Å redde fisk fra å drukne

Categories H bok

“Det var en gang en from mann som forklarte disiplene sine: “Det er ondt å ta andres liv og det er godt å redde dem. Hver dag sverger jeg på at jeg vil redde hundre liv. Jeg kaster garnene mine ut i sjøen og trekker opp hundre fisker. Så legger jeg fiskene på bredden, der de spreller og vrir seg. “Vær ikke redde,” sier jeg til fiskene. “Jeg redder dere fra å drukne.” Og det tar ikke lang tid før fiskene roer seg og ligger stille. Men sørgelig nok kommer jeg alltid for sent. Fiskene dør. Og fordi det er stygt å sløse, tar jeg med meg de døde fiskene til torget og selger dem for en god pris. Og for pengene jeg får, kjøper jeg flere garn så jeg kan redde flere fisker.”

"� redde fisk fra å drukne" av Amy Tan

Boktittel: Å redde fisk fra å drukne

 

Forfatter: Amy Tan

 

Innhold: En gruppe på tolv personer skulle egentlig reise til Burma med den fargerike kunsthandleren Bibi Chen. Men da Bibi dør brått rett før avreise, får gjengen en ny guide. Herfra er det mange ting som ikke går helt som planlagt, og fører til at de 12 vennene forsvinner i jungelen. Bibi er forresten fortelleren i boka, som følger etter våre venner fra “den andre siden.” 

Min mening: Det tok litt tid med lesning før boka fikk meg med skikkelig. men etter omtrent 50 sider var boka ganske morsom, spennende, og full av kultur. Jeg ble kjent med Myanmar og folkene der, samt de tolv originalene på turen. Den viser forskjellen på vestlig og østlig kultur, og både fremhever og latterliggjør dem begge. 

Terningkast: 5. Blir bedre og bedre. Fikk meg til å drømme om reiser og eventyr… 

BildeKilde

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *