det var fint. For det burde jo være greit å snakke om Gud når man er felles venner. Og det burde jo gå an å spørre om andre har hørt noe fra Ham i det siste. Men hvis kontakten har vært dårlig, så koster det litt å være ærlig å si at “Jeg har visst glemt Ham litt bort.” Har du noen ganger stilt dette spørsmålet til noen andre? – om hvordan de har det med Gud. Det tror jeg faktisk aldri at jeg har. Og jeg kjenner meg rett og slett litt feig. Redd for å fornærme folk, eller for å “snoke”. Men egentlig, så synes jeg at man burde kunne ha mer åpenhet rundt dette med sine venner. Spesielt kristne venner.

Da jeg ble spurt om broren min, og ikke kunne svare på hvordan han hadde det, så tok det omtrent fem minutter før jeg ringte han. Jeg ville oppdatere meg, slik at jeg hadde noe å komme med neste gang jeg ble spurt, og jeg ble minnet på min egen trang til å vite hvordan det går med ham. I tillegg lagret jeg en varsel i hjernen om at jeg snart må besøke lillebror igjen.

Forholdet til Gud er egentlig som alle andre forhold. Når vi er sammen, lærer vi hverandre å kjenne. Når vi er sammen, blir vi påvirket av hverandre. Når vi har nær kontakt blir det lettere å gi mer av seg selv, og du får mer ut av relasjonen. Og når folk tør å spør, tør å være ærlige, så kan det føre til et mye tettere fellesskap med vår Skaper, Venn og Far. 🙂

Bildet er fra fossen ved Lindland, ett av mine favorittsteder. Nå har det kanskje kommet grønne blader over den nydelige fossen, så jeg må nok ta meg turen dit igjen snart.. Dette er et av stedene hvor jeg elsker å treffe Gud, og pleie relasjonen til Han. Fordi jeg kan finne stillhet, og fordi jeg kan beundre det vakre skaperverket helt uforstyrret 🙂

Har du et sted du liker å være med Gud?

Har du tenkt over spørsmålet – hvordan har du det med Gud?

#kristen #gud #kristendom #jesus #tid #forhold #relasjon #sammen #ærlighet

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *