The Adventures of Huckleberry Finn

Categories H bok

“We said there warn’t no home like a raft, after all. Other places do seem so cramped up and smothery, but a raft don’t. You feel mighty free and easy and comfortable on a raft.”

 

Boktittel: The Adventures of Huckleberry Finn

 

Forfatter: Mark Twain

 

Innhold: Boka handler om Huckleberry Finn som sammen med negeren Jim reiser nedover Missisippi på en flåte. Den er proppfull av humor, rare tanker, fantasifulle løgner og infløkte rampestreker. Og jeg kan ikke la være å dra på smilebåndet.

 

Min mening: Det var litt vanskelig å forstå hva Jim og de andre svarte sa i begynnelsen, siden det er skrevet på dialekt. Men etter at jeg kom inn i det ble det noe av det artigste. Jeg ble flere ganger satt ut av hvor rasistisk boka er; men den beskriver tiden da svarte var slaver i Amerika på en troverdig måte. Den tar opp alvorlige tema på en gøy og tøysete måte. Og det crazy eventyret er jo bare… Herlig 🙂

 

Terningkast: 5. Gøy å lese! Jeg anbefaler boka til deg som vil bli med på eventyr, og ha en god latter av de rare påfunnene til en liten, hvit foreldreløs gutt og en overtroisk svart mann med hår på brystet.

 

 BildeKilde

3 kommentarer

3 thoughts on “The Adventures of Huckleberry Finn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *